Rebarbara diós bundában karamell öntettel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lizinka_
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 14% Zsír
bundás rebarbarához
-
125g rebarbara20 kcal
-
38g dió245 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
13g zsemlemorzsa49 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
53 kcal
karamell öntethez
-
25g barna cukor95 kcal
-
63g főzőtejszín82 kcal
-
10 kcal
Összesen
736
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 14% Zsír
bundás rebarbarához
-
500g rebarbara79 kcal
-
150g dió981 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
50g zsemlemorzsa198 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
karamell öntethez
-
100g barna cukor380 kcal
-
250g főzőtejszín328 kcal
-
38 kcal
Összesen
2939
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 14% Zsír
bundás rebarbarához
-
36.9g rebarbara6 kcal
-
11.1g dió72 kcal
-
11.1g finomliszt40 kcal
-
8.1g tojás10 kcal
-
3.7g zsemlemorzsa15 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.7g cukor3 kcal
-
1.8g napraforgó olaj16 kcal
karamell öntethez
-
7.4g barna cukor28 kcal
-
18.5g főzőtejszín24 kcal
-
0.7g étkezési keményítő3 kcal
Összesen
217
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.1 g
Zsír
-
Összesen 41.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 112 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 868.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 247 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 96 mg
-
Foszfor 313 mg
-
Nátrium 176 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 79.2 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 163.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 104 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 80 micro
-
Kolin: 110 mg
-
Retinol - A vitamin: 98 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 75 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 291 micro
Összesen
736
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 68.5 g
Zsír
-
Összesen 164.6 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 85 g
-
Koleszterin 448 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3472.9 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 114 mg
-
Kálcium 989 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 382 mg
-
Foszfor 1250 mg
-
Nátrium 706 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 316.7 g
-
Cukor 129 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 655.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 418 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 84 micro
-
K vitamin: 123 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 320 micro
-
Kolin: 438 mg
-
Retinol - A vitamin: 392 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 302 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1165 micro
Összesen
2939
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 12.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 256.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.4 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 48.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 86 micro
Összesen
217
kcal
Hozzávalók
bundás rebarbarához
-
4 közepes szár rebarbara
-
15 dkg finomliszt
-
2 db tojás
-
5 dkg zsemlemorzsa
-
8 db szegfűszeg
-
1 kávéskanál fahéj
-
1 ek cukor
karamell öntethez
-
10 dkg barna cukor
-
2.5 dl főzőtejszín
-
1 csapott ek étkezési keményítő
Elkészítés
bundás rebarbarához
- A rebarbara szárakat hámozás után kb. 7-9 cm-es daraboljuk.
- Egy lábasban vizet forralunk cukorral, fahéjjal és szegfűszeggel. Ebbe beletesszük a rebarbara darabokat, letakarjuk fedővel, és levesszük a tűzről. Kb 2-3 percig hagyjuk a fűszeres vízben. Ezután papírtörlőre szedjük, és hagyjuk leszáradni.
- Amíg a rebarbaráról leitatódik a nedvesség, addig előkészítjük a panírozáshoz szükséges hozzávalókat. A diót durvára aprítjuk és összekeverjük a zsemlemorzsával. Egy tálra készítjük a lisztet, és egy másikba a felvert tojásokat.
- A rebarbara szárakat megforgatjuk a lisztben, a tojásban és legvégül a diós zsemlemorzsában.
- Nem túl forró olajban szép barnára sütjük úgy, hogy néha megforgatjuk. Papírtörlőre szedjük, és hűlni hagyjuk.
karamell öntethez
- A cukrot megolvasztjuk és megpirítjuk. Felöntjük a tejszínnel. Lehúzzuk a tűzről, és kevergetve felolvasztjuk a cukrot a tejszínben.
- Amikor a pirított cukor teljesen felolvadt, belekeverjük az étkezési keményítőt, és takarék lángon kevergetve besűrítjük.
- Ha kihűtöttük, az öntet szirup szerűen sűrű lesz.
- Langyosan vagy teljesen kihűlve adjuk asztalra.
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 866
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 01.
Ajánló
Az öntethez nem fontos a barna cukor. A hagyományos kristálycukor is megfelel, de ebben az esetben nehezebben oldódik fel a tejszínben.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Lizinka_
604 recept
Vendégeket vártunk, és ezt készítettem desszertnek. Nagy előnye, hogy nem szükséges melegen fogyasztani Előre elkészíthető édesség!