r
Nosalty Logó

Rétesbe zárt meggyes pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szekeres Lajosné Klári
Rétesbe zárt meggyes pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 949 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 7597 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 299 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    38.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    749.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    318 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.4 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    111.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    436 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 949 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    113.9 g

Zsír

  • Összesen
    311.3 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    137 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    106 g
  • Koleszterin
    597 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5992.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    259 mg
  • Kálcium
    1575 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    2541 mg
  • Nátrium
    1351 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1099.2 g
  • Cukor
    533 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    892.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    640 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    115 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    573 mg
  • Retinol - A vitamin:
    351 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3488 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1222 micro
Összesen 7597 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 299 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt 150 fokra előmelegítjük. Veszünk egy nagyobb tálat, beleöntjük a joghurtot, a kefirt, a cukrot, vaníliás cukrot, beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk az olajat, jól kikavarjuk. Majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, simára keverjük.
  2. Veszünk egy 23X39 cm tepsit, kikenjük olajjal, majd 3 db réteslapot teszünk az aljára úgy, hogy mindegyiket megkenjük kevés olajjal, majd a tészta felét belesimítjuk a tepsibe. A magozott meggy felével megszórjuk. Ismét 3 db réteslap következik, amivel betakarjuk a meggyet. A maradék tésztát rásimítjuk a rétestészta tejére, végezetül rászórjuk a megmaradt magozott meggy másik felével. A tetejét befedjük 2 db olajjal megkent réteslappal.
  3. A réteslap tetejét megkenjük tejfölös olajjal. Betoljuk az előmelegített sütőbe, kb. 60 percig sütjük. Ha megsült, hagyjuk langyosra kihűlni, mert így könnyebb lesz szeletelni. A tetejét megszórjuk porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 326
  • Feltöltés dátuma: 2021. június 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rétesbe zárt meggyes pite
Szekeres Lajosné Klári 122 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...