Rizlinges csirke egytálétel
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
250g csirkecomb278 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
63g fehérbor51 kcal
-
63g szárnyas alaplé4 kcal
-
38g sárgarépa14 kcal
-
5 kcal
-
75g burgonya43 kcal
-
2 kcal
Összesen
487
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
500g csirkecomb556 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
125g fehérbor103 kcal
-
125g szárnyas alaplé9 kcal
-
75g sárgarépa27 kcal
-
9 kcal
-
150g burgonya87 kcal
-
3 kcal
Összesen
974
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
46.1g csirkecomb51 kcal
-
1.3g vaj9 kcal
-
0.7g olívaolaj7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
0.1g kakukkfű0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
11.5g fehérbor9 kcal
-
11.5g szárnyas alaplé1 kcal
-
6.9g sárgarépa3 kcal
-
6.9g halványító zeller1 kcal
-
13.8g burgonya8 kcal
-
0.5g salottahagyma0 kcal
Összesen
90
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.3 g
Zsír
-
Összesen 30.6 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 136 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 779.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 272 mg
-
Nátrium 367 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 252.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 371 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 83 micro
-
α-karotin 1160 micro
-
β-karotin 2881 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 304 micro
Összesen
487
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46.7 g
Zsír
-
Összesen 61.2 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 272 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1559.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 116 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 107 mg
-
Foszfor 544 mg
-
Nátrium 734 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.5 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 505.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 743 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 142 mg
-
Retinol - A vitamin: 167 micro
-
α-karotin 2321 micro
-
β-karotin 5763 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 608 micro
Összesen
974
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 5.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 143.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 214 micro
-
β-karotin 532 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
90
kcal
Hozzávalók
-
2 db csirkecomb
-
1 ek vaj
-
1 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 tk kakukkfű
-
1 db babérlevél
-
125 ml szárnyas alaplé
-
75 g sárgarépa
-
75 g halványító zeller
-
150 g burgonya
-
5 g salottahagyma
Elkészítés
- A húst megmossuk, forgóknál ketté vágjuk, szárazra itatjuk. A vajat, az olajjal egy serpenyőben felforrósítjuk, a húst körbe aranybarnára pirítjuk benne.
- A hagymát meghámozzuk, négybe vágjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, mossuk, ferdén kb. 1-2 cm vastagságú szeletekre vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, mossuk, négybe vágjuk. A zellert megtisztítjuk, mossuk, a zöldjét levágjuk, és félre tesszük, a maradékot ferdén, 1-2 cm vastagságú szeletekre vágjuk.
- A húst sóval, borssal és a paprikával fűszerezzük. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a kakukkfüvet és a babérlevelet. Elkavarjuk, felöntjük a borral, kb. 5 percig főzzük, majd hozzáöntjük a levest is.
- Felfőzzük, hozzáadjuk az előkészített zöldségeket, lefedve betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 40 percig sütjük, majd a fedőt eltávolítjuk, és további 30 percig sütjük.
- Kivesszük, sóval, borssal ízesítjük, és a durvára vágott zellerzölddel megszórva tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 70 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 1544
- Feltöltés dátuma: 2015. november 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Finom egytálétel. Tálaljuk friss bagettel.