r
Nosalty Logó

Régimódi bécsi kocka

5,0

1 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Tmea
Régimódi bécsi kocka
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

1860
Kalória
23.6g
Fehérje
167.1g
Szénhidrátok
124.1g
Zsír
67.3g
Víz
215g
Koleszterin
7.2g
Rost
68.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1860 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 7439 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 413 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.6 g

Zsír

  • Összesen
    124.1 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1487.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    371 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    653 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.1 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    67.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    447 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    439 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 1860 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.2 g

Zsír

  • Összesen
    496.3 g
  • Telített zsírsav
    202 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    146 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    122 g
  • Koleszterin
    860 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5948.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    1483 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    465 mg
  • Foszfor
    2610 mg
  • Nátrium
    1168 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    668.4 g
  • Cukor
    275 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    269.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1789 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    193 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    366 micro
  • Kolin:
    407 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1755 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    421 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    356 micro
Összesen 7439 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    15 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 413 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A burgonyát héjában puhára főzzük. (Lehet előző este is, vagy ha már főzünk valami máshoz is, akkor gonduljunk erre a sütire...)
  2. A diót megdaráljuk, és a tejjel, valamint 10 dkg cukorral és a rummal/aromával sűrű krémmé főzzük. (Jó a diót előző este beáztatni a tejbe, mert magába szívja, és finomabb lesz tőle a krém.) Majd hagyjuk teljesen kihűlni. Közben a krémhez való vajat vagy margarint szobahőmérsékletre helyezzük, hogy ne legyen kemény.
  3. A tésztához a burgonyát krumplinyomón lenyomjuk, és összekeverjük a többi hozzávalóval, majd 1 órára hidegre tesszük.
  4. Ha a tészta lehűlt, kinyújtjuk, és a lehető legnagyobb méretű tepsi hátulján (40x40), vagy akár benne zsírpapíron halványsárgára sütjük.
  5. Ha a tészta kisült, még melegen levagdossuk a széleit, és megfelezzük. Az egyik felét szabályos méretű kockákra vágjuk.
  6. A krémhez kikeverjük a margarint a maradék porcukorral, és hozzákeverjük a jól lehűtött diókrémet.
  7. Ha a tészta kihűlt, az egészben maradt lapra rákenjük a krémet, és ráhelyezzük a másik adag tésztából kivágott kockákat, majd pár órára (de jobb egy éjszakára), hűtőbe helyezzük.
  8. Szeleteléskor a kockák mentén átvágjuk az alsó lapokat is, majd meghintjük porcukorral, és minden kockára egy-egy fél diót helyezünk.

Recept infó

  • Főzés ideje: 45 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40

25 évvel ezelőttöl 10 évvel ezelőttig nagyon sokat jártam Pesten az Árpád híd-i metrómegállónál. Valahogy úgy hozta a sorsom, hogy ez a hely mindig átszállópontként szerepelt a napi utazásaimkor. Az aluljáróban valamelyik peronnál volt egy büfé, ahol remek süteményeket lehetett kapni. Ott és akkor ettem életemben először Bécsi kockát. Akkoriban még nem főztem. Ez a büfé talán még a mai napig is létezik, nem tudom, már régen nem jártam arrafelé, de a lényeg, hogy egyszer csak eltűnt az én kedvenc sütim a polcról. Nagyon sajnáltam, mert komoly spirituális élmény volt, ahogy a két kissé kemény tésztalap közt tornyosuló, kesernyés diókrém kinyomódott az első harapáskor, és körbe-körbe kellett nyaldosni a sütit, olykor apró darabokat leharapva a ropogós linzertésztából. Komolyan mondom szerelem volt első látásra, amit azóta sem tudtam elfelejteni. Olyannyira nem, hogy ahány cukrászdában jártam életem során, majd mindenhol kerestem, de sehol sem árulták. Aztán a minap eszembe jutott, gondoltam nekifogok és megkísérlem legyártani életem első Bécsi kockáját. Elkezdtem keresgélni a neten, ez a recept több recept összevonásával a saját képemre formálva született meg. Nagyon bátran ajánlom mindenkinek, tényleg nagyon nagy élmény! De az első harapással csak lassan, érzéssel...

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Zserbószelet cukormentesen

Ha szeretnénk egy cukormentes alternatívát a zserbóra, amit ráadásul sütni sem kell és még vegán is, akkor itt egy szuper recept! Nem kell izgulni, ízben mennyei lesz.

Nosalty

Karácsonyi fatörzs

A karácsonyi ünnepkör talán legillusztrisabb süteménye garantáltan a fatörzs: rönkre emlékeztető, feldíszített külseje minden ünnepi asztalt leural. Baj legtöbbször a krémmel akad: ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

A dubaji csoki után most a vattacukros Angel Hair hódít...

Ezt nem láttuk jönni. Már hosszú hónapok óta tart a dubajicsoki-őrület, és úgy tűnt egyhamar nem is fog alábbhagyni a lelkesedés iránta. Most azonban új kihívó tűnt fel a láthatáron. Az Angel Hair, azaz angyalhaj csokoládé meghökkentő külsejével borzolja a kedélyeket.

6 alapanyag, amit nem szabadna mogyoróvajjal párosítani

Manapság már itthon is egyre népszerűbb alapanyag a mogyoróvaj, amit általában zabkásába teszünk vagy dzsemmel szendvicset készítünk belőle. De nem minden párosítás ennyire szerencsés: mutatjuk, mivel nem érdemes kombinálni, hogy ne térjünk le a harmonikus ízek útjáról.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!