r
Nosalty Logó

Répaleves "skót puszival"

Durcsó
Répaleves "skót puszival"
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

405
Kalória
12.4g
Fehérje
17.3g
Szénhidrát
26.7g
Zsír
257.5g
Víz
88.4g
Koleszterin
4.3g
Élelmi rost
8.7g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 405 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1612 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 67 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1614.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    1245 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    257.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    357 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    3946 micro
  • β-karotin
    9692 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    761 micro
Összesen 405 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.7 g

Zsír

  • Összesen
    106.7 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    354 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6456.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    490 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    744 mg
  • Nátrium
    4981 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    69.1 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    1029.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4718 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    1428 micro
  • K vitamin:
    416 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    281 mg
  • Retinol - A vitamin:
    831 micro
  • α-karotin
    15782 micro
  • β-karotin
    38768 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    3045 micro
Összesen 1612 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    641 micro
  • β-karotin
    1575 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 67 kcal

Elkészítés

  1. Az újhagymát 1 cm-es karikákra vágjuk, a fokhagymát felaprózzuk, a répát felkockázzuk.
  2. Összeolvasztjuk a vajat és az olajat, majd megfonnyasztjuk rajta a hagymákat.
  3. Hozzáadjuk a répát is, és lefedve 5-10 percig pároljuk, míg nagyjából megpuhul saját gőzében.
  4. Levesszük a fedőt, az edénybe öntjük a bort, és addig forraljuk, míg a lé nagy része el nem párolog.
  5. Felöntjük az alaplével, s 10-15 perc alatt elfőzzük a lé felét.
  6. Ekkor jöhet bele - folyamatos keverés mellett - a tejszín, illetve 15 dkg lazac apró darabokban.
  7. Újra felforraljuk a levest, majd a tűzről levéve alaposan összeturmixoljuk.
  8. Visszahelyezzük a tűzre, borssal és kevés (a lazac nagyon sós!) sóval ízesítjük. Egyet rottyantunk rajta, és kész.
  9. Tálaláskormegszórjuk a maradék lazaccal, és tárkonnyal ízesítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 40 p

Minden kedden jön hozzánk a szállító. Ő biztosítja a friss, helyi és idényzöldséget és -gyümölcsöt, de bio húst, kenyérféléket, meg mindenféle más földi jót is lehet tőle rendelni. Az is jó a szállítóban, hogy van egy remek honlapja, ahol nemcsak részletesen bemutatja a termékeket és termelőket, de recepteket is közzétesz, nehogy valaki recepthiány miatt ne tudja felhasználni a rengeteg finomságot. Böngésztem én is ezt az oldalt, legnagyobbat akkor ámultam, mikor a Cabbage fejezetben egy bizonyos Lucskos Kaposzta (pronounced LUTCHKOSH KAAPOSTA) bukkant fel : ) De most a répát kellett felhasználni, így találtam a "Smoky carrot soup with a Scottish kiss" (Füstös répaleves skót csókkal) című opuszt. Rögtön azt hittem, hogy a skót csók valami jó kis whiskey-t takar, de hát nem, csak lazacot : ) Amit itt árulnak, az tényleg mind a skótoktól jön. Nagyon jól hangzott nemcsak a cím, a recept is, és az ízére sem panaszkodott senki! A remek kis honlap: http://www.abelandcole.co.uk/.  

További receptek

Vaníliás almakrémleves

Attól még, hogy elmúlt a nyár, nem kell lemondanunk a gyümölcslevesekről. A téli időszakban is készíthetünk friss gyümölcsből, például almából, krémlevest, ami még zamatosabb ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...