Ricottás roppanós táskák gazdag salátaágyon
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
38g réteslap111 kcal
-
150g ricotta225 kcal
-
75g koktélparadicsom14 kcal
-
88g édeskömény20 kcal
-
50g alma23 kcal
-
25g madársaláta5 kcal
-
25g rukkola6 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
150g réteslap443 kcal
-
600g ricotta900 kcal
-
300g koktélparadicsom54 kcal
-
350g édeskömény78 kcal
-
200g alma94 kcal
-
100g madársaláta21 kcal
-
100g rukkola25 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
8.1g réteslap24 kcal
-
32.5g ricotta49 kcal
-
16.2g koktélparadicsom3 kcal
-
18.9g édeskömény4 kcal
-
10.8g alma5 kcal
-
5.4g madársaláta1 kcal
-
5.4g rukkola1 kcal
-
2.2g citromlé0 kcal
-
0.4g olívaolaj4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 18.2 g
Zsír
-
Összesen 17.9 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 74 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1002.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 400 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 313 mg
-
Nátrium 210 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.3 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 332.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 362 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 76 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 65 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 176 micro
-
α-karotin 76 micro
-
β-karotin 1119 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 1930 micro
-
Lut-zea 1378 micro
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 72.7 g
Zsír
-
Összesen 71.6 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 294 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4010.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 1601 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 267 mg
-
Foszfor 1250 mg
-
Nátrium 839 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 197.1 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 1328.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1446 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 148 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 306 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 261 micro
-
Kolin: 182 mg
-
Retinol - A vitamin: 702 micro
-
α-karotin 303 micro
-
β-karotin 4475 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 7719 micro
-
Lut-zea 5512 micro
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 217 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 71.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 242 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 418 micro
-
Lut-zea 298 micro
Hozzávalók
-
6 db réteslap
-
60 dkg ricotta
-
30 dkg koktélparadicsom
-
1 közepes db édeskömény
-
1 közepes db alma
-
10 dkg madársaláta
-
10 dkg rukkola
-
1 citromból nyert citromlé
-
1 ek olívaolaj
-
1 csipet só
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Először is az ordát ízesítjük sóval és borssal. A legjobb, ha a borsot mozsárban frissen durvára őrölve adjuk hozzá a sajtunkhoz. Ha az orda egy kicsit száraznak tűnik, egy kis olívaolajjal lehet krémesíteni.
- A réteslapokat 10-15 cm széles szalagokra vágjuk. Kettőt, maximum hármat teszünk egymásba. Megkenjük lazán olajjal, majd egy evőkanányi ízesített ordát teszünk a leveles tésztára, amit háromszög formátumra felhajtogatunk, és sütőpapírra tepsire fektetünk. Személyenként 3 db táskát számoljunk.
- Előmelegített sütőben 180 fokon pirosra, roppanósa sütjük a táskákat.
- Közben a salátát megmossuk. Minél több fajta zöldsalátát keverünk össze, annál jobb. Ruccola, madársaláta, zsenge bébispenót is mehet hozzá, de el is hagyható. Vékony almaszeleteket, a legjobb a zöld alma, adunk hozzá. Az édesköményt is nagyon vékonyan felszeleteljük, és éppen csak hogy fűszerezzük velük a salátánkat, hozzákeverjük. A koktélparadicsomok ízt és színt adnak a salátának. Azokat is megmossuk, és félbevágva keverjük hozzá a salátánkhoz.
- Elkészítjük a salátaöntetet, ami citrom leve, kevés víz, olaj, só és egy kevés bors. Egy nagy karimájú tányérba kínáljuk a salátát, és hozzá a roppanó táskákat.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 806
- Feltöltés dátuma: 2016. november 20.
Ajánló
Mindenkinek ajánlom, még azoknak is akik fogyókúráznak!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Egy nagyon kedves barátomtól, Emiltől sűrűn kapok ordát, vagy közismertebb nevén ricottát. Sajtkészítő mester, és ő már tudja, hogy ez is értékes része a tejnek, amit a savóból nyernek. Sokan kérdezik tőlem, mit lehet kezdeni a sajtkészítés során termelt savóval. „Sok tejből készítek sajtot, de csak 10%-a lesz sajt, a többi csak savó. Annyira sajnálom kiönteni!" Nos, nem is szabad. Érdemes a tejsavót is felhasználni. A tejsavó könnyen felhasználható, olcsó, egészséges alapanyag, a belőle készített termék immunerősítő, rákellenes hatású, érelmeszesedés gátló, vérrög gátló. Soroljam még? A savó oldott formában megőrzi a sajtkészítés során veszendőbe menő ásványanyagokat, B-vitaminokat. Szénhidrát-tartalma alacsony, a tej szénhidrát tartalma a savó kezelése során 90-95%-ban teljesen elvész. A savófehérje meghaladja a tojásfehérje biológiai értékét, miközben a tejfehérje csak megközelíti azt. Nagyon értékes táplálékot készíthetünk belőle, zsendicét vagy ordát. Mindkettő nagyon egészséges és finom. Fehérjében, ásványi anyagban gazdag, a teljes tejhez képest kevés tejcukrot és tejzsírt tartalmazó készítmények, melyek könnyen, salakmentesen emészthetőek, táplálóak. A fogyókúrázók is fogyaszthatják. Íme egy ötlet, hogy én mit készítek belőle.