r
Nosalty Logó

Ricottás-spenótos töltött kagylótészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Ricottás-spenótos töltött kagylótészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A fűszeres paradicsomszószhoz

A ricottás töltelékhez

Az összeállításhoz

Összesen 873 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A fűszeres paradicsomszószhoz

A ricottás töltelékhez

Az összeállításhoz

Összesen 1747 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A fűszeres paradicsomszószhoz

A ricottás töltelékhez

Az összeállításhoz

Összesen 145 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    40.1 g

Zsír

  • Összesen
    38.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3962.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    831 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    736 mg
  • Nátrium
    2152 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    403.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    562 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    300 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    326 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    260 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3605 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    21993 micro
  • Lut-zea
    6844 micro
Összesen 873 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    80.3 g

Zsír

  • Összesen
    76.6 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    354 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7925.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    1662 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    315 mg
  • Foszfor
    1472 mg
  • Nátrium
    4304 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    168.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    807.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1124 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    599 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    652 micro
  • Kolin:
    282 mg
  • Retinol - A vitamin:
    521 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    7210 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    43986 micro
  • Lut-zea
    13689 micro
Összesen 1747 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    647.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    352 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    589 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3594 micro
  • Lut-zea
    1118 micro
Összesen 145 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A fűszeres paradicsomszószhoz

A ricottás töltelékhez

Az összeállításhoz

Elkészítés

A fűszeres paradicsomszószhoz

  1. Egy kis lábasban olívaolajat hevítünk, és üvegesre pároljuk a felaprított hagymát.
  2. Hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, majd a sűrített paradicsomot, és 1-2 percig pirítjuk.
  3. Felöntjük 1 dl száraz vörösborral, néhány percig főzzük, hozzáadjuk a passzírozott paradicsomot és fűszereket.
  4. Alaposan elkeverjük, majd alacsony lángon 15-20 percig főzzük, közben elkészítjük a ricottás tölteléket.

A ricottás töltelékhez

  1. Egy nagyobb méretű serpenyőben kevés olívaolajat melegítünk, majd megfuttatjuk rajta a szeletekre vágott fokhagymát.
  2. Hozzáadjuk a bébispenótot, 3-5 perc alatt megfonnyasztjuk, majd lehúzzuk a tűzről.
  3. Egy tálban simára keverjük a ricottát a reszelt parmezánnal, a fokhagymás spenóttal, fűszerekkel és egy tojással.

Az összeállításhoz

  1. Az óriás kagylótésztát lobogó, sós vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük.
  2. A tepsibe öntjük a fűszeres paradicsomszószt, majd egy kiskanál segítségével megtöltjük a tésztákat a ricottás keverékkel.
  3. A paradicsomos alapra helyezzük a töltött tésztákat, majd lefedve 20 percig sütjük, majd fedő nélkül további 10 percig.
  4. Kevés parmezánnal és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x15
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 152
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 13298
  • Feltöltés dátuma: 2021. február 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Villantós vacsoraötlet, nem csak Valentin-napra! Szaftos ricottával és spenóttal töltött óriás kagylótészta, fűszeres paradicsomszósszal.

Hozzávalók

A fűszeres paradicsomszószhoz

A ricottás töltelékhez

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...