r
Nosalty Logó

Rakott zöld zöldségek

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Rakott zöld zöldségek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír

zöldek

ragu

tetejére + tepsibe

Összesen 477 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír

zöldek

ragu

tetejére + tepsibe

Összesen 2393 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír

zöldek

ragu

tetejére + tepsibe

Összesen 104 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.1 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    882.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    408 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    324.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    150 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    488 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    1523 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3814 micro
Összesen 477 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.7 g

Zsír

  • Összesen
    162.7 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    573 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4412.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    989 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    389 mg
  • Foszfor
    2038 mg
  • Nátrium
    828 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.8 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1622.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1219 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    750 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    2440 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    659 micro
  • Kolin:
    596 mg
  • Retinol - A vitamin:
    576 micro
  • α-karotin
    98 micro
  • β-karotin
    7616 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19069 micro
Összesen 2393 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    329 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    825 micro
Összesen 104 kcal

Hozzávalók

zöldek

ragu

tetejére + tepsibe

Elkészítés

zöldek

  1. A brokkolit és a kelbimbót sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, félretesszük.

ragu

  1. A hagymát felaprítjuk, kókuszolajon (lehet olíva- vagy étolaj is) megdinszteljük, sózzuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Átforgatjuk, beletesszük a darált húst, fűszerezzük ízlés szerint. Lepirítjuk.
  2. Közben a cukkinit felkockázzuk, és beleforgatjuk a raguba. Hagyjuk párolódni, néha megkeverjük.

tetejére + tepsibe

  1. A tepsit kikenjük a vajjal, megszórjuk a zsemlemorzsával, a brokkolit és a kelbimbót beletesszük. Frissen őrölt borssal megszórjuk.
  2. Ha kész a ragunk, rámerjük, eloszlatjuk, majd a tetejét tejföllel meglocsoljuk, és sütőben megsütjük.
  3. Tálaláskor friss petrezselyemmel megszórjuk, tejföllel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2126
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Volt itthon egy szép cukkinim és egy fej brokkolim, amit el kellett használni, így jött ez a recept. Egyszerű, nagyszerű, és talán még egészséges is.

Hozzávalók

zöldek

ragu

tetejére + tepsibe

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...