Ricottás-spenótos töltött kagylótészta
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 7% Zsír
A fűszeres paradicsomszószhoz
-
8g olívaolaj71 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
5g fokhagyma6 kcal
-
3 kcal
-
50g száraz vörösbor41 kcal
-
36 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A ricottás töltelékhez
-
4g olívaolaj35 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
75g spenót12 kcal
-
125g ricotta188 kcal
-
25g parmezán sajt98 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
28g tojás35 kcal
Az összeállításhoz
-
75g kagylótészta278 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
Összesen
873
kcal
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 7% Zsír
A fűszeres paradicsomszószhoz
-
16g olívaolaj141 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
7 kcal
-
100g száraz vörösbor82 kcal
-
72 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A ricottás töltelékhez
-
8g olívaolaj71 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
150g spenót25 kcal
-
250g ricotta375 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
55g tojás69 kcal
Az összeállításhoz
-
150g kagylótészta557 kcal
-
25g parmezán sajt98 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
Összesen
1747
kcal
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 7% Zsír
A fűszeres paradicsomszószhoz
-
1.3g olívaolaj12 kcal
-
7.4g vöröshagyma3 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
0.7g sűrített paradicsom1 kcal
-
8.2g száraz vörösbor7 kcal
-
24.5g passzírozott paradicsom6 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A ricottás töltelékhez
-
0.7g olívaolaj6 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
12.3g spenót2 kcal
-
20.4g ricotta31 kcal
-
4.1g parmezán sajt16 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
4.5g tojás6 kcal
Az összeállításhoz
-
12.3g kagylótészta45 kcal
-
8 kcal
-
0.2g petrezselyem0 kcal
Összesen
145
kcal
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 40.1 g
Zsír
-
Összesen 38.3 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 177 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3962.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 73 mg
-
Kálcium 831 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 158 mg
-
Foszfor 736 mg
-
Nátrium 2152 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84.5 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 403.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 562 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 39 micro
-
K vitamin: 300 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 326 micro
-
Kolin: 141 mg
-
Retinol - A vitamin: 260 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 3605 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 21993 micro
-
Lut-zea 6844 micro
Összesen
873
kcal
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 80.3 g
Zsír
-
Összesen 76.6 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 354 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7925.1 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 147 mg
-
Kálcium 1662 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 315 mg
-
Foszfor 1472 mg
-
Nátrium 4304 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 168.9 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 807.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1124 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 67 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 599 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 652 micro
-
Kolin: 282 mg
-
Retinol - A vitamin: 521 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 7210 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 43986 micro
-
Lut-zea 13689 micro
Összesen
1747
kcal
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 6.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 647.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 136 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 120 mg
-
Nátrium 352 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 589 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 3594 micro
-
Lut-zea 1118 micro
Összesen
145
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
A fűszeres paradicsomszószhoz
-
2 ek olívaolaj
-
1 db vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
0.5 ek sűrített paradicsom
-
1 dl száraz vörösbor
-
1 ízlés szerint só
-
1 ízlés szerint bors
-
1 ízlés szerint bazsalikom
-
1 ízlés szerint majoranna
-
1 ízlés szerint szerecsendió
A ricottás töltelékhez
-
1 ek olívaolaj
-
2 gerezd fokhagyma
-
250 g ricotta
-
50 g parmezán sajt
-
1 ízlés szerint só
-
1 ízlés szerint bors
-
1 ízlés szerint szerecsendió
-
1 db tojás
Az összeállításhoz
-
25 g parmezán sajt
-
3 szál petrezselyem
Elkészítés
A fűszeres paradicsomszószhoz
- Egy kis lábasban olívaolajat hevítünk, és üvegesre pároljuk a felaprított hagymát.
- Hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, majd a sűrített paradicsomot, és 1-2 percig pirítjuk.
- Felöntjük 1 dl száraz vörösborral, néhány percig főzzük, hozzáadjuk a passzírozott paradicsomot és fűszereket.
- Alaposan elkeverjük, majd alacsony lángon 15-20 percig főzzük, közben elkészítjük a ricottás tölteléket.
A ricottás töltelékhez
- Egy nagyobb méretű serpenyőben kevés olívaolajat melegítünk, majd megfuttatjuk rajta a szeletekre vágott fokhagymát.
- Hozzáadjuk a bébispenótot, 3-5 perc alatt megfonnyasztjuk, majd lehúzzuk a tűzről.
- Egy tálban simára keverjük a ricottát a reszelt parmezánnal, a fokhagymás spenóttal, fűszerekkel és egy tojással.
Az összeállításhoz
- Az óriás kagylótésztát lobogó, sós vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük.
- A tepsibe öntjük a fűszeres paradicsomszószt, majd egy kiskanál segítségével megtöltjük a tésztákat a ricottás keverékkel.
- A paradicsomos alapra helyezzük a töltött tésztákat, majd lefedve 20 percig sütjük, majd fedő nélkül további 10 percig.
- Kevés parmezánnal és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20x15
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 152
- Tegnapi nézettség: 8
- 7 napos nézettség: 31
- Össznézettség: 13298
- Feltöltés dátuma: 2021. február 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1510 recept
Villantós vacsoraötlet, nem csak Valentin-napra! Szaftos ricottával és spenóttal töltött óriás kagylótészta, fűszeres paradicsomszósszal.