Ricottás-spenótos cannelloni
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
Spenótos-ricottás töltelék
-
75g spenót12 kcal
-
63g ricotta94 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
30g cannelloni111 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
Paradicsomszósz
-
100g konzerv paradicsom16 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
42 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
389
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
Spenótos-ricottás töltelék
-
300g spenót50 kcal
-
250g ricotta375 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
120g cannelloni445 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
Paradicsomszósz
-
400g konzerv paradicsom64 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
168 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1559
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
Spenótos-ricottás töltelék
-
15.4g spenót3 kcal
-
12.8g ricotta19 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0.4g olívaolaj4 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
6.2g cannelloni23 kcal
-
2.6g parmezán sajt10 kcal
Paradicsomszósz
-
20.6g konzerv paradicsom3 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
4.6g vöröshagyma2 kcal
-
9 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0.8g olívaolaj7 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
80
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.9 g
Zsír
-
Összesen 17 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1997.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 404 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 116 mg
-
Foszfor 340 mg
-
Nátrium 1101 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.9 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 376.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 415 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 273 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 207 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 98 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3786 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 27061 micro
-
Lut-zea 6721 micro
Összesen
389
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 71.7 g
Zsír
-
Összesen 67.8 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 157 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7989.6 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 113 mg
-
Kálcium 1615 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 462 mg
-
Foszfor 1362 mg
-
Nátrium 4404 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 179.5 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 1505.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1659 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 170 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 1093 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 828 micro
-
Kolin: 216 mg
-
Retinol - A vitamin: 393 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15142 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 108245 micro
-
Lut-zea 26882 micro
Összesen
1559
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 3.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 410.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 226 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 77.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 56 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 778 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 5562 micro
-
Lut-zea 1381 micro
Összesen
80
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Spenótos-ricottás töltelék
-
30 dkg spenót
-
25 dkg ricotta
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 csipet szerecsendió
-
1 ek olívaolaj
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
10 db cannelloni
-
0.5 bögre parmezán sajt
Paradicsomszósz
-
40 dkg konzerv paradicsom
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 teáskanál oregánó
-
1 teáskanál bazsalikom
-
2 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
Elkészítés
Spenótos-ricottás töltelék
- Olívaolajon pirítsuk meg a fokhagymát.
- Dobjuk rá a spenótot, és pillanatok alatt fonnyasszuk meg.
- Egy keverőtálba öntsük a ricottát, és adjuk hozzá az előzőleg elkészített és kihűlt spentót. Jól keverjük össze az egészet, és fűszerezzük sóval, borssal és csipet szerecsendióval.
- Majd töltsük meg a cannelloni tésztánkat.
- Egy tepsibe locsoljunk kevés olívaolajat, és terítsük szét az alján. Erre jöhet egy merőkanál paradicsomszósz, amit szinten kenjünk szét a tepsi alján.
- Majd a megtöltött cannelloni tésztákat helyezzük szépen egymás mellé a tepsibe úgy, hogy hagyjunk kis helyet egymás mellett mindegyiknek.
- Öntsük le a paradicsomszósszal, és szórjuk meg parmezánnal az egészet.
- Mehet a 200 fokra előmelegített sütőbe fél órára. Frissen kivéve fogyaszthatjuk is!
Paradicsomszósz
- Olívaolajon megpirítjuk a hagymát és a fokhagymát.
- Hozzáadjuk a konzerv és passzírozott paradicsomot, majd lassú tűzön rotyogtatjuk.
- Közben sózzuk, és fűszerezzük oregánóval és bazsalikommal.
- Körülbelül fél óra lassú tűzön való főzés után egy botmixer segítségével pürésítsük az egészet, és tegyük félre a későbbi felhasználásig.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 404
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 59
- Össznézettség: 47018
- Feltöltés dátuma: 2017. április 25.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
mentes receptek
kategória:
vegetáriánus receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1495 recept
A cannellonival, annak ellenére, hogy kicsit macerás otthon elkészíteni, érdemes foglalkozni, mert az olasz tésztaételeket egy új szintre emeli. Ráadásul ez a húsmentes verzió annyira finom ízeket képvisel, hogy nem csak a vegetáriánusok fogják imádni!