Rántott patisszon remulád mártással
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 15% Zsír
Rántott patisszon
-
360g patisszon36 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g kukoricaliszt182 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g panko198 kcal
-
213g napraforgó olaj470 kcal
Remulád mártás
-
83g tejföl163 kcal
-
8g majonéz44 kcal
-
3g mustár2 kcal
-
60g csemegeuborka14 kcal
-
23g lilahagyma8 kcal
-
45g snidling14 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
5g kapor2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5g citromlé1 kcal
Összesen
1207
kcal
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 15% Zsír
Rántott patisszon
-
1440g patisszon143 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g kukoricaliszt726 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
200g panko790 kcal
-
850g napraforgó olaj1879 kcal
Remulád mártás
-
330g tejföl653 kcal
-
33g majonéz177 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
240g csemegeuborka56 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
180g snidling54 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
21g kapor9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
20g citromlé4 kcal
Összesen
4823
kcal
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 15% Zsír
Rántott patisszon
-
37.1g patisszon4 kcal
-
0g só0 kcal
-
5.2g kukoricaliszt19 kcal
-
5.7g tojás7 kcal
-
5.2g panko20 kcal
-
21.9g napraforgó olaj48 kcal
Remulád mártás
-
8.5g tejföl17 kcal
-
0.9g majonéz5 kcal
-
0.3g mustár0 kcal
-
6.2g csemegeuborka1 kcal
-
2.3g lilahagyma1 kcal
-
4.6g snidling1 kcal
-
1.2g petrezselyem0 kcal
-
0.5g kapor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.5g citromlé0 kcal
Összesen
123
kcal
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 23.8 g
Zsír
-
Összesen 84.1 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 229 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1621.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 383 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 159 mg
-
Foszfor 473 mg
-
Nátrium 554 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 94.9 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 371.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 367 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 85 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 294 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 299 micro
-
Kolin: 190 mg
-
Retinol - A vitamin: 177 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2025 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5595 micro
Összesen
1207
kcal
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 95.1 g
Zsír
-
Összesen 336.5 g
-
Telített zsírsav 73 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 125 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 93 g
-
Koleszterin 915 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6485 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 150 mg
-
Kálcium 1532 mg
-
Vas 41 mg
-
Magnézium 634 mg
-
Foszfor 1892 mg
-
Nátrium 2214 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 379.4 g
-
Cukor 56 mg
-
Élelmi rost 40 mg
VÍZ
-
Összesen 1487.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1469 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 93 mg
-
C vitamin: 342 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 1178 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 41 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1196 micro
-
Kolin: 760 mg
-
Retinol - A vitamin: 709 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8098 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22380 micro
Összesen
4823
kcal
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 8.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 167.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 38.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 209 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 577 micro
Összesen
123
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Rántott patisszon
-
2 db patisszon
-
2 csipet só
-
200 g kukoricaliszt
-
4 db tojás
-
10 dl napraforgó olaj
Remulád mártás
-
3 ek majonéz
-
1 ek mustár
-
6 db csemegeuborka
-
1 közepes db lilahagyma
-
1 csokor snidling
-
1 csokor petrezselyem
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
0.5 citromból nyert citromlé
Elkészítés
Rántott patisszon
- A patisszont megpucoljuk, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és kimagozzuk. (Akinek van más, bevált módszere a patisszonpucolásra, nyugodtan készítse úgy!)
- A szeleteket besózzuk, és hagyjuk 20-30 percet állni - ez azért szükséges, hogy a sónak legyen ideje megpuhítani a patisszon húsát. Egy kevés levet is fog engedni, ettől ne ijedjünk meg. Ez idő alatt elkészítjük a remuládot.
- A panírhoz külön tálakban előkészítjük a kukoricalisztet, a felvert tojásokat és a durvára darált panko morzsát. Egyesével bepanírozzuk a patisszon-szeleteket: először a lisztbe, majd a tojásba, végül a morzsába forgatjuk őket.
- Bő, előmelegített (forró) olajban aranybarnára sütjük a patisszonszeleteket. Amikor készek, papírtöltőre szedjük, és hagyjuk picit hűlni őket.
- A kész, behűtött remuláddal tálaljuk!
Remulád mártás
- Egy tálban alaposan összekeverjük a hozzávalókat. A lényeg, hogy minél apróbbra és finomabbra vágjuk a hozzávalókat, így lesz jó, enyhén darabos a mártás állaga.
- Tálalásig hűtőbe tesszük.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 222
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 22443
- Feltöltés dátuma: 2020. szeptember 01.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
mentes receptek
kategória:
vegetáriánus receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gerzsenyi Flóra
415 recept
Imádjuk a csillagtököt, más néven patisszont, főleg persze rántva, mert úgy az igazi! A panírozás általában kissé időigényes, de ennél az alapanyagnál abszolút megéri, mert kicsik-nagyok egyaránt szeretik ezeket a hamis pontypatkókat. Patisszont ilyenkor, ősz elején még épp tudunk fogyasztani, és érdemes is kihasználni az alkalmat, és minél gyakrabban készíteni, mert utána jön az egyévnyi vágyakozás! Ehetjük magában, hidegen-melegen, körettel vagy mártogatóssal - mi most egy tartalmas, zöldfűszeres remuláddal találtuk. Az elkészítési idő töredéke alatt elfogyott mind, ami csak egyet jelenthet: irány patisszont vásárolni, mert ezt a receptet imádni fogjátok!