r
Nosalty Logó

Resztelt csirkemáj Gabimami konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gabimami58
Resztelt csirkemáj Gabimami konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 320 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1923 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 112 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    403 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    702.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    392 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    190.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3850 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    19 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    703 micro
  • Kolin:
    236 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3838 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    47 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 320 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    134.7 g

Zsír

  • Összesen
    124.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    2415 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4217.2 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    402 mg
  • Kálcium
    429 mg
  • Vas
    66 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    2350 mg
  • Nátrium
    736 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1141.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23103 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    116 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    283 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    75 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4220 micro
  • Kolin:
    1413 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23030 micro
  • α-karotin
    112 micro
  • β-karotin
    752 micro
  • β-crypt
    91 micro
  • Likopin
    280 micro
  • Lut-zea
    603 micro
Összesen 1923 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1342 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1337 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    16 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 112 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A májat megtisztítjuk a hártyáktól, majd 1 órára tejes vízbe áztatni tesszük, oregánóval, borssal.
  2. Közben a hagymákat megtisztítjuk és apró kockára vágjuk, félretesszük.
  3. Az olajat egy 1,5 literes lábosba tesszük, erre a lisztet és hozzáadjuk a hagymákat, együtt megpirítjuk. Levesszük a tűzről és a kiszedett májakat beletesszük, majd fehéredésig pirítjuk.
  4. Ehhez adjuk az őrölt paprika és a só kivételével a többi alapanyagot, ezzel is kissé átforgatjuk, és a tejes léből 2 dl-t ráöntünk, majd megkeverjük és fedő alatt közepes lángon 35 perc alatt készre főzzük.
  5. Ha jócskán elfőtte a levét, és szépen foszlik a máj, akkor hozzáadjuk a pirospaprikát és a sót,átforgatjuk és melegen krumlipürével, vagy bármilyen körettel tálaljuk.
  6. Bármilyen savanyúságot kínálhatunk mellé.
  • Elkészítettem: 180 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 16348
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 14.

Ajánló

Jó tippként tudom ajánlani mindenkinek: amiben áztatom a májat, azzal öntse fel és isteni finom lesz tőle, de meg sem keményedik... A disznómájnál annyit kivételezek, hogy a sót vagy ételízesítőt tálalásnál kiteszem, és aki amennyit akar, annyi sót tesz rá...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Resztelt csirkemáj Gabimami konyhájából
Gabimami58 139 recept

Én így tanultam és így készítem el azóta is. Nem csak a csirkemájpörköltet, de a resztelt májat is, annyival, hogy a disznómájat egy éjszakára teszem (már vékony szeletekre vágva) a tejes hideg vízbe. Így sokkal finomabb és omlósabb is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...