r
Nosalty Logó

Répakockák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rama
Répakockák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 426 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5087 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 389 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    31.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    417.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    645 micro
  • β-karotin
    1563 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 426 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    71 g

Zsír

  • Összesen
    381.9 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    132 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5006.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    1184 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    314 mg
  • Foszfor
    2143 mg
  • Nátrium
    1248 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    367.1 g
  • Cukor
    221 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    302.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2424 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    61 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    385 mg
  • Retinol - A vitamin:
    539 micro
  • α-karotin
    7736 micro
  • β-karotin
    18757 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1097 micro
Összesen 5087 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    590 micro
  • β-karotin
    1430 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 389 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy nagy tálba szórjuk a száraz alapanyagokat (liszt, cukor, sütőpor, só, fahéj), majd jól elkeverjük.
  2. Jöhet a tálba az aprított dió, a reszelt répa, és egy újabb keverés.
  3. Kimérünk 1,5 dl napraforgó olajat, a 2 db tojást, és ezeket is hozzáadjuk a répás keverékhez.
  4. Az elkészült ragacsos masszát egy kikent tepsibe töltjük, majd 180 fokon 30 percig sütjük.
  5. Közben elkészítjük a krémet.

A krémhez

  1. Kimérünk 50 g puha Rama margarint, felkockázzuk, majd egy keverőtálba öntjük, a porcukorral együtt.
  2. Egy kézi robotgép segítségével eldolgozzuk, hozzáadjuk a mascarpone-t is, majd krémes állagúra keverjük.
  3. Hűtőben pihentetjük, míg a sütink tésztája ki nem hűl.
  4. Ha kihűlt a tészta, egyenletesen ráöntjük a krémet, majd a marcipánrépákkal díszítjük.
  5. Hűtőben még legalább 1 órát pihentetjük, de ha nem bírjuk ki, akár azonnal fogyaszthatjuk! ;)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x25
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 211
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 31673
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A tavasz kedvenc sütije, ami kevesebb mint 1 óra alatt elkészíthető.  Diós répakockák, sok-sok krémmel a tetején! :)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...