r
Nosalty Logó

Részeges szelet Mara konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Részeges szelet Mara konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémekhez

A babapiskótás réteghez

A tetejére

Összesen 1188 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémekhez

A babapiskótás réteghez

A tetejére

Összesen 7126 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémekhez

A babapiskótás réteghez

A tetejére

Összesen 304 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    72.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    745.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.6 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    79 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    559 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    534 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    290 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    253 micro
Összesen 1188 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.8 g

Zsír

  • Összesen
    437.1 g
  • Telített zsírsav
    137 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    164 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    106 g
  • Koleszterin
    1421 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4475 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    1186 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    313 mg
  • Foszfor
    1269 mg
  • Nátrium
    1541 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    699.9 g
  • Cukor
    481 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    474.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3352 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    307 micro
  • K vitamin:
    253 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    965 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3207 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1737 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1515 micro
Összesen 7126 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 304 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémekhez

A babapiskótás réteghez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat nem választjukszét, egyben felverjüka cukorral, és lassan hozzáengedjükaz olajat. Amikor már jó habos lett,belekeverjüka szódabikarbónás lisztet.
  2. Sütőpapíros sütőlapon 180 fokon megsütjük.
  3. Sütés után két lapra vágjuk.
  4. A pudingot a szokásos módon 4 deci tejjel felfőzzük,és ketté vesszük. Az egyik felébe az egy tábla felolvasztott csokoládét keverjük. Ez lesz a csokikrém.
  5. A margarint a cukorral kikeverjük,a kihűlt pudingokhoz adjuk.Fele a vaníliáshoz megy, a másik fele pedig a csokis krémbe kerül a dióval együtt.A csokis krém kerül az alsó lapra.
  6. A 2 deci tejet a rummal összekeverjük,és a babapiskótákat egyenként belemártjuk,és a csokis krémre tesszük. Erre kerül a vaníliás krémés a piskótalap. A tetejére tejszínhabot teszünk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 34x32
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8883
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy receptkönyvben találtam ezt a finom süteményt.

Hozzávalók

A tésztához

A krémekhez

A babapiskótás réteghez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...