Répatorta ahogy Niki készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Niki44
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 19% Zsír
Tésztához
-
25g sárgarépa9 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
21g cukor81 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
3 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
Krémhez
-
21g mascarpone84 kcal
-
17g habtejszín49 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
Díszítéshez
-
17g marcipán77 kcal
-
17g cukorfondant58 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
1g porcukor5 kcal
-
0g víz0 kcal
Összesen
575
kcal
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 19% Zsír
Tésztához
-
300g sárgarépa109 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
3g narancshéj3 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
Krémhez
-
250g mascarpone1010 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
3g narancshéj3 kcal
Díszítéshez
-
200g marcipán924 kcal
-
200g cukorfondant692 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
14g porcukor54 kcal
-
0g víz0 kcal
Összesen
6897
kcal
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 19% Zsír
Tésztához
-
14.6g sárgarépa5 kcal
-
14.6g finomliszt53 kcal
-
12.2g cukor47 kcal
-
6.2g napraforgó olaj55 kcal
-
8g tojás10 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
0.1g narancshéj0 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
Krémhez
-
12.2g mascarpone49 kcal
-
9.7g habtejszín28 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
0.1g narancshéj0 kcal
Díszítéshez
-
9.7g marcipán45 kcal
-
9.7g cukorfondant34 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
0.7g porcukor3 kcal
-
0g víz0 kcal
Összesen
335
kcal
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 29.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 439 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 104 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 168 mg
-
Nátrium 141 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.4 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 43 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 252 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 774 micro
-
β-karotin 1853 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 122 micro
Összesen
575
kcal
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 99.7 g
Zsír
-
Összesen 351.2 g
-
Telített zsírsav 70 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 83 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 52 g
-
Koleszterin 762 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5268.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 149 mg
-
Kálcium 1253 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 136 mg
-
Foszfor 2019 mg
-
Nátrium 1695 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 832.3 g
-
Cukor 577 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 516.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3021 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 58 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 165 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 207 micro
-
Kolin: 515 mg
-
Retinol - A vitamin: 780 micro
-
α-karotin 9284 micro
-
β-karotin 22241 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 1468 micro
Összesen
6897
kcal
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 17.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 256.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 98 mg
-
Nátrium 82 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.5 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 25.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 147 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 451 micro
-
β-karotin 1081 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 71 micro
Összesen
335
kcal
Hozzávalók
Tésztához
-
30 dkg sárgarépa
-
30 dkg finomliszt
-
25 dkg cukor
-
1.5 dl napraforgó olaj
-
3 db tojás
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csomag sütőpor
-
0.5 narancsból nyert narancshéj
-
0.5 citromból nyert citromhéj
Krémhez
-
25 dkg mascarpone
-
200 ml habtejszín
-
2 ek cukor
-
1 kávéskanál fahéj
-
0.5 db vanília
-
0.5 narancsból nyert narancshéj
Díszítéshez
-
20 dkg marcipán
-
20 dkg cukorfondant
-
2 csepp ételfesték
Elkészítés
Tésztához
- A répát meghámozzuk, lereszeljük. A cukrot a tojások sárgájával és az olajjal kihabosítjuk, majd belekeverjük a répát is. A sütőport elvegyítjük a liszttel, és belekeverjük a répás keverékbe.
- Hozzáadjuk a narancs és citrom héját, a vaníliás cukrot és a fahéjat. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a répás masszához.
- Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd beleegyengetjük a masszát, és előmelegített 180 fokos sütőben tűpróbáig sül. Ha kisült, teljesen kihűtjük.
- A krémhez a habtejszín kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a mascarponét, narancshéjat, cukrot és a vanília kikapart magját. Ha kihűlt a tészta, megfelezzük, és megtöltjük a fele adag krémmel. A másik felével a tetejét és az oldalát vonjuk be.
- A cukormassza alapot elkészítjük a leírása alapján, begyúrjuk, kinyújtjuk, és bevonjuk vele a tortát.
- A marcipánmasszát megfestjük, kinyújtjuk, és pillangós kiszúróval kiszaggatjuk, majd felragasztjuk a tortára sűrű cukormázzal, amit 2 ek porcukorból és pár csepp vízzel kavarunk ki. Hűtőben tároljuk felhasználásig.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3084
- Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Niki44
53 recept
Isteni finom torta, és szerintem nagyon illik ebbe az időbe, mert igazi őszies.:)