Részeg máglyarakás
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 6% Zsír
A kifliréteghez
-
75g kifli209 kcal
-
150g tej84 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
10 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
25g dió164 kcal
-
111 kcal
Az almához
A habhoz
-
60g tojásfehérje31 kcal
-
42 kcal
Összesen
978
kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 6% Zsír
A kifliréteghez
-
300g kifli837 kcal
-
600g tej336 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
100g dió654 kcal
-
160g sárgabaracklekvár445 kcal
Az almához
A habhoz
-
240g tojásfehérje125 kcal
-
167 kcal
Összesen
3909
kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 6% Zsír
A kifliréteghez
-
11.8g kifli33 kcal
-
23.7g tej13 kcal
-
3.2g tojássárgája10 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
3.9g cukor15 kcal
-
3.9g dió26 kcal
-
6.3g sárgabaracklekvár18 kcal
Az almához
A habhoz
-
9.5g tojásfehérje5 kcal
-
2.4g sárgabaracklekvár7 kcal
Összesen
155
kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26 g
Zsír
-
Összesen 28 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 217 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1340.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 356 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 280 mg
-
Nátrium 575 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 153.4 g
-
Cukor 100 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 264.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 104 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 138 micro
-
Kolin: 197 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 74 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 278 micro
Összesen
978
kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 104.1 g
Zsír
-
Összesen 112 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 56 g
-
Koleszterin 868 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5362.5 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 185 mg
-
Kálcium 1423 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 302 mg
-
Foszfor 1119 mg
-
Nátrium 2300 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 613.6 g
-
Cukor 402 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 1058.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 414 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 58 mg
-
D vitamin: 174 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 552 micro
-
Kolin: 789 mg
-
Retinol - A vitamin: 384 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 298 micro
-
β-crypt 106 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1111 micro
Összesen
3909
kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 211.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 44 mg
-
Nátrium 91 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.2 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44 micro
Összesen
155
kcal
Hozzávalók
A kifliréteghez
-
6 db kifli
-
6 dl tej
-
4 db tojássárgája
-
1 csomag vaníliás cukor
-
10 dkg cukor
-
8 ek sárgabaracklekvár
Az almához
A habhoz
-
6 db tojásfehérje
-
3 ek sárgabaracklekvár
Elkészítés
A kifliréteghez
- A kifliket karikázzuk fel.
- A tejet melegítsük meg, keverjük el benne a sárgájákat, a vaníliás cukrot, 6 dkg cukrot és ezt öntsük a kiflikre. Rakjuk a kiflik felét egy tűzálló tálba, szórjuk meg a maradék 4 dkg cukorral elkevert dióval, és rakjuk rá a maradék kiflit.
- Az almákat hámozzuk meg, szeleteljük fel. Lábasban olvasszuk meg enyhén a cukrot, rakjuk bele az almát, és locsoljuk meg pálinkával. Ennek alkoholtartalma el fog párologni a főzés folyamán. 1 kk fahéjat is tegyünk hozzá.
- Amikor az alma puha, kenjünk a kiflire baracklekvárt, simítsuk rá az almát.
- Verjük fel a tojásfehérjét habbá, és keverjünk hozzá baracklekvárt ízlés szerinti mennyiséget. Simítsuk az almára, és süssük amíg a hab rápirul.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 90
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 9326
- Feltöltés dátuma: 2012. március 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Sima máglyarakásra készültem, de a hozzávalók polcról való lepakolása közben leesett a fél literes palackos házipálinka. Gondoltam, ha már így alakult "gyere te is"! Darált dió meg azért került bele, mert sok a dióm...