Ribizlis-meggyes amerikai palacsinta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Brigi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 5% Zsír
palacsintatészta
-
41g tojás52 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
50g tej28 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
10 kcal
-
18 kcal
meggyes-ribizlis öntet
-
25g meggy11 kcal
-
25g piros ribizli14 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
1g zselatin4 kcal
-
13g víz0 kcal
Összesen
305
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 5% Zsír
palacsintatészta
-
165g tojás208 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
200g tej112 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
71 kcal
meggyes-ribizlis öntet
-
100g meggy45 kcal
-
100g piros ribizli55 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
5g zselatin17 kcal
-
50g víz0 kcal
Összesen
1221
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 5% Zsír
palacsintatészta
-
20.2g tojás25 kcal
-
3.7g cukor14 kcal
-
12.2g finomliszt44 kcal
-
24.4g tej14 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
1.2g vaníliás cukor5 kcal
-
9 kcal
meggyes-ribizlis öntet
-
12.2g meggy6 kcal
-
12.2g piros ribizli7 kcal
-
6.1g cukor24 kcal
-
0.6g zselatin2 kcal
-
6.1g víz0 kcal
Összesen
150
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 10.2 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 322.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 79 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 83.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 73 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 112 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 179 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 218 micro
Összesen
305
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 41 g
Zsír
-
Összesen 27.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1290.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 80 mg
-
Kálcium 373 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 452 mg
-
Nátrium 315 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 199.8 g
-
Cukor 113 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 332.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 292 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 49 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 109 micro
-
Kolin: 450 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 718 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 871 micro
Összesen
1221
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 3.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 157.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.4 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 40.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 88 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 106 micro
Összesen
150
kcal
Hozzávalók
palacsintatészta
-
3 db tojás
-
3 ek cukor
-
5 púpozott ek finomliszt
-
2 dl tej
-
1 késhegynyi sütőpor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 ek napraforgó olaj
meggyes-ribizlis öntet
-
10 dkg meggy
-
10 dkg piros ribizli
-
5 ek cukor
-
1 ek zselatin
-
0.5 dl víz
Elkészítés
palacsintatészta
- A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.
- A sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a tejet, a lisztet, a vaníliás cukrot és a sütőport. Ha túl sűrűnek tűnik, kevés vízzel hígíthatjuk, sűrűbb masszát kell kapnunk a normál palacsintáénál, de a piskótatésztánál pedig hígabbat. Ha az alapmassza megfelelő sűrűségű, akkor óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.
- Kiolajozott palacsintasütőbe merőkanalazzuk, mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
- A kimagozott meggyet a ribizlivel egy edényben feltesszük főni, ha kevés levet eresztett, hozzáadjuk a cukrot.
- A zselatinport egy kevés vízzel elkeverjük, a gyümölcshöz adjuk, és újra felforraljuk (attól függően, hogy milyen zselatint használunk, mert van, amit nem szabad forralni, de ez a csomagoláson megtalálható).
- Ha a gyümölcsöntet kicsit hűlt, akkor a palacsintára szedünk belőle, tálaláskor egy kevés tejszínhabbal díszíthetjük, vagy akár vaníliás porcukorral megszórhatjuk.
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 10
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1043
- Feltöltés dátuma: 2014. június 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Brigi
65 recept
Kevés megmaradt nyári gyümölcsből szerettem volna gyors desszertet készíteni.