Répaleves fokhagymás krutonnal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
márti1218
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
leves
-
128g sárgarépa47 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
0 kcal
-
25g tej14 kcal
-
250g víz0 kcal
kruton
Összesen
231
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
leves
-
510g sárgarépa186 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
0 kcal
-
100g tej56 kcal
-
1000g víz0 kcal
kruton
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
104g bagett285 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
Összesen
925
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
leves
-
26.3g sárgarépa10 kcal
-
8.8g vöröshagyma3 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
1g vaj7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
-
0 kcal
-
5.1g tej3 kcal
-
51.5g víz0 kcal
kruton
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
-
5.4g bagett15 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
Összesen
48
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 10.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 484 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 121 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 226 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.6 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 396.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 982 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 3946 micro
-
β-karotin 9410 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 304 micro
Összesen
231
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.9 g
Zsír
-
Összesen 40.3 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1936.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 485 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 128 mg
-
Foszfor 370 mg
-
Nátrium 906 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 122.6 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1585 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3927 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 68 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 208 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 134 micro
-
α-karotin 15782 micro
-
β-karotin 37640 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 5 micro
-
Lut-zea 1217 micro
Összesen
925
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.1 g
Zsír
-
Összesen 2.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 99.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 19 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 81.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 202 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 813 micro
-
β-karotin 1938 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
48
kcal
Hozzávalók
leves
-
3 nagy db sárgarépa
-
1 nagy db vöröshagyma
-
1 db zellerlevél
-
2 dkg vaj
-
só ízlés szerint
-
1 csipet bors
-
1 csapott ek finomliszt
-
1 késhegynyi fűszerpaprika
-
10 dl víz
kruton
-
2 ek napraforgó olaj
-
4 gerezd fokhagyma
Elkészítés
leves
- Tisztítsuk meg és nagy lyukú reszelőn reszeljük le a répát. A megtisztított hagymát vágjuk félbe, majd szeleteljük fel. Tisztítsuk meg a fokhagymát, és szeleteljük fel vékonyan a bagettet (én mini bagettből készítettem).
- Egy fazékba tegyük fel melegedni a vajat, tegyük rá a hagymát, süssük üvegesre, adjuk hozzá a répát, sót, borsot, ételízesítőt (aki szereti), keverjük és pároljuk együtt pár percet, majd szórjuk meg a liszttel, pirospaprikával, keverjük át ismét, és öntsük fel 1 liter vízzel és az 1 dl tejjel. Adjuk hozzá a zellerlevelet. Forraljuk fel, várjuk meg, amíg felhabzik, majd vegyük le a lángot, és lassú tűzön főzzük fél órát.
- Amíg a leves fő, készítsük el a krutonokat: tegyük serpenyőbe az olajat, tegyük bele a fokhagymagerezdeket, majd sorban a bagettszeleteket, hogy ne fedjék egymást. Sózzuk meg, ha az egyik oldal aranybarna, süssük ilyenre a másik oldalát is. Ezekkel tálaljuk a levest.
- Elkészítettem: 11 alkalommal
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1093
- Feltöltés dátuma: 2018. február 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
márti1218
72 recept
Tél végén nehéz friss zöldségből levest készíteni, de a gyökérzöldségek sokáig rendelkezésre állnak, ezért készült ez a leves. Ízlett!