Rántott pöfeteg bryndzás tzatzikivel
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.8 g
Zsír
-
Összesen 15.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 130 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 917 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 124 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 325 mg
-
Nátrium 365 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.7 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 208.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 73 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 38 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 98 micro
-
Kolin: 137 mg
-
Retinol - A vitamin: 72 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 173 micro
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 137.1 g
Zsír
-
Összesen 90.9 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 779 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5502.1 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 285 mg
-
Kálcium 747 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 285 mg
-
Foszfor 1950 mg
-
Nátrium 2191 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 376.2 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 1252.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 439 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 227 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 54 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 588 micro
-
Kolin: 820 mg
-
Retinol - A vitamin: 431 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 69 micro
-
β-crypt 44 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1037 micro
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 4.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 272 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 108 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 51 micro
Hozzávalók
-
4 db tojás
-
20 dkg finomliszt
-
25 dkg zsemlemorzsa
-
10 dkg uborka
-
10 dkg tejföl
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 teáskanál kapor
-
curry por ízlés szerint
-
provence-i fűszerkeverék ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 teáskanál dijoni mustár
Elkészítés
- A gombát megpucoljuk (a szélét érdemes levágni). Utána pár centis szeletekre vágjuk, ha túl nagy, esetleg felezzük a szeleteket. Előkészítjük a rántott gombához szükséges dolgokat (tojás, liszt, morzsa).
- A gomba nem erős ízű, ezért kísérleteztünk: hol curry-vel, hol provencei-fűszerkeverékkel, hol garam masalával fűszereztük. Azért só mindegyikre került, és persze néhány borsőrlésnyi bors is.:) A bepanírozott gombákat kellő mennyiségű és hőmérsékletű olajban kisütjük.
- Miközben sülnek a gombák, összedobjuk a köretet. Ehhez fürtös uborkát reszelünk, amit juhtúróval (brnydzával), tejföllel, mustárral, zúzott fokhagymával, kaporral kikeverünk.
- Frissen tálaljuk együtt a kettőt.
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 7297
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 12.
Ajánló
Természetesen bármilyen más köret akár sokkal jobb is lehet, nekünk ez akadt kezünkbe. Gondolkodtunk azon, hogy kukoricapehellyel megbolondítjuk a prézlit, hogy "crunchys" legyen, de végül elfelejtettük :) A lényeg, hogy a rántott pöfeteg frissen jó. Könnyűnek tűnik, de nagyon laktató, és nem lehet abbahagyni... Jó étvágyat.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A gombász tesóm talált sok-sok óriási pöfeteget. Ennek egy darabját megkapta anyukám, akitől meg én megkaptam annak a kisebbik felét. Noh ebből a kisebbik félből, elég kevés munkával (nagyon könnyű panírozni) két embernek háromszori evésre való rántott pöfeteg készült... A háromszori evés sajnos nem esett időben messze egymástól, annyira finom volt. A köret az otthoni maradékból rögtönzött, "a balkántól a felvidékig mixelünk" alapon. Szerintem kicsit masszív lett, de más szerint illett hozzá.