r
Nosalty Logó

Rakott tortilla torta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
nyihaj
Rakott tortilla torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír

húsos réteg

babos réteg

egyéb hozzávalók

Összesen 764 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír

húsos réteg

babos réteg

egyéb hozzávalók

Összesen 3049 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír

húsos réteg

babos réteg

egyéb hozzávalók

Összesen 202 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39 g

Zsír

  • Összesen
    37.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1569.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    303 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    610 mg
  • Nátrium
    481 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    199.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    322 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    819 micro
  • β-crypt
    241 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 764 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    156.1 g

Zsír

  • Összesen
    149.8 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    382 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6279.1 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    1212 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    505 mg
  • Foszfor
    2441 mg
  • Nátrium
    1924 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    278.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    797.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    856 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    274 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1289 micro
  • Kolin:
    425 mg
  • Retinol - A vitamin:
    539 micro
  • α-karotin
    71 micro
  • β-karotin
    3276 micro
  • β-crypt
    965 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    488 micro
Összesen 3049 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    418 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    218 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 202 kcal

Hozzávalók

húsos réteg

babos réteg

egyéb hozzávalók

Elkészítés

húsos réteg

  1. Az apróra vágott hagymát az olajon megfuttatjuk, majd a darált húst megpirítjuk rajta.
  2. Fűszerezzük, készre pároljuk, hagyjuk hűlni.
  3. Ha van sült hús maradékunk, a fentiek érvényüket vesztik, egyszerűen szeljük apróra a maradék húst. A képen látható egy darab sült karajmaradékkal készült.

babos réteg

  1. A konzerv babpürét leöblítjük, tálba tesszük, burgonyatörővel durvára törjük.
  2. Belereszeljük a vörös- és a fokhagymát, elkeverjük. Picit sózzuk.
  3. A tejföl majd a rétegezéshez kell. :)

egyéb hozzávalók

  1. Apró kockára vágjuk a paprikát és vékonyra szeljük az avokádót. Ha nem szeretjük őket, ezek nélkül is finom az étel!
  2. Tortaformát vagy bármilyen kerek, sütőbe tehető formát vékonyan kiolajozunk. Ráfektetünk egy kész tortillalapot és rétegezni kezdjük a hozzávalókat.
  3. A tortillalapra 1-2 evőkanálnyi babpüré kerül, majd rá 1-2 evőkanálnyi tejföl. Elsimítjuk őket.
  4. Erre jön a zöldség-, majd a húsréteg (2-3 evőkanálnyi).
  5. Sajttal borítjuk be. Ízlés szerint használhatunk más típusú sajtot is és természetesen többet is, mint a hozzávalóknál megadott mennyiség. A tetejére pl. nálunk maradék mozzarella került. Nem autentikus az étel nemzetiségéhez, de finom volt rajta!
  6. A sajtra tortillalap kerül, majd folytatjuk a rétegezést (bab-tejföl-zöldség-hús-sajt-tortilla), amíg a hozzávalók el nem fogynak.
  7. A felső tortillalapra én tejfölt kentem és sajtot tettem.
  8. 220 fokos sütőben sütjük, míg a tetején a sajt piros nem lesz.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 149
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 14570
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 10.

Ajánló

Friss zöldsaláta vagy paradicsomsaláta illik mellé és egy pohár bor. Hidegen, melegen is finom. Gluténmentes tortilla lappal is tökéletes!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Maradékot szerettem volna felhasználni és úgy elkészíteni a tortilla tekercset, hogy az másnap, akár kézzel is ehető legyen. Igazi piknik vagy vendégváró lett belőle, amibe sokféle maradék belefér ;) Csak kreatívan és ízlés szerint!

Hozzávalók

húsos réteg

babos réteg

egyéb hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...