r
Nosalty Logó

Reform Rákóczi túrós

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Pepi's Kitchen
Reform Rákóczi túrós
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Túrós réteg

Tojáshab

787
Kalória
37.9g
Fehérje
60.3g
Szénhidrátok
44.3g
Zsír
163.1g
Víz
294g
Koleszterin
6.9g
Rost
15.7g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta

Túrós réteg

Tojáshab

Összesen 787 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta

Túrós réteg

Tojáshab

Összesen 3146 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta

Túrós réteg

Tojáshab

Összesen 227 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.9 g

Zsír

  • Összesen
    44.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    294 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1659.2 g
  • Cink
    328 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    253 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    592 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    163.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    308 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    301 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    318 micro
Összesen 787 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151.6 g

Zsír

  • Összesen
    177.1 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6636.8 g
  • Cink
    1310 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    739 mg
  • Vas
    1014 mg
  • Magnézium
    389 mg
  • Foszfor
    2367 mg
  • Nátrium
    599 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    47 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    241.1 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    652.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1231 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    702 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1205 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    293 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1272 micro
Összesen 3146 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    475.4 g
  • Cink
    94 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    73 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    46.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    43 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 227 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és fél órára hűtőbe tesszük.
  2. Fél óra után kb. 1 cm-es vastagságúra nyújtjuk, és egy kisebb méretű tepsibe tesszük (20*25), villával jól megszurkáljuk, és 10 percig sütjük.

Túrós réteg

  1. A tojást habosra verjük a negyedannyival, majd hozzáadjuk a túrót, ezt jól összetörjük.
  2. A tésztát megszórjuk a zsemlemorzsával. A krémet a sült tésztára tesszük, és 20 percig sütjük, majd hagyjuk kicsit hűlni.

Tojáshab

  1. A fehérjét elkezdjük felverni, és szakaszosan hozzáadjuk a negyedannyit. Szép, fényes habbá verjük.
  2. Majd a kihűlt süti tetejére tesszük, és inkább csak "szárítjuk" a sütőben kb. 80-100 fokon, 30 percig minimum (ha barnul, akkor érdemes kivenni). Az édesítős tojáshab sajnos nem lesz annyira "ropogós", mint a cukros, de szerintem így is megállja a helyét.
  3. Az elkészült sütemény tetejét vékony csíkokban megkenjük a sárgabaracklekvárral.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x25

Imádom a Rákóczi túróst, ez pedig egy kicsit talán egészségesebb változata. Cukor nélkül, teljes kiőrlésű lisztből. :) A tészta maradékából pedig remek kis linzereket lehet sütni.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Túrórudi-szelet

Kedvenc magyar édességünk minden ízét magába kebelezte ez a krémes, édes süteményszelet. Szerencsére nem tartja meg őket magának, hanem a beléje harapókat kápráztatja a friss túró, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!