r
Nosalty Logó

Rizses hús ahogy Szandi készíti

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Rizses hús ahogy Szandi készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 458 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1829 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 169 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    29.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    608 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    349 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    167 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    972 micro
  • β-crypt
    187 micro
  • Likopin
    1096 micro
  • Lut-zea
    676 micro
Összesen 458 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    119.6 g

Zsír

  • Összesen
    64.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2432.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    1394 mg
  • Nátrium
    528 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    187.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    668.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    389 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    124 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    521 micro
  • Kolin:
    376 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    207 micro
  • β-karotin
    3889 micro
  • β-crypt
    748 micro
  • Likopin
    4382 micro
  • Lut-zea
    2704 micro
Összesen 1829 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    359 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    404 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 169 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és kevés olajon üvegesre pirítjuk
  2. Ha kész, levesszük a tűzről, és 3 ek pirospaprikával jól összekeverjük, majd visszatesszük a tűzre.
  3. Beletesszük az előzőleg már felkockázott húst, a felszeletelt paradicsomot, paprikát, hegyes erős paprikát, ezután ízlés szerint ízesítjük - só, bors, majoránna, ételízesítő, ketchup, paprikakrém (én nem sajnálom egyiket sem). Összekeverjük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy pont ellepje (közepes lángon főzzük, ha elkezd forrni, a lángot takarékra tesszük).
  4. Ha a hús már félig puha, akkor elkezdjük elkészíteni a rizst! Először megmossuk, majd kevés olajon üvegesre pirítjuk, ha kész felöntjük 650 ml vízzel, ételízesítővel ízesítjük (közepes lángon főzzük addig, amíg elkezd forrni).
  5. Eközben már a hús is megpuhult. A forrásban lévő rizst hozzáborítjuk a pörkölthöz, és összekeverjük.
  6. Addig főzzük, amíg a rizs puha nem lesz, ha még szükséges, öntünk hozzá egy kis vizet.
  7. Tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 12168
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Édesanyám receptjét egy kicsit felfrissítettem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...