Rakott zöldbab kínai kellel
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 8% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 7% Zsír
A zöldbabhoz
-
250g darált sertéshús455 kcal
-
250g rizs895 kcal
-
250g zöldbab68 kcal
-
185g kínai kel28 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
25g kolbász113 kcal
-
35 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
A tetejére
-
88g tejföl173 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
50g tömlős krémsajt90 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1947
kcal
- 8% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 7% Zsír
A zöldbabhoz
-
1000g darált sertéshús1820 kcal
-
1000g rizs3580 kcal
-
1000g zöldbab273 kcal
-
740g kínai kel110 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
100g kolbász452 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
A tetejére
-
350g tejföl693 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
200g tömlős krémsajt360 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
7788
kcal
- 8% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 7% Zsír
A zöldbabhoz
-
21.9g darált sertéshús40 kcal
-
21.9g rizs79 kcal
-
21.9g zöldbab6 kcal
-
16.2g kínai kel2 kcal
-
0.6g vaj4 kcal
-
2.2g kolbász10 kcal
-
0.4g napraforgó olaj3 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
A tetejére
-
7.7g tejföl15 kcal
-
2.4g tojás3 kcal
-
4.4g tömlős krémsajt8 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
170
kcal
- 8% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 88 g
Zsír
-
Összesen 74.1 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 314 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2421.5 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 101 mg
-
Kálcium 361 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 198 mg
-
Foszfor 1032 mg
-
Nátrium 702 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 227.1 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 651.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 312 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 75 mg
-
D vitamin: 65 micro
-
K vitamin: 171 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 803 micro
-
Kolin: 311 mg
-
Retinol - A vitamin: 204 micro
-
α-karotin 154 micro
-
β-karotin 1194 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1616 micro
Összesen
1947
kcal
- 8% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 351.9 g
Zsír
-
Összesen 296.5 g
-
Telített zsírsav 108 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 80 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 1257 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9685.8 g
-
Cink 34 mg
-
Szelén 402 mg
-
Kálcium 1444 mg
-
Vas 62 mg
-
Magnézium 790 mg
-
Foszfor 4129 mg
-
Nátrium 2806 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 14 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 908.4 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 60 mg
VÍZ
-
Összesen 2605.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1249 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 301 mg
-
D vitamin: 259 micro
-
K vitamin: 682 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 12 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 107 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3212 micro
-
Kolin: 1243 mg
-
Retinol - A vitamin: 816 micro
-
α-karotin 614 micro
-
β-karotin 4775 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6465 micro
Összesen
7788
kcal
- 8% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 6.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 212.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 70 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 105 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 142 micro
Összesen
170
kcal
Hozzávalók
A zöldbabhoz
-
1 kg darált sertéshús
-
1 kg rizs
-
1 kg zöldbab
-
2 ek vaj
-
10 dkg kolbász
-
2 ek napraforgó olaj
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
-
3 gerezd fokhagyma
A tetejére
Elkészítés
A zöldbabhoz
- Megfőzzük vagy pároljuk a rizst.
- Kevés olajon megpirítjuk a darált húst fehéredésig, majd hozzáadjuk a sót, pirospaprikát, borsot, majorannát, fokhagymát, kicsit összesütjük, majd felöntjük 2-3 dl vízzel!
- Eközben forró vízben megfőzzük a már megtisztított kelkáposzta leveleit (ne sokáig, mert akkor szétfőnek, kb.10-15 percig!).
- Egy wok sütőben vagy mélyebb serpenyőbe beleteszünk 1 kanál olajat, erre rápakolunk 2-3 ek vajat.
- Amikor felolvadt a vaj, beletesszük a zöldbabot, megfűszerezzük sóval, majorannával és 2 gerezd fokhagymával, és puhulásig pároljuk fedő alatt néha megkevergetve. Ha kell, tegyünk hozzá egy kevés vizet!
- Eközben a már megfőtt rizst összekeverjük az elkészült darált hússal.
- Egy tepsit kizsírozunk, teszünk bele pár káposztalevelet, erre pakoljuk a rizses hús felét, majd a puhára párolt zöldbab felét. Utána rásimítjuk a maradék rizses húst, néhány karikára vágott kolbászt.
- Az egészet beterítjük a maradék káposztalevéllel és a maradék zöldbabbal.
- Elkészítjük a szószt a tetejére:egy tálba beleborítjuk a 2 doboz tejfölt, sót, hozzáütünk 2 tojást és a sajtot, végül belereszeljük a fokhagymát. Jól összekeverjük, és mindet rátesszük a rakott egytálételünk tetejére.
- Nem kell sokáig sütjük, max. fél óráig (vagy amíg rá nem pirul a sajt).
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3586
- Feltöltés dátuma: 2012. május 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Gondoltam egy nagyot, ha már egyszer rakott kelt készítek amúgy is, gondoltam, miért is ne vegyíthetném valamivel! Körülnéztem az oldalon, akkor találtam a rakott zöldbabos recepteket, gondoltam miért is ne lehetne vegyíteni! Annyi, hogy én párolással készítem a zöldbabot!