r
Nosalty Logó

Répaleves fokhagymás krutonnal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
márti1218
Répaleves fokhagymás krutonnal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír

leves

kruton

Összesen 231 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír

leves

kruton

Összesen 925 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír

leves

kruton

Összesen 48 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    484 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    396.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    982 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    3946 micro
  • β-karotin
    9410 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    304 micro
Összesen 231 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.9 g

Zsír

  • Összesen
    40.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1936.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    485 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    370 mg
  • Nátrium
    906 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.6 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1585 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3927 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    15782 micro
  • β-karotin
    37640 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    1217 micro
Összesen 925 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    99.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    813 micro
  • β-karotin
    1938 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 48 kcal

Hozzávalók

leves

kruton

Elkészítés

leves

  1. Tisztítsuk meg és nagy lyukú reszelőn reszeljük le a répát. A megtisztított hagymát vágjuk félbe, majd szeleteljük fel. Tisztítsuk meg a fokhagymát, és szeleteljük fel vékonyan a bagettet (én mini bagettből készítettem).
  2. Egy fazékba tegyük fel melegedni a vajat, tegyük rá a hagymát, süssük üvegesre, adjuk hozzá a répát, sót, borsot, ételízesítőt (aki szereti), keverjük és pároljuk együtt pár percet, majd szórjuk meg a liszttel, pirospaprikával, keverjük át ismét, és öntsük fel 1 liter vízzel és az 1 dl tejjel. Adjuk hozzá a zellerlevelet. Forraljuk fel, várjuk meg, amíg felhabzik, majd vegyük le a lángot, és lassú tűzön főzzük fél órát.
  3. Amíg a leves fő, készítsük el a krutonokat: tegyük serpenyőbe az olajat, tegyük bele a fokhagymagerezdeket, majd sorban a bagettszeleteket, hogy ne fedjék egymást. Sózzuk meg, ha az egyik oldal aranybarna, süssük ilyenre a másik oldalát is. Ezekkel tálaljuk a levest.
  • Elkészítettem: 11 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1095
  • Feltöltés dátuma: 2018. február 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Répaleves fokhagymás krutonnal
márti1218 72 recept

Tél végén nehéz friss zöldségből levest készíteni, de a gyökérzöldségek sokáig rendelkezésre állnak, ezért készült ez a leves. Ízlett!

Hozzávalók

leves

kruton

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...