r
Nosalty Logó

Ribizlis-citromos torta Gabriella konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nagy gabriella
Ribizlis-citromos torta Gabriella konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskóta

Lapok

Krém

Ribizlizselé

Díszítés

Összesen 1496 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskóta

Lapok

Krém

Ribizlizselé

Díszítés

Összesen 17919 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskóta

Lapok

Krém

Ribizlizselé

Díszítés

Összesen 262 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    67.9 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    301 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    944 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    288 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    354 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    202.6 g
  • Cukor
    122 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    183.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    474 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    281 micro
Összesen 1496 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    254.9 g

Zsír

  • Összesen
    814.9 g
  • Telített zsírsav
    401 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    262 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    97 g
  • Koleszterin
    3611 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11327.8 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    528 mg
  • Kálcium
    3451 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    486 mg
  • Foszfor
    4248 mg
  • Nátrium
    2548 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2431.3 g
  • Cukor
    1463 mg
  • Élelmi rost
    76 mg

VÍZ

  • Összesen
    2205.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5689 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    93 mg
  • C vitamin:
    484 mg
  • D vitamin:
    552 micro
  • K vitamin:
    181 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    645 micro
  • Kolin:
    1933 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5577 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1361 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3376 micro
Összesen 17919 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 262 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Lapok

Krém

Ribizlizselé

Díszítés

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét külön verjük fel a vízzel, lassan adva hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, és addig verjük, amíg kemény habot nem kapunk.
  2. A tojássárgájába keverjük a sütőport, aztán óvatosan belekavarjuk az olajat.
  3. Összekavarjuk a tojáshabot a tojássárgájával, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, azután a lisztet is apránként belekavarjuk egy fakanál segítségével, vigyázva, hogy ne maradjon csomós.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 40 perc alatt megsütjük (tűpróba).
  5. Mikor kihűlt, kettévágjuk (vízszintesen), és mindkét piskótalapot cukros vízzel meglocsoljuk.

Lapok

  1. Egy tálba a szalalkálit a citrom levében felfuttatjuk, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a tejet, az olajat, a tojásokat, a piros ételszínezőt, és lassan hozzáadjuk a lisztet.
  2. Mikor már egy jó gyúrható masszát kapunk, gyúrótáblára borítjuk, jól eldolgozzuk, és három egyenlő részre osztjuk. (Én meg szoktam mérni a mérlegen, de megy az szemre is a profi szakácsoknál:) )
  3. Vékonyra nyújtjuk, a tepsi hátán megsütjük (vigyázat, mert nagyon hamar sül, mikor már kezd barnulni a teteje: kész is van).

Krém

  1. A tejet, a cukor felét, az étkezési keményítőt összekavarjuk, és lassú tűznél kemény krémet főzünk belőle.
  2. A vajat, a cukor másik felét ( meg is lehet a cukrot darálni, mert a porcukor hamarább kikavarodik a vajjal) kikavarjuk. Amikor már kihűlt a krém, lassan hozzáadjuk a citrom levét és héját, és a legvégén a piros ribizlit.
  3. Öt fele osztjuk a krémet, mind a három lapra és mind a két piskótára kerül krém. A sorrend a következő: lap - krém - piskóta - krém - lap - krém - piskóta - krém - lap - krém, és a tetejére jön a ribizlis zselé.

Ribizlizselé

  1. A zselatint, a cukrot a vízzel és a ribizlivel összekavarjuk, és állni hagyjuk vagy 15 percet.
  2. Ezután lassú tűznél felmelegítjük, folyamatosan kavargatjuk, és épp, hogy egyet forr, levesszük a tűzről.
  3. Én ugyanazt a tepsit, amiben sült a piskóta, kibélelem fóliával, és a már csak langyos zselatint beleöntöm, majd hűtőbe tesszük, míg jól megdermed.
  4. Kis kézügyességgel a megdermedt ribizlis zselatint a torta tetejére kerül (elkel itt egy segítség is).

Díszítés

  1. A tejszínhabból kemény habot verünk, tortadíszítő segítségével díszítjük ki. A ribizlibogyókkal jobban kiemeljük a díszítést, hátrány, hogy hamar folyni kezd a leve.
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x25
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4229
  • Feltöltés dátuma: 2019. március 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
nagy gabriella 2 recept

Minden vasárnapra új süti kerül az asztalra, most erre a fincsi sütire került a sor. Próbálok mindig valami újat varázsolni az asztalra, ámbár sokat inspirálódok innen-onnan, újabb recepteket keresek, sokszor a saját elgondolásom után csinálom meg. Ez a recept is egy ilyen saját találmány, ajánlom figyelmébe azoknak, akik szeretik a nem túl édes, enyhén savanykás ízeket.

Hozzávalók

Piskóta

Lapok

Krém

Ribizlizselé

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...