r
Nosalty Logó

Rebarbara diós bundában karamell öntettel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Rebarbara diós bundában karamell öntettel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír

bundás rebarbarához

karamell öntethez

Összesen 736 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír

bundás rebarbarához

karamell öntethez

Összesen 2939 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír

bundás rebarbarához

karamell öntethez

Összesen 217 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    868.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    247 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    313 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.2 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    163.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    291 micro
Összesen 736 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.5 g

Zsír

  • Összesen
    164.6 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    85 g
  • Koleszterin
    448 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3472.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    989 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    382 mg
  • Foszfor
    1250 mg
  • Nátrium
    706 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    316.7 g
  • Cukor
    129 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    655.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    418 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    320 micro
  • Kolin:
    438 mg
  • Retinol - A vitamin:
    392 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    302 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1165 micro
Összesen 2939 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 217 kcal

Hozzávalók

bundás rebarbarához

karamell öntethez

Elkészítés

bundás rebarbarához

  1. A rebarbara szárakat hámozás után kb. 7-9 cm-es daraboljuk.
  2. Egy lábasban vizet forralunk cukorral, fahéjjal és szegfűszeggel. Ebbe beletesszük a rebarbara darabokat, letakarjuk fedővel, és levesszük a tűzről. Kb 2-3 percig hagyjuk a fűszeres vízben. Ezután papírtörlőre szedjük, és hagyjuk leszáradni.
  3. Amíg a rebarbaráról leitatódik a nedvesség, addig előkészítjük a panírozáshoz szükséges hozzávalókat. A diót durvára aprítjuk és összekeverjük a zsemlemorzsával. Egy tálra készítjük a lisztet, és egy másikba a felvert tojásokat.
  4. A rebarbara szárakat megforgatjuk a lisztben, a tojásban és legvégül a diós zsemlemorzsában.
  5. Nem túl forró olajban szép barnára sütjük úgy, hogy néha megforgatjuk. Papírtörlőre szedjük, és hűlni hagyjuk.

karamell öntethez

  1. A cukrot megolvasztjuk és megpirítjuk. Felöntjük a tejszínnel. Lehúzzuk a tűzről, és kevergetve felolvasztjuk a cukrot a tejszínben.
  2. Amikor a pirított cukor teljesen felolvadt, belekeverjük az étkezési keményítőt, és takarék lángon kevergetve besűrítjük.
  3. Ha kihűtöttük, az öntet szirup szerűen sűrű lesz.
  4. Langyosan vagy teljesen kihűlve adjuk asztalra.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 866
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 01.

Ajánló

Az öntethez nem fontos a barna cukor. A hagyományos kristálycukor is megfelel, de ebben az esetben nehezebben oldódik fel a tejszínben.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rebarbara diós bundában karamell öntettel
Lizinka_ 604 recept

Vendégeket vártunk, és ezt készítettem desszertnek. Nagy előnye, hogy nem szükséges melegen fogyasztani Előre elkészíthető édesség!

Hozzávalók

bundás rebarbarához

karamell öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezt a fogást nem bírja elviselni a csillagjegyed az ünnepi...

Nézzük, mit ígérnek a csillagok, ha az adventi készülődésről, leszűkítve a kört, a hidegtálak elkészítéséről van szó, te pedig a legjobbat akarnád a horoszkópban mélyen hívő baráttagoknak, családtagoknak. Íme, azok a fogások, amiket nekik NE készíts el. Mindenki másnak szívből ajánljuk őket!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...