r
Nosalty Logó

Rizlinges csirke egytálétel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Rizlinges csirke egytálétel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 487 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 974 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 90 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    779.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    272 mg
  • Nátrium
    367 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    252.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    371 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    1160 micro
  • β-karotin
    2881 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    304 micro
Összesen 487 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.7 g

Zsír

  • Összesen
    61.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    272 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1559.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    544 mg
  • Nátrium
    734 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    505.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    743 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    2321 micro
  • β-karotin
    5763 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    608 micro
Összesen 974 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    143.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    214 micro
  • β-karotin
    532 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 90 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, forgóknál ketté vágjuk, szárazra itatjuk. A vajat, az olajjal egy serpenyőben felforrósítjuk, a húst körbe aranybarnára pirítjuk benne.
  2. A hagymát meghámozzuk, négybe vágjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, mossuk, ferdén kb. 1-2 cm vastagságú szeletekre vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, mossuk, négybe vágjuk. A zellert megtisztítjuk, mossuk, a zöldjét levágjuk, és félre tesszük, a maradékot ferdén, 1-2 cm vastagságú szeletekre vágjuk.
  3. A húst sóval, borssal és a paprikával fűszerezzük. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a kakukkfüvet és a babérlevelet. Elkavarjuk, felöntjük a borral, kb. 5 percig főzzük, majd hozzáöntjük a levest is.
  4. Felfőzzük, hozzáadjuk az előkészített zöldségeket, lefedve betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 40 percig sütjük, majd a fedőt eltávolítjuk, és további 30 percig sütjük.
  5. Kivesszük, sóval, borssal ízesítjük, és a durvára vágott zellerzölddel megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1544
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finom egytálétel. Tálaljuk friss bagettel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...