Rebarbarás-túrós pite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 12% Zsír
Rebarbarás-túrós keverék
-
47g rebarbara7 kcal
-
63g tehéntúró92 kcal
-
19g cukor73 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
10g tojásfehérje5 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
5g búzadara16 kcal
-
0g só0 kcal
Pitetészta
-
38g finomliszt137 kcal
-
23g margarin161 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
9g cukor36 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
560
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 12% Zsír
Rebarbarás-túrós keverék
-
375g rebarbara59 kcal
-
500g tehéntúró735 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
36g búzadara130 kcal
-
0g só0 kcal
Pitetészta
-
300g finomliszt1092 kcal
-
180g margarin1291 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
75g cukor290 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
4489
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 12% Zsír
Rebarbarás-túrós keverék
-
20.3g rebarbara3 kcal
-
27g tehéntúró40 kcal
-
8.1g cukor31 kcal
-
5.9g tojás7 kcal
-
4.3g tojásfehérje2 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
1.9g búzadara7 kcal
-
0g só0 kcal
Pitetészta
-
16.2g finomliszt59 kcal
-
9.7g margarin70 kcal
-
2.2g tojássárgája7 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
4.1g cukor16 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
242
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.2 g
Zsír
-
Összesen 25.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 99 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 777.6 g
-
Cink 163 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 120 mg
-
Vas 126 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 242 mg
-
Nátrium 70 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.1 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 107 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 224 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 75 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 86 mg
-
Retinol - A vitamin: 211 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 163 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 182 micro
Összesen
560
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 145.6 g
Zsír
-
Összesen 204.1 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 79 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 49 g
-
Koleszterin 794 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6220.5 g
-
Cink 1305 mg
-
Szelén 174 mg
-
Kálcium 963 mg
-
Vas 1008 mg
-
Magnézium 176 mg
-
Foszfor 1940 mg
-
Nátrium 561 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 43 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 512.8 g
-
Cukor 245 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 855.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1796 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 167 micro
-
K vitamin: 251 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 126 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 601 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 233 micro
-
Kolin: 684 mg
-
Retinol - A vitamin: 1686 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 1305 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1457 micro
Összesen
4489
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 11 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 336.1 g
-
Cink 71 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 54 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.7 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 97 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 32 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 71 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
242
kcal
Hozzávalók
Rebarbarás-túrós keverék
-
3 közepes szár rebarbara
-
50 dkg tehéntúró
-
15 dkg cukor
-
2 db tojás
-
2 db tojásfehérje
-
0.5 citromból nyert citromhéj
-
3 evőkanál búzadara
-
1 csipet só
Pitetészta
-
30 dkg finomliszt
-
18 dkg margarin
-
2 db tojássárgája
-
1 kk sütőpor
-
7.5 dkg cukor
-
1 csipet só
Elkészítés
Rebarbarás-túrós keverék
- Pitetésztánál azt mondják, hogy gyorsan kell dolgozni, hogy ne melegedjenek fel az összetevők, no én dagasztógéppel "gyorsítok" - azzal keverem össze a hozzávalókat, eddig bevált :). Beleszórjuk a keverőtálba a hozzávalókat, a 30 dkg lisztet, a késsel apróra vágott 18 dkg margarint, a két tojássárgáját, a kávéskanál sütőport és a 7,5 dkg cukrot, valamint a csipet sót.
- (Amíg a gép dolgozott, előkészítettem a rebarbarát - lásd a rebarbarás -túrós keverék) összeállításánál.) Amikor a keverőtálban már kellően "morzsalékos" a pitetészta, akkor kézzel kicsit átgyúrjuk, kis gömböccé formáljuk, s a rebarbarás-túrós keverék összeállításának idejére betesszük a hűtőbe.
- Pitetészta nyújtása: az egyszerűség kedvéért a tésztát két részre vesszük, s külön-külön nyújtjuk ki, két réteg folpack fólia közé helyezve. Nyújtás után a felső fólia darabot lehúzva, az alsó segítségével a kinyújtott tészta könnyen a tepsibe helyezhető. A két darabban kinyújtott tésztát a tepsiben illesztjük össze úgy, hogy a tészta anyaga a tepsi oldalát is bevonja 2-2,5 cm magasan (38*22 cm nagyságú tepsit használtam).
Pitetészta
- A megmosott rebarbarának lehúzzuk a zöld (az interneten gyakran vörös szárral látható, de "kölcsönkertben" termettnek zöld volt a szára) külső részét, majd centi hosszú darabokra vágjuk. Az összeszelt rebarbarát 5 dkg cukorral, s nagyon kevés vízzel - éppen csak belepte - kis lábosban, pár perc alatt megfőzzük (korább még soha nem kóstoltam, érdekes, savanykás, de nagyon enyhe íze volt).
- Amíg a rebarbara készül, szétválasztjuk a tojások sárgáját, fehérjét, s elkezdjük felverni a tojásfehérjét.
- A megpárolt rebarbarát villával összetörjük, s összekeverjük a túróval, a 2 db tojássárgájával, a maradék 10 dkg cukorral, a reszelt citromhéjjal, s a búzadarával, majd a felvert tojásfehérjét óvatosan hozzáadjuk.
- Végül a rebarbarás-túrós keveréket ráöntjük a pitetésztára.
- 190 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük. A rebarbarás-túrós keverék szépen megszilárdul, a pitetészta egészen világos marad, mi így szeretjük.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 38*22*6
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 26
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 5661
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 31.
Ajánló
Este, frissen kisütve, csak porcukorral megszórva ettük, de másnap vaníliás fagyival, tejszínhabbal és apró mentalevelekkel díszítve tálaltam.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Nyaranta lassan szokássá válik, hogy arra az időre, míg barátnőmék nyaralnak, "kölcsön kapom" kertjüket. Kiszabadulva Budapest belvárosából KERTÉSZKEDEM, vagyis inkább csak tanulom a mesterséget: a locsolás csínját,-bínját a paradicsom gondozását... Cserébe nem csak örömöt és köszönetet kapok, hanem a kert terméséből is jut nekem, s családomnak. Idén a kert, s barátnőm ajándékából készítettem fügedzsemet, ketchupot, cukkinisalátát, töltött tököt (a méteresnél nagyobb, de vékony "csodatökből"), s az itt következő rebarbarás-túrós pitét.