r
Nosalty Logó

Részeg máglyarakás

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Részeg máglyarakás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A kifliréteghez

Az almához

A habhoz

Összesen 978 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A kifliréteghez

Az almához

A habhoz

Összesen 3909 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A kifliréteghez

Az almához

A habhoz

Összesen 155 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1340.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    356 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    575 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.4 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    264.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    278 micro
Összesen 978 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.1 g

Zsír

  • Összesen
    112 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5362.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    1423 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    302 mg
  • Foszfor
    1119 mg
  • Nátrium
    2300 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    613.6 g
  • Cukor
    402 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1058.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    414 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    552 micro
  • Kolin:
    789 mg
  • Retinol - A vitamin:
    384 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    298 micro
  • β-crypt
    106 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1111 micro
Összesen 3909 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 155 kcal

Hozzávalók

A kifliréteghez

Az almához

A habhoz

Elkészítés

A kifliréteghez

  1. A kifliket karikázzuk fel.
  2. A tejet melegítsük meg, keverjük el benne a sárgájákat, a vaníliás cukrot, 6 dkg cukrot és ezt öntsük a kiflikre. Rakjuk a kiflik felét egy tűzálló tálba, szórjuk meg a maradék 4 dkg cukorral elkevert dióval, és rakjuk rá a maradék kiflit.
  3. Az almákat hámozzuk meg, szeleteljük fel. Lábasban olvasszuk meg enyhén a cukrot, rakjuk bele az almát, és locsoljuk meg pálinkával. Ennek alkoholtartalma el fog párologni a főzés folyamán. 1 kk fahéjat is tegyünk hozzá.
  4. Amikor az alma puha, kenjünk a kiflire baracklekvárt, simítsuk rá az almát.
  5. Verjük fel a tojásfehérjét habbá, és keverjünk hozzá baracklekvárt ízlés szerinti mennyiséget. Simítsuk az almára, és süssük amíg a hab rápirul.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9326
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sima máglyarakásra készültem, de a hozzávalók polcról való lepakolása közben leesett a fél literes palackos házipálinka. Gondoltam, ha már így alakult "gyere te is"! Darált dió meg azért került bele, mert sok a dióm...

Hozzávalók

A kifliréteghez

Az almához

A habhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...