r
Nosalty Logó

Rebarbarás-epres pite Gegabriella konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gegabriella
Rebarbarás-epres pite Gegabriella konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Összesen 356 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Összesen 2848 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Összesen 293 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 356 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47 g

Zsír

  • Összesen
    108 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2995.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    777 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    1287 mg
  • Nátrium
    571 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    430.6 g
  • Cukor
    212 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    324.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    519 micro
Összesen 2848 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 293 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. A tésztához először a zsírt és a lisztet elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval együtt egy puha, jól formázható tésztát gyúrunk. Kb. fél órát pihentetjük a hűtőben.
  2. Míg a tészta pihen, elkészítjük a töltetéket. A rebarbarát és az epret megtisztítjuk, és kb. 1 cm darabokra vágjuk, majd egy tálban a cukorral összekeverjük, és félretesszük, hogy levet engedjen.
  3. A tésztát kivesszük a hűtőből, és kb. 1 cm vastagra nyújtjuk. Kivajazott, lisztezett formába rakjuk (peremet hagyjuk neki a szélén), és egy pici grízzel vagy zsemlemorzsával megszórjuk.
  4. A töltelékről a levet (amennyiben engedett) leöntjük, és egyenletesen eloszlatjuk a tésztán.
  5. 175 fokon kb. 30 percig sütjük, majd kivesszük, és a tetejét megszórjuk a szeletelt mandulával, majd 10-15 percre visszatesszük a sütőbe. Ha szép aranybarna a tészta széle és a mandula kissé megpirult, akkor elkészült.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 500
  • Feltöltés dátuma: 2020. június 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rebarbarás-epres pite Gegabriella konyhájából
Gegabriella 8 recept

Már rég ki szerettem volna próbálni a rebarbarát, de a családban a többség mondhatni nem vállalkozókedvű az újdonságokra. :) Egyik nap viszont kaptam rebarbarát az egyik nagyobb áruházban, és gondoltam, most vagy soha. Mindenkinek ajánlom, aki kacérkodik a gondolattal, hogy kipróbálja, mert tényleg nagyon finom :)

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...