Rántott halfilé snidlinges pürével
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
- 10% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 15% Zsír
Hal
-
300g tonhal432 kcal
-
0g só0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
100g zsemlemorzsa395 kcal
-
213g napraforgó olaj470 kcal
Burgonyapüré
Tartármártás
Összesen
2592
kcal
- 10% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 15% Zsír
Hal
-
600g tonhal864 kcal
-
0g só0 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
200g zsemlemorzsa790 kcal
-
425g napraforgó olaj939 kcal
Burgonyapüré
Tartármártás
Összesen
5181
kcal
- 10% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 15% Zsír
Hal
-
20.6g tonhal30 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.8g tojás5 kcal
-
3.4g finomliszt13 kcal
-
6.9g zsemlemorzsa27 kcal
-
14.6g napraforgó olaj32 kcal
Burgonyapüré
Tartármártás
Összesen
179
kcal
- 10% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 107 g
Zsír
-
Összesen 157.3 g
-
Telített zsírsav 45 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 428 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3629.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 172 mg
-
Kálcium 453 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 307 mg
-
Foszfor 1375 mg
-
Nátrium 1301 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 187.7 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 629.5 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 2406 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 29 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 75 mg
-
D vitamin: 721 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 37 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 212 micro
-
Kolin: 428 mg
-
Retinol - A vitamin: 2398 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 84 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 290 micro
Összesen
2592
kcal
- 10% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 214 g
Zsír
-
Összesen 314.6 g
-
Telített zsírsav 90 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 90 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 58 g
-
Koleszterin 857 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7258.1 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 344 mg
-
Kálcium 906 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 614 mg
-
Foszfor 2750 mg
-
Nátrium 2602 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 375.4 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 1259 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 4812 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 59 micro
-
E vitamin: 53 mg
-
C vitamin: 150 mg
-
D vitamin: 1441 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 75 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 424 micro
-
Kolin: 856 mg
-
Retinol - A vitamin: 4797 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 168 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 580 micro
Összesen
5181
kcal
- 10% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 10.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 249.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 89 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 43.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 165 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 165 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
179
kcal
Hozzávalók
Hal
-
só ízlés szerint
-
2 db tojás
-
10 dkg finomliszt
-
20 dkg zsemlemorzsa
-
5 dl napraforgó olaj
Burgonyapüré
Tartármártás
Elkészítés
Hal
- Bármilyen halszeletből elkészíthető a recept. A filét már közvetlen nem mossuk meg folyóvízben, csak áttörölgetjük, majd ízlés szerint sóval bedörzsöljük.
- Bepanírozzuk a hagyományos módon.
- Majd forró olajban aranybarnára sütjük
- Citromkarikával tálaljuk.
Burgonyapüré
- Burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk, és puhára főzzük.
- Mikor megfőtt leszűrjük, a vajat beletesszük, és pár percre a fedőt ráhelyezzük, így a vaj ráolvad.
- A tejet rátöltjük, majd krumplinyomóval vagy törővel pürésítjük.
- Ízlés szerint sózzuk, majd az apróra vágott snidlinggel összekeverjük.
Tartármártás
- A kész majonézt a tejföllel elkeverjük. Ennek aránya egyéni ízlés. Fele-fele arány jó kiinduló pont.
- Teáskanál cukorral, pár csepp citromlével beízesítjük ízlés szerint. Alkalmanként egy csipet borsossal is megszórom, és ennél a receptnél apróra vágott snidlinggel is.
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 40
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 7298
- Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
A rántott halfilét szerettem volna picit feldobni egy friss tavaszi körettel, így született meg a snidlinges burgonyapüré, majd a snidlinges tartármártás is. :)