Rakott tojásos - nokedlis lecsó
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 12% Zsír
A lecsóhoz
-
1g fokhagyma1 kcal
-
30g cukkini5 kcal
-
38g füstölt szalonna246 kcal
-
38g vöröshagyma14 kcal
-
8 kcal
-
125g zöldpaprika21 kcal
-
63g paradicsom11 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
75g trappista sajt264 kcal
-
70g virsli188 kcal
-
4g vaj25 kcal
A nokedlihez
-
125g finomliszt455 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
25g víz0 kcal
-
18 kcal
A tálaláshoz
-
25g zöldpaprika4 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 12% Zsír
A lecsóhoz
-
3g fokhagyma4 kcal
-
120g cukkini19 kcal
-
150g füstölt szalonna983 kcal
-
150g vöröshagyma55 kcal
-
12g fűszerpaprika34 kcal
-
500g zöldpaprika82 kcal
-
250g paradicsom45 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
300g trappista sajt1056 kcal
-
280g virsli753 kcal
-
14g vaj100 kcal
A nokedlihez
-
500g finomliszt1820 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
100g víz0 kcal
-
71 kcal
A tálaláshoz
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 12% Zsír
A lecsóhoz
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
3.9g cukkini1 kcal
-
4.9g füstölt szalonna32 kcal
-
4.9g vöröshagyma2 kcal
-
0.4g fűszerpaprika1 kcal
-
16.2g zöldpaprika3 kcal
-
8.1g paradicsom1 kcal
-
1.5g petrezselyem1 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
7.1g tojás9 kcal
-
3.2g habtejszín9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
9.7g trappista sajt34 kcal
-
9.1g virsli24 kcal
-
0.5g vaj3 kcal
A nokedlihez
-
16.2g finomliszt59 kcal
-
7.1g tojás9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
3.2g víz0 kcal
-
0.3g napraforgó olaj2 kcal
A tálaláshoz
-
3.2g zöldpaprika1 kcal
-
0.2g petrezselyem0 kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 58 g
Zsír
-
Összesen 87.8 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 568 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3048.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 104 mg
-
Kálcium 824 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 110 mg
-
Foszfor 843 mg
-
Nátrium 1151 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 112.3 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 458.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 720 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 134 mg
-
D vitamin: 101 micro
-
K vitamin: 230 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 151 micro
-
Kolin: 333 mg
-
Retinol - A vitamin: 538 micro
-
α-karotin 107 micro
-
β-karotin 2043 micro
-
β-crypt 203 micro
-
Likopin 1608 micro
-
Lut-zea 2890 micro
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 232 g
Zsír
-
Összesen 351.1 g
-
Telített zsírsav 154 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 139 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 2270 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12195.4 g
-
Cink 26 mg
-
Szelén 415 mg
-
Kálcium 3297 mg
-
Vas 34 mg
-
Magnézium 442 mg
-
Foszfor 3372 mg
-
Nátrium 4603 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 449.2 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 1832.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2880 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 535 mg
-
D vitamin: 404 micro
-
K vitamin: 922 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 604 micro
-
Kolin: 1332 mg
-
Retinol - A vitamin: 2152 micro
-
α-karotin 427 micro
-
β-karotin 8170 micro
-
β-crypt 812 micro
-
Likopin 6433 micro
-
Lut-zea 11561 micro
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 11.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 74 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 396.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 107 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 150 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 94 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 265 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 209 micro
-
Lut-zea 376 micro
Hozzávalók
A lecsóhoz
-
1 gerezd fokhagyma
-
15 dkg füstölt szalonna
-
3 kis fej vöröshagyma
-
50 dkg zöldpaprika
-
25 dkg paradicsom
-
1 csokor petrezselyem
-
4 db zellerlevél
-
4 db tojás
-
1 csipet só
-
280 g virsli
A nokedlihez
-
50 dkg finomliszt
-
4 db tojás
-
3 csipet só
-
1 ek napraforgó olaj
A tálaláshoz
-
2 ek petrezselyem
Elkészítés
A lecsóhoz
- Megpucoljuk a vöröshagymát, fokhagymát, mindkét zöldfűszert finomra vágjuk, a hagymát felkockázzuk, a fokhagymát áttörjük, a zöldpaprikát kicsumázzuk és kis kockákra vágjuk.
- A paradicsomok héját lehúzzuk (akár forró vízbe mártás után), és felkockázzuk, a cukkinivel és a szalonnával együtt.
- Lábasban a szalonnát töpörtyűre sütjük, majd beletesszük a kétféle hagymát, fedő alatt kicsit pároljuk együtt, és beletesszük a házi őrölt pirospaprikát. Levesszük a tűzről, beletesszük a paradicsomot, zöldpaprikát, cukkinit, zellerzöldet. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, fedő alatt, takarék lángon megfőzzük, (víz nem kell alá, mert minden enged ki magából egy kicsit).
- Tálban elkészítjük a galuska tésztáját, liszt, tojás, só, víz, és jól eldolgozzuk.
- A szószhoz egy tálban a tojást a tejszínnel, kevés sóval és pici borssal felverjük, majd belekeverjük a reszelt sajt felét, és jól elkeverjük, beletesszük a petrezselyemzöldet.
- Vizet teszünk fel forrni a galuskának, teszünk bele kevés olajat és sót, majd a forrásban lévő vízbe galuskaszaggatón a galuskát kiszaggatjuk, leszűrjük, tálba szedjük.
- Ha puha, és ízre is finom a lecsó, akkor egy jénait kivajazunk, a lecsó felét beletesszük az aljára, erre jön a petrezselymes tejszínes-sajttal összekevert, kifőtt nokedli, erre pedig a lecsó másik fele, elsimítjuk a tetejét, majd leszórjuk a maradék trappista sajttal (lehet másfajta is).
- Sütőben összesütjük.
- Ezalatt a kevés, de forró olajon, serpenyőben a bevagdosott virsliket kisütjük.
- Ha kész az összesütése a lecsónak, a tetejére téve a virsliket, petrezselyemzölddel és felkarikázott zöldpaprikával tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 55
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6750
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 13.
Ajánló
Aki szeretné, tálalja még reszelt sajttal, friss tejföllel, finom friss szeletelt kenyérrel.:-)) Férjem szerint finom bor, sőt ha a nyaralás alatt készül el, egy jó pohár hideg sör:-))
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Néha a régi receptet is lehet újjávarázsolni. Mint a hagyományos lecsót nokedlival.:-)) És néha jó, ha az ember legalább egy olyan újságról nem mond le, amit általában előfizetőként megvett eddig. Vidék Íze. Ez az a lap.:-)) Az én változtatásaim benne: lilahagyma a vörös helyett, a fokhagyma, a cukkini, a zellerzöldje, a virslit nem külön sütöttem ki, hanem bevagdosva a tetejére tettem, és az összesülés alatt lett készre sütve a lecsóval együtt. A jénait sem vajaztam ki.:-)))) Nagyon jól nézett ki, nagyon finom volt az íze, gyorsan elkészült, és finom ebédet varázsoltam az asztalra. Aki szereti, tegyen bele erőspaprikát:-)) Én nem tettem:-)) Végül is az összidő, ami alatt elkészül, 60 perc. 1 adag: 780 kcal Nagyon rég volt, hogy annyi saját zöldpaprika és paradicsom lett a kertünkben a palántákon, hogy egyszerre érjenek be, és lecsót készíthessek. Hát, most szerencsésen úszunk bennük, paprikában és paradicsomban...:-)) A virslik az eredeti receptben is benne voltak!!! :-)))