r
Nosalty Logó

Réteges vargabéles

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabimami58
Réteges vargabéles
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 11% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 950 kcal
  • 11% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 7601 kcal
  • 11% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 316 kcal
  • 11% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1937.7 g
  • Cink
    166 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    536 mg
  • Vas
    132 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    605 mg
  • Nátrium
    248 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158.3 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    17 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    76 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 950 kcal
  • 11% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    254 g

Zsír

  • Összesen
    171.7 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15501.6 g
  • Cink
    1332 mg
  • Szelén
    545 mg
  • Kálcium
    4292 mg
  • Vas
    1053 mg
  • Magnézium
    1335 mg
  • Foszfor
    4841 mg
  • Nátrium
    1984 mg
  • Réz
    57 mg
  • Mangán
    64 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1266.3 g
  • Cukor
    516 mg
  • Élelmi rost
    78 mg

VÍZ

  • Összesen
    601.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    134 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    604 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2058 micro
  • Kolin:
    451 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    622 micro
Összesen 7601 kcal
  • 11% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    647 g
  • Cink
    56 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 316 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cérnametéltetsós, olajosvízben kifőzzük, majd leszűrve, háromtálba osztjuk el.
  2. Az összekevert 15 dkg cukros, 1 csomag vaníliás cukros,darált mákkal összekeverjük, és félretesszük.
  3. Második töltelékneka túrót, a maradék cukrot, vaníliás cukrot, 1tojástés a mazsolátösszekeverjük a tésztával. Ezt is félretesszük.
  4. Harmadik masszánkat pedig az üveg lekvárral összekeverjük, és félretesszük.
  5. Majd egy 39x30 cm-es tepsit enyhén megolajozunk, és sütőpapírral kibéleljük.
  6. Erre teszünk egy réteg réteslapot, és a mákos masszánkat egyenletesen elsimítjuk, ismét réteslap következik, erre pedig a túrósmasszát simítjuk el egyenletesen, ismét réteslap következik, erre pedig a lekvárral jól összekevert masszát simítjuk egyenletesen rá, és a maradék réteslappal befedjük.
  7. Az 1 tojást kissé felverjük, és ezzel kenjük meg a lap tetejét, majd villával megszurkáljuk.
  8. Előmelegített sütőben 250 fokon szép pirosra sütjük.
  9. Ha kihűlt,vaníliás porcukorral megszórjuk, éskockára szeleteljük, így tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 39x30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3737
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 14.

Ajánló

Én a mazsolát szőlővel pótoltam, és nagyon finom lett. Cukor helyett édesítőt használtam. Főzelék után akár második fogásként, de desszertnek ugyanúgy nagyon jó.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Réteges vargabéles
Gabimami58 139 recept

Még ez újdonságként készítettem, de ötletes és laktató nagyon.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...