r
Nosalty Logó

Rebarbarás-túrós pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rebarbarás-túrós pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Rebarbarás-túrós keverék

Pitetészta

Összesen 560 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Rebarbarás-túrós keverék

Pitetészta

Összesen 4489 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Rebarbarás-túrós keverék

Pitetészta

Összesen 242 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    777.6 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    107 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 560 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.6 g

Zsír

  • Összesen
    204.1 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    794 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6220.5 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    963 mg
  • Vas
    1008 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    1940 mg
  • Nátrium
    561 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    512.8 g
  • Cukor
    245 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    855.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1796 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    251 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    684 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1686 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1305 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1457 micro
Összesen 4489 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.1 g
  • Cink
    71 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    32 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 242 kcal

Hozzávalók

Rebarbarás-túrós keverék

Pitetészta

Elkészítés

Rebarbarás-túrós keverék

  1. Pitetésztánál azt mondják, hogy gyorsan kell dolgozni, hogy ne melegedjenek fel az összetevők, no én dagasztógéppel "gyorsítok" - azzal keverem össze a hozzávalókat, eddig bevált :). Beleszórjuk a keverőtálba a hozzávalókat, a 30 dkg lisztet, a késsel apróra vágott 18 dkg margarint, a két tojássárgáját, a kávéskanál sütőport és a 7,5 dkg cukrot, valamint a csipet sót.
  2. (Amíg a gép dolgozott, előkészítettem a rebarbarát - lásd a rebarbarás -túrós keverék) összeállításánál.) Amikor a keverőtálban már kellően "morzsalékos" a pitetészta, akkor kézzel kicsit átgyúrjuk, kis gömböccé formáljuk, s a rebarbarás-túrós keverék összeállításának idejére betesszük a hűtőbe.
  3. Pitetészta nyújtása: az egyszerűség kedvéért a tésztát két részre vesszük, s külön-külön nyújtjuk ki, két réteg folpack fólia közé helyezve. Nyújtás után a felső fólia darabot lehúzva, az alsó segítségével a kinyújtott tészta könnyen a tepsibe helyezhető. A két darabban kinyújtott tésztát a tepsiben illesztjük össze úgy, hogy a tészta anyaga a tepsi oldalát is bevonja 2-2,5 cm magasan (38*22 cm nagyságú tepsit használtam).

Pitetészta

  1. A megmosott rebarbarának lehúzzuk a zöld (az interneten gyakran vörös szárral látható, de "kölcsönkertben" termettnek zöld volt a szára) külső részét, majd centi hosszú darabokra vágjuk. Az összeszelt rebarbarát 5 dkg cukorral, s nagyon kevés vízzel - éppen csak belepte - kis lábosban, pár perc alatt megfőzzük (korább még soha nem kóstoltam, érdekes, savanykás, de nagyon enyhe íze volt).
  2. Amíg a rebarbara készül, szétválasztjuk a tojások sárgáját, fehérjét, s elkezdjük felverni a tojásfehérjét.
  3. A megpárolt rebarbarát villával összetörjük, s összekeverjük a túróval, a 2 db tojássárgájával, a maradék 10 dkg cukorral, a reszelt citromhéjjal, s a búzadarával, majd a felvert tojásfehérjét óvatosan hozzáadjuk.
  4. Végül a rebarbarás-túrós keveréket ráöntjük a pitetésztára.
  5. 190 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük. A rebarbarás-túrós keverék szépen megszilárdul, a pitetészta egészen világos marad, mi így szeretjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38*22*6
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5662
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 31.

Ajánló

Este, frissen kisütve, csak porcukorral megszórva ettük, de másnap vaníliás fagyival, tejszínhabbal és apró mentalevelekkel díszítve tálaltam.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nyaranta lassan szokássá válik, hogy arra az időre, míg barátnőmék nyaralnak, "kölcsön kapom" kertjüket. Kiszabadulva Budapest belvárosából KERTÉSZKEDEM, vagyis inkább csak tanulom a mesterséget: a locsolás csínját,-bínját a paradicsom gondozását... Cserébe nem csak örömöt és köszönetet kapok, hanem a kert terméséből is jut nekem, s családomnak. Idén a kert, s barátnőm ajándékából készítettem fügedzsemet, ketchupot, cukkinisalátát, töltött tököt (a méteresnél nagyobb, de vékony "csodatökből"), s az itt következő rebarbarás-túrós pitét.

Hozzávalók

Rebarbarás-túrós keverék

Pitetészta

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...