Ricottás vakondtúrás
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Mignon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 7% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
28g tojás35 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
35 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
8 kcal
A krémhez
-
33g habtejszín97 kcal
-
2g zselatinfix2 kcal
-
67g ricotta100 kcal
-
13 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
13g porcukor52 kcal
Összesen
388
kcal
- 7% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
165g tojás208 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
46 kcal
A krémhez
-
200g habtejszín584 kcal
-
10g zselatinfix13 kcal
-
400g ricotta600 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
80g porcukor310 kcal
Összesen
2333
kcal
- 7% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
16.5g tojás21 kcal
-
3g cukor12 kcal
-
2.4g napraforgó olaj21 kcal
-
4.5g finomliszt16 kcal
-
5 kcal
A krémhez
-
20g habtejszín58 kcal
-
1g zselatinfix1 kcal
-
40g ricotta60 kcal
-
8 kcal
-
0.6g citromhéj0 kcal
-
8g porcukor31 kcal
Összesen
233
kcal
- 7% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.7 g
Zsír
-
Összesen 23.9 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 160 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 558.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 181 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 204 mg
-
Nátrium 120 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.5 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 90.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 212 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 90 mg
-
Retinol - A vitamin: 208 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 125 micro
Összesen
388
kcal
- 7% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 64.5 g
Zsír
-
Összesen 143.5 g
-
Telített zsírsav 74 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 46 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 958 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3352.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 88 mg
-
Kálcium 1085 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 222 mg
-
Foszfor 1222 mg
-
Nátrium 721 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 213 g
-
Cukor 138 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 543.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1271 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 205 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 111 micro
-
Kolin: 538 mg
-
Retinol - A vitamin: 1248 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 252 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 747 micro
Összesen
2333
kcal
- 7% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 14.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 96 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 335.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 109 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 122 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.3 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 127 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 125 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 75 micro
Összesen
233
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
3 db tojás
-
3 ek cukor
-
3 ek napraforgó olaj
-
3 evőkanál finomliszt
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
A krémhez
-
2 dl habtejszín
-
0.5 csomag zselatinfix
-
40 dkg ricotta
-
2 csomag vaníliás cukor
-
8 dkg porcukor
Elkészítés
A tésztához
- Előmelegítjük a sütőt 170 fokra (légkeverésen).
- Folpackkal kibélelünk egy kb. 15-17 cm átmérőjű mély tálat és előkészítünk egy pont ekkora tortaformát is. (Én most állítható tortagyűrűt használtam, mert nincs ilyen kicsi tortaformám. Sütőpapírt terítettem egy gáztepsibe, rátettem a tortagyűrűt és csak akkor öntöttem bele a tésztát, mikor a sütő kellően meleg volt. Így rögtön tehettem is be és nem folyt ki a gyűrűbőla tészta.)
- A piskótához géppel felverjük a tojásfehérjéket, majd egymás után lassú fokozaton belekeverjük a cukrot, a tojások sárgáját, az olajat és végül a sütőporos-kakaós lisztet.
- 180 fokon, kb. 12 percig sütjük légkeveréssel. (Tűpróba!)
- Mikor kihűlt, óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt és vízszintesen kettévágjuk.
- A krémhez a tejszínt a zselatinnal kemény habbá verjük.
- A krém többi hozzávalóját jól elkeverjük, majd óvatosan a tejszínhabhoz keverjük.
- A folpackkal kibélelt tálba öntjük, rátesszük az egyik piskótalapot és befedjük a folpackkal. Egy éjszakára hűtőbe tesszük a másik piskótalappal együtt, amit szintén folpackba burkolunk.
- A félretett piskótalapot nagylyukú reszelőn lereszeljük.
- Tálaló tányérra borítjuk a tortát, lehúzzuk róla a folpackot és óvatosan megszórjuk a lereszelt piskótával,kicsit rányomkodjuk, majd ízlés szerint díszítjük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 121
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 30255
- Feltöltés dátuma: 2010. március 19.
Ajánló
gesztenyés vakondtúrás torta
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
Mignon
212 recept
Régóta szemeztem Szintia jópofa vakondtúrás tortájával. Amint megpillantottam ezt a ricottás változatot a márciusi NL Konyhában, tudtam, hogy eljött a "vakondtúrás" ideje az én konyhámban is! :) Könnyen és gyorsan elkészíthető - pihentetési időt leszámítva :( - így biztos vagyok benne, hogy nagy kedvencünk lesz az elkövetkező tavaszi-nyári időszakban, amikor különféle szezongyümölcsökkel gazdagítható a krém.