Rakott zöldségek Marcsiseftől
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Marcsisef
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
100g sertéslapocka236 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
4g sertészsír34 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
125g burgonya72 kcal
-
75g sárgarépa27 kcal
-
75g zeller27 kcal
-
100g kelkáposzta22 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
3g zsemlemorzsa10 kcal
Összesen
588
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
400g sertéslapocka944 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
500g burgonya289 kcal
-
300g sárgarépa109 kcal
-
300g zeller108 kcal
-
400g kelkáposzta86 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
Összesen
2351
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
16.1g sertéslapocka38 kcal
-
6.9g vöröshagyma2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.6g sertészsír5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
20.2g burgonya12 kcal
-
12.1g sárgarépa4 kcal
-
12.1g zeller4 kcal
-
16.1g kelkáposzta3 kcal
-
6.7g tojás8 kcal
-
8.1g főzőtejszín11 kcal
-
0.6g vaj4 kcal
-
0.4g zsemlemorzsa2 kcal
Összesen
93
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 29.3 g
Zsír
-
Összesen 34.5 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 235 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1152.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 195 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 98 mg
-
Foszfor 504 mg
-
Nátrium 306 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.9 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 430.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 730 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 57 mg
-
D vitamin: 105 micro
-
K vitamin: 94 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 130 micro
-
Kolin: 215 mg
-
Retinol - A vitamin: 131 micro
-
α-karotin 2321 micro
-
β-karotin 6028 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 426 micro
Összesen
588
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 117.2 g
Zsír
-
Összesen 137.9 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 938 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4609.5 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 164 mg
-
Kálcium 778 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 390 mg
-
Foszfor 2017 mg
-
Nátrium 1224 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 167.5 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 1722.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2920 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 227 mg
-
D vitamin: 418 micro
-
K vitamin: 374 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 519 micro
-
Kolin: 860 mg
-
Retinol - A vitamin: 524 micro
-
α-karotin 9284 micro
-
β-karotin 24113 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 1704 micro
Összesen
2351
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 5.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 185.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 69.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 118 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 374 micro
-
β-karotin 972 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
93
kcal
Hozzávalók
-
40 dkg sertéslapocka
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 ek sertészsír
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
50 dkg burgonya
-
30 dkg sárgarépa
-
30 dkg zeller
-
40 dkg kelkáposzta
-
3 db tojás
-
2 dl főzőtejszín
Elkészítés
- A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra összevágjuk, és zsíron megdinszteljük.
- Hozzáadjuk a darált húst, sóval, borssal, megtisztított, apróra vágott fokhagymával ízesítjük, és fehéredésig pirítjuk. Aláöntünk 1dl vizet, és fedő alatt puhára pároljuk.
- A burgonyát alapos mosás után héjastól sós vízben megfőzzük.
- A sárgarépát, zellert megtisztítjuk, megmossuk, egészben sós vízben megfőzzük.
- A kelkáposztát nagyobb laskára vágva szintén sós vízben főzzük meg. Valamennyit hagyjunk langyosra hűlni.
- A burgonyát megtisztítjuk, és csakúgy mint a zellert, 4-5 mm vastag karikákra, a sárgarépát hosszában ugyanilyen vastag szeletekre vágjuk.
- A tepsit vajjal kikenjük, majd megszórjuk zsemlemorzsával.
- A tepsi aljára a burgonya felét terítjük, következik szépen soronként a sárgarépa, a zeller, a darált hús, a kelkáposzta, végül a maradék burgonyával betakarjuk.
- Meglocsoljuk sóval ízesített tojásos tejszínnel.
- Előmelegített sütőben 180 fokon pirosra sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20X30X6
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3966
- Feltöltés dátuma: 2013. február 09.
Ajánló
Kockákra vágva forrón tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Marcsisef
217 recept
A bespájzolt zöldségeket megmentettem az enyészettől.