r
Nosalty Logó

Ricottával-spenóttal töltött cannelloni

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
klaukara
Ricottával-spenóttal töltött cannelloni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 451 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1805 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 137 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1281.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    443 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    377 mg
  • Nátrium
    336 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    217.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    332 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    92 micro
  • β-karotin
    1998 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3466 micro
  • Lut-zea
    3415 micro
Összesen 451 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    82.6 g

Zsír

  • Összesen
    75.9 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5126.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    1771 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    333 mg
  • Foszfor
    1509 mg
  • Nátrium
    1342 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    202.9 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    868.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1327 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    565 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    702 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    643 micro
  • α-karotin
    368 micro
  • β-karotin
    7993 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    13865 micro
  • Lut-zea
    13660 micro
Összesen 1805 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    391.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    611 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1059 micro
  • Lut-zea
    1044 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spenótot megtisztítjuk és nem túl kicsire felszeljük.
  2. A vajonés olívaolajon megpirítunk 1 fej vöröshagymát és fél fej fokhagymát. Rádobjuk a spenótot, sózzuk, borsozzuk és összeforraljuk (kb. 6-7 perc) .
  3. A spenótot és a ricottát összekeverjük 1 marék parmezánnal és a masszával megtöltjük a cannellonikat, amiket aztán kiolajozott jénaiba fektetünk. Az aljára szórjunk kevés zsemlemorzsát.
  4. A paradicsomszószhoz 1 fej vöröshagymát, fél fej fokhagymát olívaolajon és a vajonmegfuttatunk, majd jöhet bele a sűrített paradicsom.
  5. Pár perc pirítás után beletesszük a meghámozott és apró kocákra vágott paradicsomot, cukrot, bazsalikomot és kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk, majd 20 perc alatt készre főzzük.
  6. Ezután a kakukkfüvet eltávolítva botmixerrel összeturmixoljuk.
  7. A paradicsomszószt a cannellonikra öntjük, megszórjuk a reszelt sajtokkal, és sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 94
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 15826
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
klaukara 27 recept

Szeretjük a különböző olasz tésztákat, és szívesen kísérletezünk az ízekkel. Ez a recept is ennek az eredménye - hús nélkül különösen szívesen készítjük. Tálaljuk egyszerű zöldsalátával, kis olívaolajjal és citromlével nyakon öntve, vagy bármilyen ízlés szerinti salátával!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...