r
Nosalty Logó

Ribizlis kakaós süti a serpenyőből

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Ribizlis kakaós süti a serpenyőből
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 431 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1720 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 235 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    275 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    270 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 431 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    32.5 g

Zsír

  • Összesen
    122.4 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    702 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1541.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    387 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    640 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.4 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    341.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1099 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    349 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1079 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    576 micro
Összesen 1720 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 235 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A ribizlit leszedjük a száráról. 2 ek. vajat megolvasztunk, hagyjuk kihűlni. A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét a sóval habosra verjük, majd hozzáadjuk a cukor felét.
  2. A cukor másik felét liszttel, kakaóporral, sütőporral és a citrom héjával összekeverjük. Tojássárgáját tejjel jól kikavarjuk, és a kakaós lisztbe keverjük, ezután óvatosan hozzákeverjük az olvasztott vajat és a felvert tojásfehérjét.
  3. 2 ek. vajat egy közepes méretű serpenyőben megolvasztunk, és a tésztát beleöntjük. Közepes lángon pár perc alatt felmelegítjük. 10 dkg ribizlivel megszórjuk, és előmelegített sütőben, a legfelső rácson 15-20 perc alatt készre sütjük. Az első 10 perc után vegyük ki, és szórjuk a tetejére a maradék ribizlit. A tészta akkor lesz kész, ha ujjunkkal megnyomjuk, és egy kis ellenállást érzünk.
  4. Míg tésztánk sül, a tejszínhabot verjük fel vaníliás cukorral, amit a meleg sütinkhez tálaljunk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1888
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 19.

Ajánló

Én a cukor mennyiségét leredukáltam a felére. Aki édesebben szereti, tegyen bele 2x többet. De szerintem így is a cukros tejszín kompenzálja a süti savanykás ízét.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyik barátnőm által ajánlott kakaós piskóta, kicsit máshogy elkészítve

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...