r
Nosalty Logó

Rizlinges csirke egytálétel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Rizlinges csirke egytálétel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 487 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 974 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 90 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    779.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    272 mg
  • Nátrium
    367 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    252.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    371 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    1160 micro
  • β-karotin
    2881 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    304 micro
Összesen 487 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.7 g

Zsír

  • Összesen
    61.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    272 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1559.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    544 mg
  • Nátrium
    734 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    505.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    743 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    2321 micro
  • β-karotin
    5763 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    608 micro
Összesen 974 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    143.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    214 micro
  • β-karotin
    532 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 90 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, forgóknál ketté vágjuk, szárazra itatjuk. A vajat, az olajjal egy serpenyőben felforrósítjuk, a húst körbe aranybarnára pirítjuk benne.
  2. A hagymát meghámozzuk, négybe vágjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, mossuk, ferdén kb. 1-2 cm vastagságú szeletekre vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, mossuk, négybe vágjuk. A zellert megtisztítjuk, mossuk, a zöldjét levágjuk, és félre tesszük, a maradékot ferdén, 1-2 cm vastagságú szeletekre vágjuk.
  3. A húst sóval, borssal és a paprikával fűszerezzük. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a kakukkfüvet és a babérlevelet. Elkavarjuk, felöntjük a borral, kb. 5 percig főzzük, majd hozzáöntjük a levest is.
  4. Felfőzzük, hozzáadjuk az előkészített zöldségeket, lefedve betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 40 percig sütjük, majd a fedőt eltávolítjuk, és további 30 percig sütjük.
  5. Kivesszük, sóval, borssal ízesítjük, és a durvára vágott zellerzölddel megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1539
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finom egytálétel. Tálaljuk friss bagettel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek