Rizses-sonkás muffin
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Fahéj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
63g finomliszt228 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
45 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
0 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
50g rizs179 kcal
-
19g napraforgó olaj169 kcal
-
75g író30 kcal
Összesen
681
kcal
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
250g finomliszt910 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
100g füstölt-főtt tarja180 kcal
-
5g sütőpor3 kcal
-
0 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
200g rizs716 kcal
-
77g napraforgó olaj676 kcal
-
300g író120 kcal
Összesen
2721
kcal
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
22.3g finomliszt81 kcal
-
7.1g sárgarépa3 kcal
-
8.9g füstölt-főtt tarja16 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
0.2g szódabikarbóna0 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4.9g tojás6 kcal
-
4.5g vöröshagyma2 kcal
-
17.9g rizs64 kcal
-
6.8g napraforgó olaj60 kcal
-
26.8g író11 kcal
Összesen
243
kcal
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 18 g
Zsír
-
Összesen 25 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1473.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 205 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 339 mg
-
Nátrium 850 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 94 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 116.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 178 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 147 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 619 micro
-
β-karotin 1476 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 118 micro
Összesen
681
kcal
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 72 g
Zsír
-
Összesen 100 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 192 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5893.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 136 mg
-
Kálcium 821 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 155 mg
-
Foszfor 1357 mg
-
Nátrium 3400 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 376.1 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 467.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 714 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 33 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 587 micro
-
Kolin: 230 mg
-
Retinol - A vitamin: 116 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 5902 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 473 micro
Összesen
2721
kcal
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 8.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 526.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 304 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 221 micro
-
β-karotin 527 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
243
kcal
Hozzávalók
-
25 dkg finomliszt
-
1 db sárgarépa
-
10 dkg füstölt-főtt tarja
-
2.5 tk sütőpor
-
1 kk szódabikarbóna
-
1 kk curry por
-
1 késhegynyi só
-
1 késhegynyi bors
-
1 db tojás
-
0.9 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- Ha nincs főtt rizsünk, akkor 7 dkg rizst sós vízben puhára főzünk, majd lecsöpögtetjük.
- A hagymát apróra vágjuk, és az 1 ek olajon üvegesre pároljuk.
- A muffinsütőt kikenjük, és a fagyasztóba tesszük.
- A lisztbe keverjük a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, a borsot, a curryport. Hozzákeverjük az apró kockákra vágott sonkát, és belereszeljük a répát.
- A tojást felverjük, hozzáadjuk az írót, az olajat, a főtt rizst és a dinsztelt hagymát.
- A lisztes keveréket a tojásoshoz öntjük, és csak addig keverjük, amíg a száraz hozzávalók átnedvesednek.
- A muffinsütőt kilisztezzük, és elosztjuk a benne a masszát.
- Aranybarnára sütjük.
- A kész muffinokat 5 perces pihentetés után forgatjuk ki a formából.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 79
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 9228
- Feltöltés dátuma: 2010. november 13.
Ajánló
Maradék főtt rizs felhasználására nagyon alkalmas ez a süti.
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Fahéj
288 recept
Nekem mindenféle muffin sütésénél bevált az a mélyhűtős módszer, hogy a kikent formát addig ott tartom, amíg a hozzávalókat összeállítom. Ez is, meg az 5 perc pihentetés is azért jó, mert utána nagyon könnyen kiszedhetők a formából a muffinok egy kis csavaró mozdulattal. A száraz és a nedves hozzávalókat meg azért kell gyorsan összekeverni, mert a sütőpornak nem jó, ha a nedves masszában sokáig áll. Jobb, ha karakteresebb, füstöltebb ízű sonkát teszünk bele (pl. házi sonka), finomabb lesz tőle. Sajnos az enyémben most nem az van.