Rebarbarás-epres pite Gegabriella konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gegabriella
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 12% Zsír
Hozzávalók a tésztához
-
31g finomliszt114 kcal
-
9g sertészsír79 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
3g tejföl5 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
2g búzadara7 kcal
Hozzávalók a töltelékhez
Összesen
356
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 12% Zsír
Hozzávalók a tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
70g sertészsír631 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
15g búzadara54 kcal
Hozzávalók a töltelékhez
-
150g rebarbara24 kcal
-
150g eper45 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
50g mandulapehely295 kcal
Összesen
2848
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 12% Zsír
Hozzávalók a tésztához
-
25.7g finomliszt94 kcal
-
7.2g sertészsír65 kcal
-
10.3g cukor40 kcal
-
5.7g tojás7 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
2.1g tejföl4 kcal
-
0.6g citromhéj0 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
1.5g búzadara6 kcal
Hozzávalók a töltelékhez
-
15.4g rebarbara2 kcal
-
15.4g eper5 kcal
-
10.3g cukor40 kcal
-
5.1g mandulapehely30 kcal
Összesen
293
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 13.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 374.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 97 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 161 mg
-
Nátrium 71 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.8 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 40.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 65 micro
Összesen
356
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 47 g
Zsír
-
Összesen 108 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 258 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2995.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 105 mg
-
Kálcium 777 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 239 mg
-
Foszfor 1287 mg
-
Nátrium 571 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 430.6 g
-
Cukor 212 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 324.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 109 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 100 mg
-
D vitamin: 111 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 167 micro
-
Kolin: 248 mg
-
Retinol - A vitamin: 102 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 86 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 519 micro
Összesen
2848
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 11.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 308.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 132 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.3 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 33.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
293
kcal
Hozzávalók
Hozzávalók a tésztához
-
25 dkg finomliszt
-
7 dkg sertészsír
-
10 dkg cukor
-
1 db tojás
-
0.5 csomag sütőpor
-
1 ek tejföl
-
1 kávéskanál vaníliaaroma
Hozzávalók a töltelékhez
-
15 dkg rebarbara
-
15 dkg eper
-
10 dkg cukor
-
5 dkg mandulapehely
Elkészítés
Hozzávalók a tésztához
- A tésztához először a zsírt és a lisztet elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval együtt egy puha, jól formázható tésztát gyúrunk. Kb. fél órát pihentetjük a hűtőben.
- Míg a tészta pihen, elkészítjük a töltetéket. A rebarbarát és az epret megtisztítjuk, és kb. 1 cm darabokra vágjuk, majd egy tálban a cukorral összekeverjük, és félretesszük, hogy levet engedjen.
- A tésztát kivesszük a hűtőből, és kb. 1 cm vastagra nyújtjuk. Kivajazott, lisztezett formába rakjuk (peremet hagyjuk neki a szélén), és egy pici grízzel vagy zsemlemorzsával megszórjuk.
- A töltelékről a levet (amennyiben engedett) leöntjük, és egyenletesen eloszlatjuk a tésztán.
- 175 fokon kb. 30 percig sütjük, majd kivesszük, és a tetejét megszórjuk a szeletelt mandulával, majd 10-15 percre visszatesszük a sütőbe. Ha szép aranybarna a tészta széle és a mandula kissé megpirult, akkor elkészült.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 500
- Feltöltés dátuma: 2020. június 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Gegabriella
8 recept
Már rég ki szerettem volna próbálni a rebarbarát, de a családban a többség mondhatni nem vállalkozókedvű az újdonságokra. :) Egyik nap viszont kaptam rebarbarát az egyik nagyobb áruházban, és gondoltam, most vagy soha. Mindenkinek ajánlom, aki kacérkodik a gondolattal, hogy kipróbálja, mert tényleg nagyon finom :)