r
Nosalty Logó

Ribizlis tejberizs torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Ribizlis tejberizs torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Kekszes alaphoz

Tejberizshez

Díszítéshez

Összesen 560 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Kekszes alaphoz

Tejberizshez

Díszítéshez

Összesen 6716 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Kekszes alaphoz

Tejberizshez

Díszítéshez

Összesen 250 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 560 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    117.7 g

Zsír

  • Összesen
    376.8 g
  • Telített zsírsav
    156 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2982.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    1168 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    1494 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    679.2 g
  • Cukor
    304 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1229 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    145 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    467 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1152 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    927 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 6716 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    8 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    3.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 250 kcal

Hozzávalók

Kekszes alaphoz

Tejberizshez

Díszítéshez

Elkészítés

Kekszes alaphoz

  1. Egy kisebb tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük.A sütőt előmelegítjük.
  2. A kekszet egy tiszta ruhába becsomagoljuk, és klopfolóval morzsásra törjük, majd hozzáöntjük a kihűlt, olvasztott margarint.Ezt összekeverjük úgy, hogy a margarinból mindenhová jusson. Ha kész, a tortaforma aljára nyomkodjuk úgy, hogy a pereme egy picit magasabb legyen.
  3. A sütőben addig sütjük, míg keményebb lesz (ennek az ideje kb. 10-15 perc, de figyelni kell, nehogy odaégjen!).A formában hagyjuk kihűlni is.

Tejberizshez

  1. A tejet a vaníliával, cukorral felforraljuk, beletesszük a rizst. Kb. 25-30 perc, amíg puhára fő. Figyeljünk rá, mert a tej könnyen kifuthat!! Ha kész és már sűrű a tejberizs, akkorteljesen ki kell hűteni.Ha kihűlt, jöhet hozzá a mascarpone. Jól elkeverjük benne, ettől finom krémes lesz. (Ekkor az állaga még mindig csak tejberizses, ahhoz, hogy szépen megmaradjon a formája, szükség van zselatinra.)
  2. Egy csomag zselatint készítsünk el a csomagon leírtak alapján. A zselatinos folyadékot alaposan keverjük el a tejberizsben! Sőt, ebbe a krémes tejberizses-mascarponés egyvelegbe is rakhatunk néhány szem ribizlit, így kicsit savanykásabb ízt kapunk. Majd öntsük az egészet akihűlt kekszes alapra, a tortaformába.
  3. Egy éjszakára ajánlott a hűtőben hagyni, mert így biztosan megdermed.

Díszítéshez

  1. Másnapra szépen felveszi a tortaforma alakját, így azt már le lehet venni, és körberakni a szélét piskótával. (Én a piskóták aljából vágtam le, mert túl magasak voltak a tortához képest.)
  2. Hogy a piskóta rajtamaradjon a torta szélén, és mert mutatós, körbekötjük egy szép szalaggal (én a gyümölcs színéhez megfelelő szalagot választottam), a művelet végét egy szép masnival koronázzuk meg.
  3. A habfixálóval felverjük a habtejszínt, és a tetejét teljesen beborítjuk habzsákkal nyomott tejszínhabbal, végül rárakjuk a ribizliket!
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4301
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a könnyű, gyümölcsös tortát nemrég, a barátnőm 18. születésnapjára sütöttem! Arra gondoltam, hogy valami különlegeset és szépet kéne neki vinni, hát ez lett belőle! Nagyon örült a meglepetésnek, és nekem is jól esett a sok pozitív visszajelzés, na meg az is, hogy szinte azonnal elfogyott a torta! :)

Hozzávalók

Kekszes alaphoz

Tejberizshez

Díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...