r
Nosalty Logó

Reszelt túrós Borsó konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Borsó630
Reszelt túrós Borsó konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 343 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3418 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 262 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    684.6 g
  • Cink
    130 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    101 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 343 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.9 g

Zsír

  • Összesen
    157.8 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    409 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6846.2 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    1114 mg
  • Vas
    1009 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    2193 mg
  • Nátrium
    780 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    384.5 g
  • Cukor
    211 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    502.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    351 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1136 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    786 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    512 micro
Összesen 3418 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    529.9 g
  • Cink
    101 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    78 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    46 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 262 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A margarint kicsit megolvasztjuk, a tojást szétválasztjuk és egy tálba tesszük a sárgáját.
  2. Hozzáadjuk a megolvasztott margarint, a sütőporos lisztet, kakaóport, cukrot, vaníliás cukrot, majd annyi tejet amennyit felvesz a tésztánk, és nem lesz tőle ragadós.
  3. Ha összeállt a massza, 1 órára a hűtőbe tesszük, hogy kissé keményebb legyen a reszeléshez.
  4. Amíg a tészta a hűtőben, addig a tölteléket elkészítjük. A túrót, tojást, cukrokat, citromhéját, tejfölt és ha valaki szereti a mazsolát, azt is összedolgozzuk egy tálba, majd kis időre a hűtőbe tesszük.
  5. Az 1 óra leteltével egy tepsibe a tészta felét lereszeljük, majd ráöntjük a tölteléket, végül a másik fél tésztát is ráreszeljük.
  6. Megsütjük. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x28
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 128
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 22859
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Borsó630 7 recept

Túrós sütit akartam készíteni, így esett a választásom erre a fajtára. Nem bántam meg.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...