Rebarbarás kevert süti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 13% Zsír
A rebarbarához
-
60g rebarbara9 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
1g finomliszt4 kcal
A tésztába
-
20g kefir12 kcal
-
12g cukor46 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
17g napraforgó olaj150 kcal
-
17g tojás21 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
A tetejére
-
0g fahéj0 kcal
A tálaláshoz
-
4 kcal
-
2g porcukor8 kcal
Összesen
408
kcal
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 13% Zsír
A rebarbarához
-
603g rebarbara95 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
A tésztába
-
200g kefir122 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
400g finomliszt1456 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
A tetejére
-
0g fahéj0 kcal
A tálaláshoz
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
20g porcukor77 kcal
Összesen
4087
kcal
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 13% Zsír
A rebarbarához
-
34.5g rebarbara5 kcal
-
1.1g cukor4 kcal
-
1.1g citromlé0 kcal
-
0.6g finomliszt2 kcal
A tésztába
-
11.4g kefir7 kcal
-
6.9g cukor27 kcal
-
22.9g finomliszt83 kcal
-
9.7g napraforgó olaj86 kcal
-
9.4g tojás12 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
A tetejére
-
0g fahéj0 kcal
A tálaláshoz
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
1.1g porcukor4 kcal
Összesen
232
kcal
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 19.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 401.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 123 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 158 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.8 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 78.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 158 micro
Összesen
408
kcal
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 71.8 g
Zsír
-
Összesen 195.3 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 86 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 67 g
-
Koleszterin 566 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4012.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 194 mg
-
Kálcium 1227 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 190 mg
-
Foszfor 1581 mg
-
Nátrium 800 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 517.5 g
-
Cukor 186 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 782.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 309 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 73 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 123 micro
-
K vitamin: 144 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 225 micro
-
Kolin: 529 mg
-
Retinol - A vitamin: 286 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 286 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1577 micro
Összesen
4087
kcal
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 11.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 229.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.6 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
232
kcal
Hozzávalók
A rebarbarához
-
9 db rebarbara
-
2 ek cukor
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
1 csapott ek finomliszt
A tésztába
-
2 dl kefir
-
12 dkg cukor
-
40 dkg finomliszt
-
2 dl napraforgó olaj
-
3 db tojás
-
0.5 csomag sütőpor
-
1 csipet só
-
1 citromból nyert citromhéj
A tetejére
-
1 teáskanál fahéj
A tálaláshoz
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 dkg porcukor
Elkészítés
A rebarbarához
- A rebarbaraszárakat megtisztítjuk, lehúzzuk azokat a szálakat, amelyek túlságosan fásak, vagy vastsagak, majd feldaraboljuk 3-4 cm-es darabokra a megtisztított levélnyeleket.
- Egy fazékba rakjuk, és annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi, beleszórjuk a kristálycukrot, hozzáadjuk a citromlevet, és felforraljuk. Amint felforr, elzárjuk alatta a tüzet, és leszűrjük, félretesszük.
- A sütőt előmelegítjük 180°C fokra, /légkeverésen 160°C-ra/ és kivajazunk, kilisztezünk egy /kb 25X35 cm-es/ tepsit
- Egy tálban a tészta hozzávalóit összekeverjük, de nem kell nagyon alaposan.
- Beleöntjük a tepsibe a kikevert tésztát.
- A rebarbaradarabkákra hintünk egy kis lisztet, majd rászórjuk a tészta tetejére, hogy mindenhova jusson belőle. Meghintjük a tetejét fahéjjal.
- Betesszük a sütőbe, és kb. 35-40 percig sütjük.
- Amint kész, hagyjuk kihűlni, és tetszőleges méretű kockákra vágva tálaljuk, tetejét meghintve vaníliacukros porcukorral.
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 223
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 68215
- Feltöltés dátuma: 2009. június 07.
Ajánló
Jól illik mellé a vaníliafagylalt. pH besorolás: erősen savasít
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Ez a recept Mr. Smith Édesanyjának a remeke. Ráadásul a rebarbara is a kertjéből való! :)