Rántott hús fóliában sült újburgonyával
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Pancsika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 5% Zsír
hús
-
250g csirkemellfilé300 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g zsemlemorzsa198 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
43g napraforgó olaj94 kcal
krumpli
-
375g újkrumpli231 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
0g fokhagyma0 kcal
-
0 kcal
-
4g rozmaring5 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g himalája só0 kcal
Összesen
1182
kcal
- 11% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 5% Zsír
hús
-
1000g csirkemellfilé1200 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
200g zsemlemorzsa790 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
170g napraforgó olaj376 kcal
krumpli
-
1500g újkrumpli924 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
0g fokhagyma0 kcal
-
0 kcal
-
14g rozmaring18 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g himalája só0 kcal
Összesen
4725
kcal
- 11% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 5% Zsír
hús
-
28.2g csirkemellfilé34 kcal
-
5.6g finomliszt21 kcal
-
6.2g tojás8 kcal
-
5.6g zsemlemorzsa22 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
4.8g napraforgó olaj11 kcal
krumpli
-
42.3g újkrumpli26 kcal
-
5.6g tejföl11 kcal
-
0g fokhagyma0 kcal
-
0 kcal
-
0.4g rozmaring1 kcal
-
1.3g petrezselyem0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g himalája só0 kcal
Összesen
134
kcal
- 11% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 82 g
Zsír
-
Összesen 35.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 392 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2133.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 104 mg
-
Kálcium 252 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 191 mg
-
Foszfor 983 mg
-
Nátrium 589 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 130.7 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 517.3 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 214 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 75 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 195 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 31 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 181 micro
-
Kolin: 407 mg
-
Retinol - A vitamin: 160 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 584 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 907 micro
Összesen
1182
kcal
- 11% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 328 g
Zsír
-
Összesen 140.6 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 1568 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8535 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 418 mg
-
Kálcium 1007 mg
-
Vas 33 mg
-
Magnézium 764 mg
-
Foszfor 3931 mg
-
Nátrium 2356 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 522.9 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 43 mg
VÍZ
-
Összesen 2069.4 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 858 micro
-
B6 vitamin: 13 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 301 mg
-
D vitamin: 169 micro
-
K vitamin: 782 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 126 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 723 micro
-
Kolin: 1629 mg
-
Retinol - A vitamin: 642 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2336 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3628 micro
Összesen
4725
kcal
- 11% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 240.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 111 mg
-
Nátrium 66 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 66 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 102 micro
Összesen
134
kcal
Hozzávalók
hús
-
1 kg csirkemellfilé
-
20 dkg finomliszt
-
4 db tojás
-
20 dkg zsemlemorzsa
-
himalája só ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
-
2 dl napraforgó olaj
krumpli
-
1.5 kg újkrumpli
-
2 dl tejföl
-
1 csokor petrezselyem
-
himalája só ízlés szerint
Elkészítés
hús
- Megtisztítjuk, átmossuk és szeletekre vágjuk a csirkemellfilét, majd egy picit kiklopfoljuk. Sóval, borssal bedörzsöljük, kicsit állni hagyjuk. Közben felforrósítjuk az olajat.
- A húsokat egyenként először lisztbe, majd tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk, majd a forró olajban mindkét oldalát átsütjük (szelet mérettől, vastagságtól függ, de kb. 20 perc).
krumpli
- Kicsit megkaparjuk a burgonyák héját, vagy kefével átdörgöljük, ezután alaposan megmossuk, és konyharuhán hagyjuk száradni.
- A tejfölbe belekeverjük a megtisztított, megmosott és apróra vágott fokhagymát, rozmaringot, a petrezselyem 2/3 részét, sót, őrölt színes borsot és chilit, alaposan összekeverjük.
- A sütőt 180°-ra előmelegítjük, és alufóliából a burgonyák méretének megfelelően alufólia-darabokat tépünk le.
- A burgonyákat beirdaljuk néhány helyen (sülés közben picit szét fog nyílni, és belecsorog a fűszeres tejföl). Ezután mindegyik burgonya közepére teszünk kb. 1 teáskanálnyi fűszeres tejfölt, és lazán becsomagoljuk (a tejfölös részre ne nyomjuk rá a fóliát).
- Kb. 45-60 perc alatt készre sütjük a burgonyát, a maradék petrezselyemzölddel, szükség esetén picit sózva tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 29
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 699
- Feltöltés dátuma: 2020. május 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Pancsika
101 recept
Néha jó nosztalgiázni, így vasárnaponként "klasszikus" rántott húst készítek, melyet most egy saját recept alapján készült, fűszeres fóliás burgonyával bolondítottam meg.