Ricottával-spenóttal töltött cannelloni
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
klaukara
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
63g ricotta94 kcal
-
38g spenót6 kcal
-
39g cannelloni145 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
90g paradicsom16 kcal
-
3 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
-
13g trappista sajt44 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g zsemlemorzsa10 kcal
Összesen
451
kcal
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
250g ricotta375 kcal
-
150g spenót25 kcal
-
156g cannelloni579 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
360g paradicsom65 kcal
-
13 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
50g trappista sajt176 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
Összesen
1805
kcal
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
19.1g ricotta29 kcal
-
11.5g spenót2 kcal
-
11.9g cannelloni44 kcal
-
13.8g vöröshagyma5 kcal
-
4.6g fokhagyma6 kcal
-
27.5g paradicsom5 kcal
-
1.2g sűrített paradicsom1 kcal
-
3.8g parmezán sajt15 kcal
-
3.8g trappista sajt13 kcal
-
0.4g cukor1 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
1.1g vaj8 kcal
-
0.6g olívaolaj5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.8g zsemlemorzsa3 kcal
Összesen
137
kcal
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 20.6 g
Zsír
-
Összesen 19 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1281.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 443 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 83 mg
-
Foszfor 377 mg
-
Nátrium 336 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.7 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 217.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 332 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 141 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 175 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 161 micro
-
α-karotin 92 micro
-
β-karotin 1998 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3466 micro
-
Lut-zea 3415 micro
Összesen
451
kcal
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 82.6 g
Zsír
-
Összesen 75.9 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 248 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5126.2 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 145 mg
-
Kálcium 1771 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 333 mg
-
Foszfor 1509 mg
-
Nátrium 1342 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 202.9 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 868.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1327 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 112 mg
-
D vitamin: 45 micro
-
K vitamin: 565 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 702 micro
-
Kolin: 160 mg
-
Retinol - A vitamin: 643 micro
-
α-karotin 368 micro
-
β-karotin 7993 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 13865 micro
-
Lut-zea 13660 micro
Összesen
1805
kcal
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 5.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 391.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 135 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 103 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 101 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 28 micro
-
β-karotin 611 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1059 micro
-
Lut-zea 1044 micro
Összesen
137
kcal
Hozzávalók
-
25 dkg ricotta
-
13 db cannelloni
-
2 nagy db paradicsom
-
1 ek sűrített paradicsom
-
kakukkfű ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
-
1 ek vaj
-
1 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A spenótot megtisztítjuk és nem túl kicsire felszeljük.
- A vajonés olívaolajon megpirítunk 1 fej vöröshagymát és fél fej fokhagymát. Rádobjuk a spenótot, sózzuk, borsozzuk és összeforraljuk (kb. 6-7 perc) .
- A spenótot és a ricottát összekeverjük 1 marék parmezánnal és a masszával megtöltjük a cannellonikat, amiket aztán kiolajozott jénaiba fektetünk. Az aljára szórjunk kevés zsemlemorzsát.
- A paradicsomszószhoz 1 fej vöröshagymát, fél fej fokhagymát olívaolajon és a vajonmegfuttatunk, majd jöhet bele a sűrített paradicsom.
- Pár perc pirítás után beletesszük a meghámozott és apró kocákra vágott paradicsomot, cukrot, bazsalikomot és kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk, majd 20 perc alatt készre főzzük.
- Ezután a kakukkfüvet eltávolítva botmixerrel összeturmixoljuk.
- A paradicsomszószt a cannellonikra öntjük, megszórjuk a reszelt sajtokkal, és sütőben készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 94
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 15826
- Feltöltés dátuma: 2012. március 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
klaukara
27 recept
Szeretjük a különböző olasz tésztákat, és szívesen kísérletezünk az ízekkel. Ez a recept is ennek az eredménye - hús nélkül különösen szívesen készítjük. Tálaljuk egyszerű zöldsalátával, kis olívaolajjal és citromlével nyakon öntve, vagy bármilyen ízlés szerinti salátával!