Répatorta lime-os mascarponekrémmel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
21g tojás26 kcal
-
26g napraforgó olaj232 kcal
-
38g barna cukor143 kcal
-
38g sárgarépa14 kcal
-
13g dió82 kcal
-
31g finomliszt114 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g fahéj1 kcal
-
1g gyömbér1 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
A krémhez
-
13g mascarpone51 kcal
-
13g habtejszín37 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
0g lime héja0 kcal
-
2g limelé0 kcal
Összesen
749
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
165g tojás208 kcal
-
210g napraforgó olaj1856 kcal
-
300g barna cukor1140 kcal
-
300g sárgarépa109 kcal
-
100g dió654 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
3g fahéj7 kcal
-
6g gyömbér5 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
A krémhez
-
100g mascarpone404 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
10g vaníliaaroma0 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
2g lime héja1 kcal
-
14g limelé4 kcal
Összesen
5978
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
9.9g tojás12 kcal
-
12.6g napraforgó olaj112 kcal
-
18g barna cukor69 kcal
-
18g sárgarépa7 kcal
-
6g dió39 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0.2g fahéj0 kcal
-
0.4g gyömbér0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
A krémhez
-
6g mascarpone24 kcal
-
6g habtejszín18 kcal
-
0.6g vaníliaaroma0 kcal
-
6g porcukor23 kcal
-
0.1g lime héja0 kcal
-
0.8g limelé0 kcal
Összesen
359
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 45.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 81 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 341 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 135 mg
-
Nátrium 65 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 79.2 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 58.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 343 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 63 micro
-
α-karotin 1160 micro
-
β-karotin 2775 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 184 micro
Összesen
749
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 71.7 g
Zsír
-
Összesen 364.1 g
-
Telített zsírsav 61 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 121 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 129 g
-
Koleszterin 651 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2728.4 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 139 mg
-
Kálcium 664 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 303 mg
-
Foszfor 1076 mg
-
Nátrium 518 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 633.8 g
-
Cukor 411 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 469.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2743 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 91 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 142 micro
-
K vitamin: 54 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 292 micro
-
Kolin: 542 mg
-
Retinol - A vitamin: 506 micro
-
α-karotin 9284 micro
-
β-karotin 22201 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 1475 micro
Összesen
5978
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 21.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 164.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.1 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 28.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 165 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 558 micro
-
β-karotin 1335 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 89 micro
Összesen
359
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
3 db tojás
-
30 dkg barna cukor
-
25 dkg finomliszt
-
1 csipet só
-
0.5 ek szódabikarbóna
A krémhez
-
10 dkg mascarpone
-
10 dkg porcukor
-
1 fél lime-ból nyert limelé
Elkészítés
A tésztához
- Hámozzuk, majd reszeljük le a répát, finom apró darabokra aprítsuk fel a diót.
- Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
- Egy nagy tálban a tojást és a cukrot robotgéppel felverjük, amíg már majdnem fehér nem lesz, ekkor hozzáadjuk az olajat, a már lereszelt répát, a durvára felaprított diót, és belereszeljük a citrom héját, és jól eldolgozzuk.
- Egy másik tálba kimérjük a lisztet, a szódabikarbónát, a fahéjat, a gyömbért, összekavarjuk, majd a két masszát összekeverjük.
- A masszát beleöntjük a már előkészített sütőformába, elegyengetjük a tetejét, és 75 percig, illetve tűpróbáig (ha a beleszúrt tűt kihúzva, már nem ragad rá a tészta) sütjük.
- A sütőformában hagyjuk hűlni kb. 5 percig, majd miután kivettük, de mielőtt rákennénk a krémet, rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
- A krémhez öntsük a tejszínt egy keverőtálba (előtte kb. 20 percre tegyük be a mélyhűtőbe mindenképp, akkor sokkal könnyebb kemény habbá felverni). Robotgéppel verjük fel a krémet. Amikor elkezd keményedni, sűrűsödni, adjuk hozzá a mascarponét, és együtt dolgozzuk ki a krémet jó alaposan. Adjuk hozzá a vanília aromát vagy cukrot, a porcukrot és a finomra lereszelt lime héját és levét, és keverjük össze a tejszínes krémmel. A krém a végén legyen sima és sűrű.
- Végül a krémet kenjük óvatosan a kihűlt tortára, díszítsük durvára vágott dióval.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 75 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 56
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 5624
- Feltöltés dátuma: 2012. december 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Anyukám október 24-én ünnepli a születésnapját. Amikor az azt megelőző héten gondolkoztam, hogy milyen tortát süssek neki majd a hétvégén, mindenképp egy olyan tortával szerettem volna meglepni, amit még sose evett, és régóta rágja érte a fülemet. :) Így esett a répatortára a választásom. Ugyanazt az alapreceptet használtam, amit még elsőként postoltam a blogon, és a párom is imádta, így biztos voltam a sikerben. Annyit változtattam a múltkori recepten, hogy ezúttal a krémhez mascarponét használtam, narancs helyett lime héját reszeltem bele, és a felének a levét is belekavartam a krémbe. Boldog szülinapot Anyu!!