r
Nosalty Logó

Ribizlis dunahullám

4,7

3 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Iluska
Ribizlis dunahullám
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Krém

1022
Kalória
16.4g
Fehérje
124.4g
Szénhidrátok
52g
Zsír
114.3g
Víz
234.6g
Koleszterin
3.6g
Rost
58.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 1022 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 6131 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 265 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    52 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1384.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    387 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    538 mg
  • Nátrium
    354 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.4 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    114.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    255 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    258 micro
Összesen 1022 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.6 g

Zsír

  • Összesen
    312 g
  • Telített zsírsav
    119 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    112 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    1408 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8309.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    2319 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    383 mg
  • Foszfor
    3227 mg
  • Nátrium
    2121 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    746.7 g
  • Cukor
    349 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    685.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1527 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    62 mg
  • C vitamin:
    532 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    920 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1471 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    253 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1550 micro
Összesen 6131 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    29.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 265 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Az első négy anyagot összekeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral, szódabikarbónával elkevert, átszitált lisztet. Jól összemixeljük.
  2. Végül a 6 tojás habbá vert fehérjét is óvatosan beleforgatjuk. Elfelezzük, és az egyik felébe keverjük a kakaóport. Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral, és a tésztát felváltva telepakoljuk a tepsit kis halmokkal.
  3. A ribizlis velőt rákenjük a tésztára.
  4. Előmelegített sütőbe tesszük. Először kissé magasabb hőfokon (220 fok) sütjük, majd 10 perc után 190 fokra mérsékeljük a hőt. Tűpróbáig sütjük.
  5. Ha kihűlt a tészta, rákenjük a vaníliás krémet. Olvasztott étcsokoládét csurgatunk rá. Kevés ideig hagyhatjuk állni, majd vizezett késsel szeleteljük. Jó étvágyat!!

Krém

  1. Megfőzzük a pudingot a 4,5 dl tejjel és cukorral az előírás szerint. Folyamatos keverés közben.
  2. A ribizlit összemixeljük/törjük. Átpasszírozzuk a magoktól.
  3. A tiszta levet a vaníliás cukorral elkeverjük, és egy rottyanásig főzzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x23

Pécsről vártam vendégeket, mikor ezt a desszertet készítettem. A főétel után mikor előhoztam, örömmel érzékeltem, tetszett nekik ez a finomság....... :-)))

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!