r
Nosalty Logó

Répatorta era konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
era
Répatorta era konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 33% Zsír

tészta

tetejére

Összesen 764 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 33% Zsír

tészta

tetejére

Összesen 4588 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 33% Zsír

tészta

tetejére

Összesen 330 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    62.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    685.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    423 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    1547 micro
  • β-karotin
    3690 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    279 micro
Összesen 764 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.7 g

Zsír

  • Összesen
    374.4 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    176 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    89 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4112.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    898 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    765 mg
  • Foszfor
    1793 mg
  • Nátrium
    544 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    245.1 g
  • Cukor
    182 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    426.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2540 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    70 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    115 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    345 micro
  • Kolin:
    741 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    9284 micro
  • β-karotin
    22141 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1673 micro
Összesen 4588 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    669 micro
  • β-karotin
    1595 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 330 kcal

Hozzávalók

tészta

tetejére

Elkészítés

tészta

  1. Olajat és a tojásokat elkeverjük habverővel, hozzátesszük a nádcukrot, keverjük, míg elolvad. Belecsavarjuk a citromlevet, citromhéjat, csipet sót, és elkeverjük benne a reszelt répát.
  2. A diót és a mandulát összekeverjük, beletesszük a sütőport, majd a tojásos keverékhez adjuk.
  3. Egy 22 cm tortaformába rakjuk, melyet sütőpapírral kibélelünk, és 170 C fokos sütőbe tesszük (hőlégkeveréses), 10 perc múlva 160 C fokra állítjuk, és kb. 50 percig sütjük.
  4. Tűpróbát azért csináljunk, mert elég sűrű tészta, 10 percig a formában hagyjuk kihűlni, majd utána vegyük ki. Csak ha teljesen kihűlt, akkor rakjuk rá a krémet.
  5. A mázhoz simára keverjük a 25 dkg krémsajtot, a cukrot és a citromlevet, és rákenjük. Díszíthetjük tojáscukorral, reszelt lime, narancs, citrom héjával, aprított pisztáciával, kinek mi tetszik.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1566
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pár éve ettem először répatortát, de míg nem kóstoltam, nem gondoltam, hogy ennyire finom. Így húsvétra elkészítettem 2 darabot, egyet elajándékoztam, de még finomabb lett, mint amit régen ettem. A tortaforma nem túl nagy, 22 cm, ne számítsunk nagy tortára. Elég sokáig kell sütni.

Hozzávalók

tészta

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...