r
Nosalty Logó

Remoulade-mártás

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
loncsi
Remoulade-mártás
adag
Előkészítés
perc
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A majonézhez

A mártáshoz

Összesen 324 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A majonézhez

A mártáshoz

Összesen 1294 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A majonézhez

A mártáshoz

Összesen 191 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    32.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    106.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    157 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    500 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    699 micro
Összesen 324 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    130.4 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    335 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1163.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    383 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    337 mg
  • Nátrium
    326 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    425.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    489 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    628 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    316 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    1998 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2794 micro
Összesen 1294 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    296 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    414 micro
Összesen 191 kcal

Hozzávalók

A majonézhez

A mártáshoz

Elkészítés

A majonézhez

  1. Elektromos robotgépben összeaprítjuk az uborkát, hagymát, petrezselymet.
  2. Az aprítékot összekeverjük a tejföllel, mustárral, majonézzel.
  3. Ízesítjük citrommal, sóval, borssal, tárkonylevéllel.
  4. Finomítjuk az ízét néhány csepp édesítőszerrel.
  5. Petrezselyemmel díszítjük.
  • Receptkönyvben: 217
  • Tegnapi nézettség: 68
  • 7 napos nézettség: 463
  • Össznézettség: 311967
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 19.

Ajánló

Sült vagy rántott hal mellé szoktam kínálni mártásként.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A remulád mártás (sauce remoulade) egy majonézes mártás, amelybe többféle, apróra vágott pikáns finomság kerül. Kiválóan illik salátaöntetekhez, grillezett hús- és halételekhez, fondue-höz vagy mártogatósnak nyers zöldségekkel is. A hozzávalók arányát alakíthatjuk saját igényünk szerint is (azaz kevesebb hagyma, több uborka, stb.).

Hozzávalók

A majonézhez

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...