Répatorta-muffin illatos mázzal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 19% Zsír
12 muffinhoz
-
18g tojás23 kcal
-
17g xilit40 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
17g joghurt10 kcal
-
17g napraforgó olaj147 kcal
-
25g sárgarépa9 kcal
-
113 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
mázhoz
-
17g mascarpone67 kcal
-
5g xilit12 kcal
-
8g narancslé4 kcal
-
0 kcal
-
1g narancshéj0 kcal
Összesen
426
kcal
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 19% Zsír
12 muffinhoz
-
110g tojás138 kcal
-
100g xilit240 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
100g joghurt61 kcal
-
100g napraforgó olaj884 kcal
-
150g sárgarépa55 kcal
-
200g tönkölybúza liszt676 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
mázhoz
-
100g mascarpone404 kcal
-
30g xilit72 kcal
-
45g narancslé21 kcal
-
0 kcal
-
3g narancshéj3 kcal
Összesen
2563
kcal
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 19% Zsír
12 muffinhoz
-
11.6g tojás15 kcal
-
10.5g xilit25 kcal
-
0.6g citromhéj0 kcal
-
0.6g narancshéj1 kcal
-
10.5g joghurt6 kcal
-
10.5g napraforgó olaj93 kcal
-
15.8g sárgarépa6 kcal
-
21.1g tönkölybúza liszt71 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
mázhoz
-
10.5g mascarpone43 kcal
-
3.2g xilit8 kcal
-
4.7g narancslé2 kcal
-
0 kcal
-
0.3g narancshéj0 kcal
Összesen
270
kcal
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 26.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 357 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 191 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.3 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 58.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 217 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 774 micro
-
β-karotin 1848 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 203 micro
Összesen
426
kcal
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 53.5 g
Zsír
-
Összesen 158.7 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 41 g
-
Koleszterin 373 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2141.9 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 300 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 319 mg
-
Foszfor 1146 mg
-
Nátrium 294 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 242.1 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 352.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1303 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 45 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 81 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 182 micro
-
Kolin: 315 mg
-
Retinol - A vitamin: 182 micro
-
α-karotin 4644 micro
-
β-karotin 11089 micro
-
β-crypt 78 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1219 micro
Összesen
2563
kcal
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 16.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 225.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 37.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 137 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 489 micro
-
β-karotin 1167 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 128 micro
Összesen
270
kcal
Hozzávalók
12 muffinhoz
-
2 db tojás
-
100 g xilit
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 narancsból nyert narancshéj
-
100 g joghurt
-
100 ml napraforgó olaj
-
200 g tönkölybúza liszt
-
1 teáskanál sütőpor
-
1 teáskanál szódabikarbóna
-
1 csipet só
-
1 csipet fahéj
-
1 csipet gyömbérpor
mázhoz
-
100 g mascarpone
-
30 g xilit
-
0.5 narancsból nyert narancslé
-
1 teáskanál narancsvirágvíz
Elkészítés
12 muffinhoz
- Az egész tojásokat keverjük habosra a nyírfacukorral.
- Az alaposan megmosott citrusok héját reszeljük le.
- Adjuk a "cukros" tojásokhoz a reszelt citrom-, és narancshéjat, a joghurtot és az olajat, és keverjük össze.
- A száraz anyagokat vegyítsük el. Forgassuk össze a reszelt sárgarépával, végül keverjük hozzá a folyékony hozzávalókhoz.
- A tésztával töltsük meg a szilikon muffin formák mélyedéseit, és toljuk 25 percre 200 fokra előmelegített sütőbe.
mázhoz
- A mázhoz keverjünk össze 100 g mascarponét és 30 g nyírfacukor port fél narancs levével és 1 teáskanál narancsvirágvízzel.
- A kihűlt muffinok tetejét kenjük meg az illatos mázzal.
- Tálaláskor díszítsük a tetejét reszelt narancshéjjal.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 155
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 18710
- Feltöltés dátuma: 2015. március 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Répatorta muffin formában. A narancsvirágvíztől illatos máz teszi különlegessé. Könnyen elkészíthető húsvéti finomság, amit cukorbetegek is fogyaszthatnak.:-)