Ricottás tortellini pestós szósszal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
150g finomliszt546 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
0g só0 kcal
-
25g víz0 kcal
A töltelékhez
-
125g ricotta188 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
25g trappista sajt88 kcal
A pestóhoz
-
12g bazsalikom3 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
5g fenyőmag30 kcal
-
20g parmezán sajt78 kcal
-
64g olívaolaj564 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1565
kcal
- 9% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
300g finomliszt1092 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g víz0 kcal
A töltelékhez
-
250g ricotta375 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
-
50g trappista sajt176 kcal
A pestóhoz
-
24g bazsalikom6 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
9g fenyőmag61 kcal
-
40g parmezán sajt157 kcal
-
128g olívaolaj1127 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
3132
kcal
- 9% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
33.4g finomliszt122 kcal
-
4.5g tojássárgája14 kcal
-
0g só0 kcal
-
5.6g víz0 kcal
A töltelékhez
-
27.8g ricotta42 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0.2g petrezselyem0 kcal
-
5.6g trappista sajt20 kcal
A pestóhoz
-
2.7g bazsalikom1 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
1g fenyőmag7 kcal
-
4.5g parmezán sajt17 kcal
-
14.2g olívaolaj125 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
349
kcal
- 9% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 42.4 g
Zsír
-
Összesen 98.5 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 57 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 323 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2137.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 78 mg
-
Kálcium 735 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 94 mg
-
Foszfor 699 mg
-
Nátrium 522 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 126.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 176.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 382 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 65 micro
-
K vitamin: 110 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 90 micro
-
Kolin: 213 mg
-
Retinol - A vitamin: 339 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 508 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 980 micro
Összesen
1565
kcal
- 9% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 84.8 g
Zsír
-
Összesen 197 g
-
Telített zsírsav 53 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 114 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 645 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4275.3 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 156 mg
-
Kálcium 1469 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 188 mg
-
Foszfor 1397 mg
-
Nátrium 1045 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 253.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 352.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 765 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 130 micro
-
K vitamin: 220 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 181 micro
-
Kolin: 427 mg
-
Retinol - A vitamin: 678 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 1016 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1960 micro
Összesen
3132
kcal
- 9% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 21.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 475.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 164 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 156 mg
-
Nátrium 116 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 75 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 113 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 218 micro
Összesen
349
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
300 g finomliszt
-
2 db tojássárgája
-
1 csipet só
A töltelékhez
-
250 g ricotta (ha nincs, lehet helyette tejföl és túró keverékét is használni - bár az ízhatás nem ugyanolyan)
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A pestóhoz
-
2 marék bazsalikom
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 ek fenyőmag
-
4 dkg parmezán sajt
-
1.5 dl olívaolaj
-
só ízlés szerint
Elkészítés
A tésztához
- Először meggyúrjuk a házi tésztát: összegyúrjuk a lisztet, a tojást, a sót, és vizet. Ha kész, tegyük pihenni 15-20 percre a hűtőbe.
- Egy tálban összekeverjük a ricottát egy-két csipet sóval, ízlés szerinti mennyiségű borssal, az apróra vágott bazsalikommal, petrezselyemmel, és belereszeljük a sajtot, és azt is hozzávegyítjük. Ez a töltelékmennyiség bőven elég kell, hogy legyen. (Nekem eddig még mindig maradt belőle egy kevés.)
- Vagy most, vagy a következő lépés után felteszünk egy nagy fazékban többszörös mennyiségű, sós vizet forrni.
- A tésztát kivesszük a hűtőből, és félbe szedve először az egyik felét nyújtjuk ki, kb. fél-egy mm közötti vékonyságra (nekem a legvékonyabb kb. 0,8 mm volt eddig). Ne feledjük el finoman mindig alálisztezni a tésztát! A kinyújtott sárga tésztalapból kb. 4 cm átmérőjű korongokat vágunk ki. (Én ezt egy egyszerű pohárral csináltam.)
- Helyezzünk rá tölteléket. Készítsünk a további mozdulatsorokhoz egy csészében/ tálkában vizet a kezünk ügyébe. A körök szélét felerészben nedvesítsük meg az ujjunk segítségével. Ez lesz a ragasztó, ami légmentesen zárja a tölteléket. Ha kész, fogjuk a lapocskákat, hajtsuk félbe, és jól nyomkodjuk össze a széleit, ameddig Napóleon kalapjára, vagy derelyére emlékeztető kis tésztabatyut kapunk. Aztán vegyük a batyut a hüvelykujjunk és mutató- (esetleg még/ vagy középső ujj páros) közé, és nyomjuk össze a szélét, és a töltött belső pocakját. Ettől a tészta széle fölfelé ráhajlik a batyura, míg az egésznek félhold alakja lesz. A holdacskát egyik mutatóujjunk vége köré tekerjük, és egyik szárát a másikra csippentjük-nyomjuk (meg lehet egy kis ponton vizezni, úgy jobban tapad).
- A tortelliniket forrásban lévő vízbe dobjuk. Az olaszok eredetileg csirkehúslevesben főzik meg. Míg a tészta fő, a tűzhelyre készítünk egy serpenyőt, amiben elegendő hely lesz a gyűrűcskéknek.
- A pestohoz: a bazsalikomleveleket megmossuk, megszárítjuk, és áttörjük. Hozzáadjuk a fenyőmagot, amit előtte száraz serpenyőben aranybarnára pirítottunk, és azt is összezúzzuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, a reszelt parmezánt, sózzuk, borsozzuk, egy serpenyőben olívaolajon felmelegítjük.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 6493
- Feltöltés dátuma: 2013. április 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Tegnap olasz napot tartottunk, a drága férjecském a zöld pesto láttára undorodott a tortellinitől, de miután megkóstolta, ez lett az egyik kedvenc étele.:D