r
Nosalty Logó

Rebarbaratorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Rebarbaratorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír

piskótához

krémhez

tetejére

Összesen 1045 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír

piskótához

krémhez

tetejére

Összesen 4165 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír

piskótához

krémhez

tetejére

Összesen 278 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    56.1 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    943.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    406 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    270 micro
Összesen 1045 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    61.3 g

Zsír

  • Összesen
    224.4 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    710 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3775.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    808 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    1145 mg
  • Nátrium
    1624 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    476 g
  • Cukor
    324 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    380.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    718 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    479 mg
  • Retinol - A vitamin:
    698 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    221 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1079 micro
Összesen 4165 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 278 kcal

Hozzávalók

piskótához

krémhez

tetejére

Elkészítés

piskótához

  1. A kimért lisztet, sütőport, kakaót összekeverjük, és egy tálba szitáljuk. Egy nagyobb üstben habosra keverjük a tojásokat a lágy vajjal és a cukorral. Hozzáadjuk az átszitált összetevőket és a tejfölt.
  2. Kivajazott-lisztezett, 22 cm átmérőjű tortaformába öntjük, elsimítjuk, és tűpróbáig sütjük. Ha kész, egy késsel elválasztjuk a karimát a tésztától, és félretesszük a piskótát a kapcsos formában hűlni.

krémhez

  1. A megtisztított és feldarabolt rebarbaraszárakat egy lábaskába tesszük, meghintjük cukorral, és lassú tűzön pépesre főzzük. Majd kihűtjük.
  2. A hideg rebarbarapépet összekeverjük a mascarponéval. Ezután az édesített tejszínt kemény habbá verjük, és összevegyítjük a rebarbarás sajttal.
  3. A tortaformában várakozó piskótára halmozzuk a krémet, és egyenletesen elkenjük. Hűtőbe tesszük.

tetejére

  1. A tejkaramellát kis lángon felolvasztjuk a vajjal. Amikor langyos, kanállal kis darabokat merünk a tenyerünk közé, és golyókat formálunk belőle, amit a közepén egy kicsit benyomunk. A tortát ezzel díszítjük.
  2. A tortakarima lecsatolása után szeleteljük és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 664
  • Feltöltés dátuma: 2018. augusztus 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rebarbaratorta
Lizinka_ 604 recept

A nyári hőségben valami savanykás, üdítő desszertre vágytunk, hogy feldobjuk vele a délutáni sziesztát. Ezt álmodtam meg. Azóta már többször elkészítettem, mert gyönyörű rebarbaráink díszlenek a kertben.

Hozzávalók

piskótához

krémhez

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...