Rántott sajttekercs
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
- 15% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 29% Zsír
A sajttekercshez
-
28g tojás35 kcal
-
25g tehéntúró37 kcal
-
6g búzadara22 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
75g ementáli sajt295 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
A panírozáshoz
-
25g finomliszt91 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
38g zsemlemorzsa148 kcal
Összesen
1041
kcal
- 15% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 29% Zsír
A sajttekercshez
-
110g tojás138 kcal
-
100g tehéntúró147 kcal
-
24g búzadara86 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
300g ementáli sajt1179 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
A panírozáshoz
-
100g finomliszt364 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
150g zsemlemorzsa593 kcal
Összesen
4156
kcal
- 15% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 29% Zsír
A sajttekercshez
-
10.3g tojás13 kcal
-
9.3g tehéntúró14 kcal
-
2.2g búzadara8 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
28g ementáli sajt110 kcal
-
15.9g napraforgó olaj140 kcal
A panírozáshoz
-
9.3g finomliszt34 kcal
-
10.3g tojás13 kcal
-
14g zsemlemorzsa55 kcal
Összesen
388
kcal
- 15% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Cink
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.7 g
Zsír
-
Összesen 74.4 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 250 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2193.1 g
-
Cink 70 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 790 mg
-
Vas 53 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 673 mg
-
Nátrium 489 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 89.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 293 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 31 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 81 micro
-
Kolin: 161 mg
-
Retinol - A vitamin: 290 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 254 micro
Összesen
1041
kcal
- 15% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Cink
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 154.9 g
Zsír
-
Összesen 297.6 g
-
Telített zsírsav 89 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 111 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 73 g
-
Koleszterin 999 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8772.5 g
-
Cink 279 mg
-
Szelén 222 mg
-
Kálcium 3162 mg
-
Vas 213 mg
-
Magnézium 227 mg
-
Foszfor 2694 mg
-
Nátrium 1955 mg
-
Réz 11 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 212.3 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 359.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1174 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 74 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 27 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 122 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 325 micro
-
Kolin: 644 mg
-
Retinol - A vitamin: 1159 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 183 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 1017 micro
Összesen
4156
kcal
- 15% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Cink
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.5 g
Zsír
-
Összesen 27.8 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 93 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 819.9 g
-
Cink 26 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 295 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 252 mg
-
Nátrium 183 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 33.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 110 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 11 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 108 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 95 micro
Összesen
388
kcal
Hozzávalók
A sajttekercshez
-
2 db tojás
-
2 evőkanál búzadara
-
2 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
30 dkg ementáli sajt
A panírozáshoz
-
10 dkg finomliszt
-
2 db tojás
-
15 dkg zsemlemorzsa
Elkészítés
A sajttekercshez
- Előző nap összekeverjük a tojásokat a túróval, a fokhagymával, a darával és a fűszerekkel. (Ha nagyon száraz, morzsalékos a túró áttörjük, vagy egyszerűen mixelőrúddal krémesítjük.)
- A sajtot a mikróban kisebb teljesítményen megolvasztjuk.Magas fokozatona széleiből kisül a zsír, a közepe meg kemény marad. Talán a kiolvasztó fokozat a legmegfelelőbb.
- Egy darab folpackra öntjük, kanállal szétterítjük, és hagyjuk hűlni.
- Amikor egy kicsit kihűlt, rákenjük a túrós masszát.
- Feltekerjük, mint a bejglit és 2 cm-es darabokra szeleteljük.
- A szokott módon bepanírozzuk.
- Bő, forró olajban megsütjük.
- Tartármártással kínáljuk.
- Receptkönyvben: 341
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 28148
- Feltöltés dátuma: 2011. január 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nem könnyű jó rántott sajtot készíteni, ha nem a megfelelő sajtot választjuk, és még a dupla panírozásnál is előfordul, hogy kifolyik a sajt sülés közben. A kimondottan rántani valónak árult sajtok nekem nem nagyon ízlenek. Még nagyon régen kezembe akadt ez a recept, és kipróbáltam. Nem csak különleges, fűszeres, kiadós (spórolós) lesz, hanem a sajt sem folyik ki sülés közben. Az elkészítésről további fázisfotókat ITT találtok.