Red Velvet torta (Vörösbársonytorta)
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 27% Zsír
Tészta
-
31g finomliszt114 kcal
-
6 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
0 kcal
-
0g ecet0 kcal
Krém
-
31g mascarpone126 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
19g porcukor73 kcal
-
10 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
Összesen
765
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 27% Zsír
Tészta
-
250g finomliszt910 kcal
-
46 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g só0 kcal
-
120g vaj860 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
0 kcal
-
0g ecet0 kcal
Krém
-
250g mascarpone1010 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
Összesen
6099
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 27% Zsír
Tészta
-
15.3g finomliszt56 kcal
-
1.2g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
7.3g vaj53 kcal
-
12.2g porcukor47 kcal
-
0.3g vaníliaaroma0 kcal
-
6.7g tojás8 kcal
-
12.2g tejföl24 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
0 kcal
-
0g ecet0 kcal
Krém
-
15.3g mascarpone62 kcal
-
6.1g vaj44 kcal
-
9.2g porcukor35 kcal
-
1.2g vaníliás cukor5 kcal
-
12.2g habtejszín36 kcal
Összesen
373
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 49.5 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 147 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 641.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 175 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 266 mg
-
Nátrium 156 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.9 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 51.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 308 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 303 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 65 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
765
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 70.5 g
Zsír
-
Összesen 395.9 g
-
Telített zsírsav 183 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 84 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1173 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5133.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 130 mg
-
Kálcium 1397 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 209 mg
-
Foszfor 2125 mg
-
Nátrium 1252 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 591.2 g
-
Cukor 384 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 413.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2466 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 125 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 143 micro
-
Kolin: 426 mg
-
Retinol - A vitamin: 2421 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 518 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 548 micro
Összesen
6099
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 24.2 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 313.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 130 mg
-
Nátrium 76 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.1 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 25.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 151 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 148 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
373
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
25 dkg finomliszt
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag sütőpor
-
1 csipet só
-
12 dkg vaj
-
20 dkg porcukor
-
2 db tojás
-
1 kávéskanál szódabikarbóna
-
1 teáskanál ecet
Krém
-
25 dkg mascarpone
-
10 dkg vaj
-
15 dkg porcukor
-
2 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
Tészta
- A lisztet keverjük össze a sütőporral, a kakaóval, és egy csipet sóval. A tejfölt keverjük simára a piros ételfestékkel. A porcukorhoz adjuk hozzá a felkockázott puha vajat, és a vaníliaaromát, majd keverjük habosra.
- Ezután egyesével adjuk hozzá a tojásokat, és mindegyikkel külön-külön keverjük simára. Ezután keverjük hozzá a ételfestékkel összekevert tejfölt, majd állandó keverés mellett, kanalazzuk hozzá a lisztes keveréket.
- Végül az ecethez keverjük hozzá a szódabikarbónát, majd állandó keverés mellett, adjuk hozzá a masszához, és keverjük még 1-2 percig, hogy egy sima masszát kapjunk. (amikor az ecethez hozzáadjuk a szódabikarbónát el kezd majd pezsegni)
- A tortaformát zsírozzuk, és lisztezzük ki (v. béleljük ki sütőpapírral), majd egyenletesen simítsuk bele a tésztát. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük tűpróbáig. (Én légkeverésnél 170 fokon, 40 percig sütöttem)
- A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki teljesen.
- A teljesen kihűlt tortát vágjuk fel két egyforma lappá, majd az alsó tésztalapot egyenletesen kenjük meg a krém felével. Ezután helyezzük rá a másik tésztalapot, és tenyérrel gyengéden nyomkodjuk le.
- Végül a maradék krémmel vonjuk be a tortát, majd pár órára tegyük be a hűtőbe, vagy hideg helyre, hogy a krém teljesen megdermedjen, és az ízek kellően összeérjenek.
- Tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, majd ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.
Krém
- A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a felkockázott puha vajat, majd keverjük habosra.
- Ezután adjuk hozzá a mascarponét, és pár perc alatt keverjük simára.
- A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a krémhez, hogy a hab ne nagyon törjön.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 61
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3808
- Feltöltés dátuma: 2023. február 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gizi
379 recept