r
Nosalty Logó

Rebarbarás-túrós pite

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Rebarbarás-túrós pite
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Rebarbarás-túrós keverék

Pitetészta

560
Kalória
18.2g
Fehérje
64.1g
Szénhidrátok
25.5g
Zsír
107g
Víz
99.3g
Koleszterin
1.9g
Rost
30.6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Rebarbarás-túrós keverék

Pitetészta

Összesen 560 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Rebarbarás-túrós keverék

Pitetészta

Összesen 4489 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Rebarbarás-túrós keverék

Pitetészta

Összesen 242 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    777.6 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    107 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 560 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.6 g

Zsír

  • Összesen
    204.1 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    794 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6220.5 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    963 mg
  • Vas
    1008 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    1940 mg
  • Nátrium
    561 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    512.8 g
  • Cukor
    245 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    855.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1796 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    251 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    684 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1686 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1305 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1457 micro
Összesen 4489 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.1 g
  • Cink
    71 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    46.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    32 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 242 kcal

Elkészítés

Rebarbarás-túrós keverék

  1. Pitetésztánál azt mondják, hogy gyorsan kell dolgozni, hogy ne melegedjenek fel az összetevők, no én dagasztógéppel "gyorsítok" - azzal keverem össze a hozzávalókat, eddig bevált :). Beleszórjuk a keverőtálba a hozzávalókat, a 30 dkg lisztet, a késsel apróra vágott 18 dkg margarint, a két tojássárgáját, a kávéskanál sütőport és a 7,5 dkg cukrot, valamint a csipet sót.
  2. (Amíg a gép dolgozott, előkészítettem a rebarbarát - lásd a rebarbarás -túrós keverék) összeállításánál.) Amikor a keverőtálban már kellően "morzsalékos" a pitetészta, akkor kézzel kicsit átgyúrjuk, kis gömböccé formáljuk, s a rebarbarás-túrós keverék összeállításának idejére betesszük a hűtőbe.
  3. Pitetészta nyújtása: az egyszerűség kedvéért a tésztát két részre vesszük, s külön-külön nyújtjuk ki, két réteg folpack fólia közé helyezve. Nyújtás után a felső fólia darabot lehúzva, az alsó segítségével a kinyújtott tészta könnyen a tepsibe helyezhető. A két darabban kinyújtott tésztát a tepsiben illesztjük össze úgy, hogy a tészta anyaga a tepsi oldalát is bevonja 2-2,5 cm magasan (38*22 cm nagyságú tepsit használtam).

Pitetészta

  1. A megmosott rebarbarának lehúzzuk a zöld (az interneten gyakran vörös szárral látható, de "kölcsönkertben" termettnek zöld volt a szára) külső részét, majd centi hosszú darabokra vágjuk. Az összeszelt rebarbarát 5 dkg cukorral, s nagyon kevés vízzel - éppen csak belepte - kis lábosban, pár perc alatt megfőzzük (korább még soha nem kóstoltam, érdekes, savanykás, de nagyon enyhe íze volt).
  2. Amíg a rebarbara készül, szétválasztjuk a tojások sárgáját, fehérjét, s elkezdjük felverni a tojásfehérjét.
  3. A megpárolt rebarbarát villával összetörjük, s összekeverjük a túróval, a 2 db tojássárgájával, a maradék 10 dkg cukorral, a reszelt citromhéjjal, s a búzadarával, majd a felvert tojásfehérjét óvatosan hozzáadjuk.
  4. Végül a rebarbarás-túrós keveréket ráöntjük a pitetésztára.
  5. 190 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük. A rebarbarás-túrós keverék szépen megszilárdul, a pitetészta egészen világos marad, mi így szeretjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38*22*6

Nyaranta lassan szokássá válik, hogy arra az időre, míg barátnőmék nyaralnak, "kölcsön kapom" kertjüket. Kiszabadulva Budapest belvárosából KERTÉSZKEDEM, vagyis inkább csak tanulom a mesterséget: a locsolás csínját,-bínját a paradicsom gondozását... Cserébe nem csak örömöt és köszönetet kapok, hanem a kert terméséből is jut nekem, s családomnak. Idén a kert, s barátnőm ajándékából készítettem fügedzsemet, ketchupot, cukkinisalátát, töltött tököt (a méteresnél nagyobb, de vékony "csodatökből"), s az itt következő rebarbarás-túrós pitét.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Krémes citrompite

Fanyar töltelékével és omlós tésztájával lehengerlő desszertélményt nyújt a citrompite. Ez szerencsére nem jelenti, hogy sokat kéne vele macerázni: meglehetősen egyszerű az ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

A dubaji csoki után most a vattacukros Angel Hair hódít...

Ezt nem láttuk jönni. Már hosszú hónapok óta tart a dubajicsoki-őrület, és úgy tűnt egyhamar nem is fog alábbhagyni a lelkesedés iránta. Most azonban új kihívó tűnt fel a láthatáron. Az Angel Hair, azaz angyalhaj csokoládé meghökkentő külsejével borzolja a kedélyeket.

6 alapanyag, amit nem szabadna mogyoróvajjal párosítani

Manapság már itthon is egyre népszerűbb alapanyag a mogyoróvaj, amit általában zabkásába teszünk vagy dzsemmel szendvicset készítünk belőle. De nem minden párosítás ennyire szerencsés: mutatjuk, mivel nem érdemes kombinálni, hogy ne térjünk le a harmonikus ízek útjáról.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!