r
Nosalty Logó

Ricottás vakondtúrás

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Ricottás vakondtúrás
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 388 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 2333 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 233 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    558.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 388 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.5 g

Zsír

  • Összesen
    143.5 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    958 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3352.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    1085 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    222 mg
  • Foszfor
    1222 mg
  • Nátrium
    721 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    213 g
  • Cukor
    138 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    543.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1271 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    538 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1248 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    252 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    747 micro
Összesen 2333 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 233 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Előmelegítjük a sütőt 170 fokra (légkeverésen).
  2. Folpackkal kibélelünk egy kb. 15-17 cm átmérőjű mély tálat és előkészítünk egy pont ekkora tortaformát is. (Én most állítható tortagyűrűt használtam, mert nincs ilyen kicsi tortaformám. Sütőpapírt terítettem egy gáztepsibe, rátettem a tortagyűrűt és csak akkor öntöttem bele a tésztát, mikor a sütő kellően meleg volt. Így rögtön tehettem is be és nem folyt ki a gyűrűbőla tészta.)
  3. A piskótához géppel felverjük a tojásfehérjéket, majd egymás után lassú fokozaton belekeverjük a cukrot, a tojások sárgáját, az olajat és végül a sütőporos-kakaós lisztet.
  4. 180 fokon, kb. 12 percig sütjük légkeveréssel. (Tűpróba!)
  5. Mikor kihűlt, óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt és vízszintesen kettévágjuk.
  6. A krémhez a tejszínt a zselatinnal kemény habbá verjük.
  7. A krém többi hozzávalóját jól elkeverjük, majd óvatosan a tejszínhabhoz keverjük.
  8. A folpackkal kibélelt tálba öntjük, rátesszük az egyik piskótalapot és befedjük a folpackkal. Egy éjszakára hűtőbe tesszük a másik piskótalappal együtt, amit szintén folpackba burkolunk.
  9. A félretett piskótalapot nagylyukú reszelőn lereszeljük.
  10. Tálaló tányérra borítjuk a tortát, lehúzzuk róla a folpackot és óvatosan megszórjuk a lereszelt piskótával,kicsit rányomkodjuk, majd ízlés szerint díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 121
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 30255
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 19.

Ajánló

gesztenyés vakondtúrás torta

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régóta szemeztem Szintia jópofa vakondtúrás tortájával. Amint megpillantottam ezt a ricottás változatot a márciusi NL Konyhában, tudtam, hogy eljött a "vakondtúrás" ideje az én konyhámban is! :) Könnyen és gyorsan elkészíthető - pihentetési időt leszámítva :( - így biztos vagyok benne, hogy nagy kedvencünk lesz az elkövetkező tavaszi-nyári időszakban, amikor különféle szezongyümölcsökkel gazdagítható a krém.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...