Ribizlis tejberizs torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 9% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 29% Zsír
Kekszes alaphoz
Tejberizshez
-
17g rizs60 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
83g tej47 kcal
-
21g mascarpone84 kcal
-
6 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
1g zselatin3 kcal
Díszítéshez
-
18g babapiskóta66 kcal
-
42g növényi tejszín105 kcal
-
1g habfixáló2 kcal
-
2 kcal
Összesen
560
kcal
- 9% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 29% Zsír
Kekszes alaphoz
Tejberizshez
-
200g rizs716 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
1000g tej560 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
10g zselatin34 kcal
Díszítéshez
-
210g babapiskóta790 kcal
-
500g növényi tejszín1255 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
50g piros ribizli27 kcal
Összesen
6716
kcal
- 9% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 29% Zsír
Kekszes alaphoz
Tejberizshez
-
7.5g rizs27 kcal
-
3.7g cukor14 kcal
-
37.3g tej21 kcal
-
9.3g mascarpone38 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
0.4g zselatin1 kcal
Díszítéshez
-
7.8g babapiskóta29 kcal
-
18.7g növényi tejszín47 kcal
-
0.3g habfixáló1 kcal
-
1.9g piros ribizli1 kcal
Összesen
250
kcal
- 9% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 8% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 31.4 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 248.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 97 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 18 mg
-
Nátrium 124 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.6 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 7.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 102 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 77 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
560
kcal
- 9% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 8% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 117.7 g
Zsír
-
Összesen 376.8 g
-
Telített zsírsav 156 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2982.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 1168 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 219 mg
-
Nátrium 1494 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 679.2 g
-
Cukor 304 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 92.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1229 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 145 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 467 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 1152 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 927 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
6716
kcal
- 9% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 8% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 14.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 111.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 8 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.4 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 3.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
250
kcal
Hozzávalók
Kekszes alaphoz
-
18 dkg keksz
Tejberizshez
-
20 dkg rizs
-
10 dkg cukor
-
1 l tej
-
25 dkg mascarpone
-
2 csomag vaníliás cukor
-
0.5 db vanília
-
10 g zselatin
Díszítéshez
-
1 csomag habfixáló
-
50 g piros ribizli
Elkészítés
Kekszes alaphoz
- Egy kisebb tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük.A sütőt előmelegítjük.
- A kekszet egy tiszta ruhába becsomagoljuk, és klopfolóval morzsásra törjük, majd hozzáöntjük a kihűlt, olvasztott margarint.Ezt összekeverjük úgy, hogy a margarinból mindenhová jusson. Ha kész, a tortaforma aljára nyomkodjuk úgy, hogy a pereme egy picit magasabb legyen.
- A sütőben addig sütjük, míg keményebb lesz (ennek az ideje kb. 10-15 perc, de figyelni kell, nehogy odaégjen!).A formában hagyjuk kihűlni is.
Tejberizshez
- A tejet a vaníliával, cukorral felforraljuk, beletesszük a rizst. Kb. 25-30 perc, amíg puhára fő. Figyeljünk rá, mert a tej könnyen kifuthat!! Ha kész és már sűrű a tejberizs, akkorteljesen ki kell hűteni.Ha kihűlt, jöhet hozzá a mascarpone. Jól elkeverjük benne, ettől finom krémes lesz. (Ekkor az állaga még mindig csak tejberizses, ahhoz, hogy szépen megmaradjon a formája, szükség van zselatinra.)
- Egy csomag zselatint készítsünk el a csomagon leírtak alapján. A zselatinos folyadékot alaposan keverjük el a tejberizsben! Sőt, ebbe a krémes tejberizses-mascarponés egyvelegbe is rakhatunk néhány szem ribizlit, így kicsit savanykásabb ízt kapunk. Majd öntsük az egészet akihűlt kekszes alapra, a tortaformába.
- Egy éjszakára ajánlott a hűtőben hagyni, mert így biztosan megdermed.
Díszítéshez
- Másnapra szépen felveszi a tortaforma alakját, így azt már le lehet venni, és körberakni a szélét piskótával. (Én a piskóták aljából vágtam le, mert túl magasak voltak a tortához képest.)
- Hogy a piskóta rajtamaradjon a torta szélén, és mert mutatós, körbekötjük egy szép szalaggal (én a gyümölcs színéhez megfelelő szalagot választottam), a művelet végét egy szép masnival koronázzuk meg.
- A habfixálóval felverjük a habtejszínt, és a tetejét teljesen beborítjuk habzsákkal nyomott tejszínhabbal, végül rárakjuk a ribizliket!
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4301
- Feltöltés dátuma: 2013. június 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ezt a könnyű, gyümölcsös tortát nemrég, a barátnőm 18. születésnapjára sütöttem! Arra gondoltam, hogy valami különlegeset és szépet kéne neki vinni, hát ez lett belőle! Nagyon örült a meglepetésnek, és nekem is jól esett a sok pozitív visszajelzés, na meg az is, hogy szinte azonnal elfogyott a torta! :)