r
Nosalty Logó

Répatorta era konyhájából

era
Répatorta era konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

tészta

tetejére

764
Kalória
16.3g
Fehérje
40.8g
Szénhidrát
62.4g
Zsír
71.1g
Víz
120g
Koleszterin
5.7g
Élelmi rost
30.3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 33% Zsír

tészta

tetejére

Összesen 764 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 33% Zsír

tészta

tetejére

Összesen 4588 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 33% Zsír

tészta

tetejére

Összesen 330 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    62.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    685.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    71.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    423 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    1547 micro
  • β-karotin
    3690 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    279 micro
Összesen 764 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.7 g

Zsír

  • Összesen
    374.4 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    176 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    89 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4112.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    898 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    765 mg
  • Foszfor
    1793 mg
  • Nátrium
    544 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    245.1 g
  • Cukor
    182 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    426.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2540 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    70 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    115 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    345 micro
  • Kolin:
    741 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    9284 micro
  • β-karotin
    22141 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1673 micro
Összesen 4588 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    669 micro
  • β-karotin
    1595 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 330 kcal

Elkészítés

tészta

  1. Olajat és a tojásokat elkeverjük habverővel, hozzátesszük a nádcukrot, keverjük, míg elolvad. Belecsavarjuk a citromlevet, citromhéjat, csipet sót, és elkeverjük benne a reszelt répát.
  2. A diót és a mandulát összekeverjük, beletesszük a sütőport, majd a tojásos keverékhez adjuk.
  3. Egy 22 cm tortaformába rakjuk, melyet sütőpapírral kibélelünk, és 170 C fokos sütőbe tesszük (hőlégkeveréses), 10 perc múlva 160 C fokra állítjuk, és kb. 50 percig sütjük.
  4. Tűpróbát azért csináljunk, mert elég sűrű tészta, 10 percig a formában hagyjuk kihűlni, majd utána vegyük ki. Csak ha teljesen kihűlt, akkor rakjuk rá a krémet.
  5. A mázhoz simára keverjük a 25 dkg krémsajtot, a cukrot és a citromlevet, és rákenjük. Díszíthetjük tojáscukorral, reszelt lime, narancs, citrom héjával, aprított pisztáciával, kinek mi tetszik.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22

Pár éve ettem először répatortát, de míg nem kóstoltam, nem gondoltam, hogy ennyire finom. Így húsvétra elkészítettem 2 darabot, egyet elajándékoztam, de még finomabb lett, mint amit régen ettem. A tortaforma nem túl nagy, 22 cm, ne számítsunk nagy tortára. Elég sokáig kell sütni.

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...