Répatorta muffin
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
johi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 3% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tészta elkészítése
-
15g finomliszt55 kcal
-
50 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
8g kókuszcukor29 kcal
-
8g nádcukor29 kcal
-
13g tej7 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
0 kcal
-
10 kcal
Krém elkészítése
Marcipán répák elkészítése, összeállítás
Összesen
953
kcal
- 3% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tészta elkészítése
-
60g finomliszt218 kcal
-
199 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
30g kókuszcukor117 kcal
-
30g nádcukor114 kcal
-
50g tej28 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
Krém elkészítése
Marcipán répák elkészítése, összeállítás
Összesen
3797
kcal
- 3% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tészta elkészítése
-
3.4g finomliszt12 kcal
-
11 kcal
-
6.3g tojás8 kcal
-
1.7g kókuszcukor7 kcal
-
1.7g nádcukor6 kcal
-
2.8g tej2 kcal
-
5.7g vaj41 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
9.1g sárgarépa3 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
Krém elkészítése
Marcipán répák elkészítése, összeállítás
Összesen
214
kcal
- 3% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.5 g
Zsír
-
Összesen 41.5 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 171 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1130.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 310 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 442 mg
-
Nátrium 320 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 137.4 g
-
Cukor 109 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 163.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 616 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 95 mg
-
Retinol - A vitamin: 290 micro
-
α-karotin 1245 micro
-
β-karotin 3264 micro
-
β-crypt 60 micro
-
Likopin 454 micro
-
Lut-zea 312 micro
Összesen
953
kcal
- 3% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42 g
Zsír
-
Összesen 166.2 g
-
Telített zsírsav 81 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 683 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4521 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 63 mg
-
Kálcium 1240 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 156 mg
-
Foszfor 1768 mg
-
Nátrium 1279 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 549.7 g
-
Cukor 436 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 654.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2465 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 172 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 183 micro
-
Kolin: 380 mg
-
Retinol - A vitamin: 1161 micro
-
α-karotin 4979 micro
-
β-karotin 13056 micro
-
β-crypt 241 micro
-
Likopin 1817 micro
-
Lut-zea 1250 micro
Összesen
3797
kcal
- 3% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.4 g
Zsír
-
Összesen 9.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 257.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 73 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.3 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 140 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 283 micro
-
β-karotin 743 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 103 micro
-
Lut-zea 71 micro
Összesen
214
kcal
Hozzávalók
Tészta elkészítése
-
4 evőkanál finomliszt
-
4 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
-
2 db tojás
-
3 ek kókuszcukor
-
3 ek nádcukor
-
5 ek tej
-
100 g vaj
-
2 kávéskanál fahéj
-
2 csipet gyömbér
-
1 citromból nyert citromhéj
-
2 közepes db sárgarépa
-
1 csomag sütőpor
-
1 késhegynyi szódabikarbóna
-
1 csomag vaníliás cukor
Krém elkészítése
Marcipán répák elkészítése, összeállítás
Elkészítés
Tészta elkészítése
- Lereszeljük a répát, majd összekeverjük a kétféle cukorral és tojásokkal.
- A lisztet átszitáljuk, és elvegyítjük benne a szódabikarbónát és a sütőport.
- Megolvasztjuk a vajat, és a fűszerekkel együtt hozzáadjuk a répás keverékhez. Jól összedolgozzuk robotgéppel.
- A reszelt citromhéjat is a répás keverékhez adjuk, majd szép lassan hozzárakjuk a lisztet is. A tészta állagától függően (könnyű, de mégis egybeálló, ragacsos tésztára van szükség) adunk hozzá megfelelő mennyiségű tejet.
- Amint a tésztánk megvan, a 12 papírkapszliba adagoljuk, és mehet a sütőbe a muffin formában, nagyjából 25 percre, 175 °C-on.
Krém elkészítése
- Amíg a tészta a sütőben van, elkészítjük a krémet.
- A kifacsart grépfrút és narancs levét elkeverjük a leszitált porcukorral, és annyi vizet + vajat adunk hozzá, amennyi ahhoz kell, hogy krémes állagot kapjunk.
Marcipán répák elkészítése, összeállítás
- A narancssárga marcipánmasszát 12 egyforma részre osztjuk, és répa formát alakítunk ki belőlük. A zöld masszát fokhagymanyomóval alakítjuk répaszár alakúvá.
- Ezután a megsült muffinokra krémet kenünk, majd ráhelyezzük a marcipánrépákat.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 70
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 9745
- Feltöltés dátuma: 2014. február 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
johi
11 recept
Az a bizonyos krémes, édes répatorta, amikor muffin formát öltött...