r
Nosalty Logó

Ricottás tortellini pestós szósszal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Ricottás tortellini pestós szósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A pestóhoz

Összesen 1565 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A pestóhoz

Összesen 3132 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A pestóhoz

Összesen 349 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    42.4 g

Zsír

  • Összesen
    98.5 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2137.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    735 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    699 mg
  • Nátrium
    522 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    176.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    382 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    110 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    339 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    508 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    980 micro
Összesen 1565 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    84.8 g

Zsír

  • Összesen
    197 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    645 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4275.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    1469 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    1397 mg
  • Nátrium
    1045 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    253.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    352.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    765 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    220 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    427 mg
  • Retinol - A vitamin:
    678 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1016 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1960 micro
Összesen 3132 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    475.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    218 micro
Összesen 349 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A pestóhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Először meggyúrjuk a házi tésztát: összegyúrjuk a lisztet, a tojást, a sót, és vizet. Ha kész, tegyük pihenni 15-20 percre a hűtőbe.
  2. Egy tálban összekeverjük a ricottát egy-két csipet sóval, ízlés szerinti mennyiségű borssal, az apróra vágott bazsalikommal, petrezselyemmel, és belereszeljük a sajtot, és azt is hozzávegyítjük. Ez a töltelékmennyiség bőven elég kell, hogy legyen. (Nekem eddig még mindig maradt belőle egy kevés.)
  3. Vagy most, vagy a következő lépés után felteszünk egy nagy fazékban többszörös mennyiségű, sós vizet forrni.
  4. A tésztát kivesszük a hűtőből, és félbe szedve először az egyik felét nyújtjuk ki, kb. fél-egy mm közötti vékonyságra (nekem a legvékonyabb kb. 0,8 mm volt eddig). Ne feledjük el finoman mindig alálisztezni a tésztát! A kinyújtott sárga tésztalapból kb. 4 cm átmérőjű korongokat vágunk ki. (Én ezt egy egyszerű pohárral csináltam.)
  5. Helyezzünk rá tölteléket. Készítsünk a további mozdulatsorokhoz egy csészében/ tálkában vizet a kezünk ügyébe. A körök szélét felerészben nedvesítsük meg az ujjunk segítségével. Ez lesz a ragasztó, ami légmentesen zárja a tölteléket. Ha kész, fogjuk a lapocskákat, hajtsuk félbe, és jól nyomkodjuk össze a széleit, ameddig Napóleon kalapjára, vagy derelyére emlékeztető kis tésztabatyut kapunk. Aztán vegyük a batyut a hüvelykujjunk és mutató- (esetleg még/ vagy középső ujj páros) közé, és nyomjuk össze a szélét, és a töltött belső pocakját. Ettől a tészta széle fölfelé ráhajlik a batyura, míg az egésznek félhold alakja lesz. A holdacskát egyik mutatóujjunk vége köré tekerjük, és egyik szárát a másikra csippentjük-nyomjuk (meg lehet egy kis ponton vizezni, úgy jobban tapad).
  6. A tortelliniket forrásban lévő vízbe dobjuk. Az olaszok eredetileg csirkehúslevesben főzik meg. Míg a tészta fő, a tűzhelyre készítünk egy serpenyőt, amiben elegendő hely lesz a gyűrűcskéknek.
  7. A pestohoz: a bazsalikomleveleket megmossuk, megszárítjuk, és áttörjük. Hozzáadjuk a fenyőmagot, amit előtte száraz serpenyőben aranybarnára pirítottunk, és azt is összezúzzuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, a reszelt parmezánt, sózzuk, borsozzuk, egy serpenyőben olívaolajon felmelegítjük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6469
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tegnap olasz napot tartottunk, a drága férjecském a zöld pesto láttára undorodott a tortellinitől, de miután megkóstolta, ez lett az egyik kedvenc étele.:D

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A pestóhoz

Címlapról ajánljuk

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...