r
Nosalty Logó

Répatorta muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
johi
Répatorta muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta elkészítése

Krém elkészítése

Marcipán répák elkészítése, összeállítás

Összesen 953 kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta elkészítése

Krém elkészítése

Marcipán répák elkészítése, összeállítás

Összesen 3797 kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta elkészítése

Krém elkészítése

Marcipán répák elkészítése, összeállítás

Összesen 214 kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    41.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1130.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    310 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    442 mg
  • Nátrium
    320 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.4 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    163.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    616 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    290 micro
  • α-karotin
    1245 micro
  • β-karotin
    3264 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    454 micro
  • Lut-zea
    312 micro
Összesen 953 kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42 g

Zsír

  • Összesen
    166.2 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    683 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4521 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    1240 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    1768 mg
  • Nátrium
    1279 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    549.7 g
  • Cukor
    436 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    654.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    172 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    380 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1161 micro
  • α-karotin
    4979 micro
  • β-karotin
    13056 micro
  • β-crypt
    241 micro
  • Likopin
    1817 micro
  • Lut-zea
    1250 micro
Összesen 3797 kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    283 micro
  • β-karotin
    743 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    103 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 214 kcal

Hozzávalók

Tészta elkészítése

Krém elkészítése

Marcipán répák elkészítése, összeállítás

Elkészítés

Tészta elkészítése

  1. Lereszeljük a répát, majd összekeverjük a kétféle cukorral és tojásokkal.
  2. A lisztet átszitáljuk, és elvegyítjük benne a szódabikarbónát és a sütőport.
  3. Megolvasztjuk a vajat, és a fűszerekkel együtt hozzáadjuk a répás keverékhez. Jól összedolgozzuk robotgéppel.
  4. A reszelt citromhéjat is a répás keverékhez adjuk, majd szép lassan hozzárakjuk a lisztet is. A tészta állagától függően (könnyű, de mégis egybeálló, ragacsos tésztára van szükség) adunk hozzá megfelelő mennyiségű tejet.
  5. Amint a tésztánk megvan, a 12 papírkapszliba adagoljuk, és mehet a sütőbe a muffin formában, nagyjából 25 percre, 175 °C-on.

Krém elkészítése

  1. Amíg a tészta a sütőben van, elkészítjük a krémet.
  2. A kifacsart grépfrút és narancs levét elkeverjük a leszitált porcukorral, és annyi vizet + vajat adunk hozzá, amennyi ahhoz kell, hogy krémes állagot kapjunk.

Marcipán répák elkészítése, összeállítás

  1. A narancssárga marcipánmasszát 12 egyforma részre osztjuk, és répa formát alakítunk ki belőlük. A zöld masszát fokhagymanyomóval alakítjuk répaszár alakúvá.
  2. Ezután a megsült muffinokra krémet kenünk, majd ráhelyezzük a marcipánrépákat.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9745
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az a bizonyos krémes, édes répatorta, amikor muffin formát öltött...

Hozzávalók

Tészta elkészítése

Krém elkészítése

Marcipán répák elkészítése, összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...