r
Nosalty Logó

Répatorta mandulával és mazsolával

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
vvbaba
Répatorta mandulával és mazsolával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 851 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 5113 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 317 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    40.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1036.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    434 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.6 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    547 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    2063 micro
  • β-karotin
    4916 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    323 micro
Összesen 851 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    83.3 g

Zsír

  • Összesen
    245 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    80 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6217.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    1456 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    441 mg
  • Foszfor
    2601 mg
  • Nátrium
    1522 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    675.3 g
  • Cukor
    398 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    518.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3282 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    98 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    291 micro
  • Kolin:
    695 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    12378 micro
  • β-karotin
    29499 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    1940 micro
Összesen 5113 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    768 micro
  • β-karotin
    1829 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 317 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A répát reszeljük le, nem kell nagyon finomra, lehet kicsit nagyobbra is reszelni, és tegyük félre.
  2. Egy nagy tálba, amiben a végén az egészet össze is tudjuk keverni, mérjük ki a cukrot, az olajat, és tegyük hozzá a négy tojást. Ezeket habverővel keverjük krémesre úgy, hogy a cukor teljesen feloldódjon.
  3. Kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra, és ha lehet, hőlégkeverésre. A tésztát előmelegített sütőbe kell majd helyezni.
  4. Most tegyük a többi összetevőt a tálba a répa, mandula, mazsola kivételével. Még mindig használjük a habverőt a keveréshez. Ezt is keverjük simára, amennyire csak tudjuk.
  5. Most tegyük a reszelt répát, mandulát, mazsolát a keverékhez, és egy fakanállal jól keverjük össze az egészet. Pár percet hagyjuk állni a keveréket.
  6. Tegyünk sütőpapírt egy tortaformába, és öntsük bele a keveréket. (Figyeljünk oda, hogy az egész beleférjen.)
  7. Tegyük az előmelegített sütőbe 35-40 percre. Sütés közben ne vegyük ki, ne nyissuk ki az ajtót. A vége felé fogpiszkálóval ellenőrizzük, nem ragad-e a tészta.
  8. Ha elkészült, vegyük ki a formából, és hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 5481
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Répatorta mandulával és mazsolával
vvbaba 8 recept

Már régóta szerettem volna kipróbálni egy finom répatorta receptet, de valahogy nem igazán tetszett egyik sem. Ezt egy jó barátomtól kaptam, kipróbáltam, és egyszerűen isteni lett, mindenkinek nagyon ízlett, és még másnap is friss volt.:) A család egyik kedvence lett!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...