r
Nosalty Logó

Rizses-sonkás muffin

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Rizses-sonkás muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 681 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2721 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 243 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1473.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    339 mg
  • Nátrium
    850 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    116.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1476 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 681 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    72 g

Zsír

  • Összesen
    100 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5893.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    821 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    1357 mg
  • Nátrium
    3400 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    376.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    467.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    714 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    587 micro
  • Kolin:
    230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5902 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    473 micro
Összesen 2721 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    526.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    221 micro
  • β-karotin
    527 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 243 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Ha nincs főtt rizsünk, akkor 7 dkg rizst sós vízben puhára főzünk, majd lecsöpögtetjük.
  2. A hagymát apróra vágjuk, és az 1 ek olajon üvegesre pároljuk.
  3. A muffinsütőt kikenjük, és a fagyasztóba tesszük.
  4. A lisztbe keverjük a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, a borsot, a curryport. Hozzákeverjük az apró kockákra vágott sonkát, és belereszeljük a répát.
  5. A tojást felverjük, hozzáadjuk az írót, az olajat, a főtt rizst és a dinsztelt hagymát.
  6. A lisztes keveréket a tojásoshoz öntjük, és csak addig keverjük, amíg a száraz hozzávalók átnedvesednek.
  7. A muffinsütőt kilisztezzük, és elosztjuk a benne a masszát.
  8. Aranybarnára sütjük.
  9. A kész muffinokat 5 perces pihentetés után forgatjuk ki a formából.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9228
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 13.

Ajánló

Maradék főtt rizs felhasználására nagyon alkalmas ez a süti.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nekem mindenféle muffin sütésénél bevált az a mélyhűtős módszer, hogy a kikent formát addig ott tartom, amíg a hozzávalókat összeállítom. Ez is, meg az 5 perc pihentetés is azért jó, mert utána nagyon könnyen kiszedhetők a formából a muffinok egy kis csavaró mozdulattal. A száraz és a nedves hozzávalókat meg azért kell gyorsan összekeverni, mert a sütőpornak nem jó, ha a nedves masszában sokáig áll. Jobb, ha karakteresebb, füstöltebb ízű sonkát teszünk bele (pl. házi sonka),  finomabb lesz tőle. Sajnos az enyémben most nem az van.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...