r
Nosalty Logó

Rakott tojásos - nokedlis lecsó

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Rakott tojásos - nokedlis lecsó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A lecsóhoz

A nokedlihez

A tálaláshoz

Összesen 1476 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A lecsóhoz

A nokedlihez

A tálaláshoz

Összesen 5902 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A lecsóhoz

A nokedlihez

A tálaláshoz

Összesen 191 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    58 g

Zsír

  • Összesen
    87.8 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    568 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3048.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    824 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    843 mg
  • Nátrium
    1151 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    458.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    720 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    134 mg
  • D vitamin:
    101 micro
  • K vitamin:
    230 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    333 mg
  • Retinol - A vitamin:
    538 micro
  • α-karotin
    107 micro
  • β-karotin
    2043 micro
  • β-crypt
    203 micro
  • Likopin
    1608 micro
  • Lut-zea
    2890 micro
Összesen 1476 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    232 g

Zsír

  • Összesen
    351.1 g
  • Telített zsírsav
    154 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    2270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12195.4 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    415 mg
  • Kálcium
    3297 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    442 mg
  • Foszfor
    3372 mg
  • Nátrium
    4603 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    449.2 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1832.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2880 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    535 mg
  • D vitamin:
    404 micro
  • K vitamin:
    922 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    604 micro
  • Kolin:
    1332 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2152 micro
  • α-karotin
    427 micro
  • β-karotin
    8170 micro
  • β-crypt
    812 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    11561 micro
Összesen 5902 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    265 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    209 micro
  • Lut-zea
    376 micro
Összesen 191 kcal

Hozzávalók

A lecsóhoz

A nokedlihez

A tálaláshoz

Elkészítés

A lecsóhoz

  1. Megpucoljuk a vöröshagymát, fokhagymát, mindkét zöldfűszert finomra vágjuk, a hagymát felkockázzuk, a fokhagymát áttörjük, a zöldpaprikát kicsumázzuk és kis kockákra vágjuk.
  2. A paradicsomok héját lehúzzuk (akár forró vízbe mártás után), és felkockázzuk, a cukkinivel és a szalonnával együtt.
  3. Lábasban a szalonnát töpörtyűre sütjük, majd beletesszük a kétféle hagymát, fedő alatt kicsit pároljuk együtt, és beletesszük a házi őrölt pirospaprikát. Levesszük a tűzről, beletesszük a paradicsomot, zöldpaprikát, cukkinit, zellerzöldet. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, fedő alatt, takarék lángon megfőzzük, (víz nem kell alá, mert minden enged ki magából egy kicsit).
  4. Tálban elkészítjük a galuska tésztáját, liszt, tojás, só, víz, és jól eldolgozzuk.
  5. A szószhoz egy tálban a tojást a tejszínnel, kevés sóval és pici borssal felverjük, majd belekeverjük a reszelt sajt felét, és jól elkeverjük, beletesszük a petrezselyemzöldet.
  6. Vizet teszünk fel forrni a galuskának, teszünk bele kevés olajat és sót, majd a forrásban lévő vízbe galuskaszaggatón a galuskát kiszaggatjuk, leszűrjük, tálba szedjük.
  7. Ha puha, és ízre is finom a lecsó, akkor egy jénait kivajazunk, a lecsó felét beletesszük az aljára, erre jön a petrezselymes tejszínes-sajttal összekevert, kifőtt nokedli, erre pedig a lecsó másik fele, elsimítjuk a tetejét, majd leszórjuk a maradék trappista sajttal (lehet másfajta is).
  8. Sütőben összesütjük.
  9. Ezalatt a kevés, de forró olajon, serpenyőben a bevagdosott virsliket kisütjük.
  10. Ha kész az összesütése a lecsónak, a tetejére téve a virsliket, petrezselyemzölddel és felkarikázott zöldpaprikával tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6749
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 13.

Ajánló

Aki szeretné, tálalja még reszelt sajttal, friss tejföllel, finom friss szeletelt kenyérrel.:-)) Férjem szerint finom bor, sőt ha a nyaralás alatt készül el, egy jó pohár hideg sör:-))

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott tojásos - nokedlis lecsó
Éva-Anyóca 350 recept

Néha a régi receptet is lehet újjávarázsolni. Mint a hagyományos lecsót nokedlival.:-)) És néha jó, ha az ember legalább egy olyan újságról nem mond le, amit általában előfizetőként megvett eddig. Vidék Íze. Ez az a lap.:-)) Az én változtatásaim benne: lilahagyma a vörös helyett,  a fokhagyma,  a cukkini, a zellerzöldje, a virslit nem külön sütöttem ki, hanem bevagdosva a tetejére tettem, és az összesülés alatt lett készre sütve a lecsóval együtt. A jénait sem vajaztam ki.:-)))) Nagyon jól nézett ki, nagyon finom volt az íze, gyorsan elkészült, és finom ebédet varázsoltam az asztalra. Aki szereti, tegyen bele erőspaprikát:-)) Én nem tettem:-)) Végül is az összidő, ami alatt elkészül, 60 perc. 1 adag: 780 kcal Nagyon rég volt, hogy annyi saját zöldpaprika és paradicsom lett a kertünkben a palántákon, hogy egyszerre érjenek be, és lecsót készíthessek. Hát, most szerencsésen úszunk bennük, paprikában és paradicsomban...:-)) A virslik az eredeti receptben is benne voltak!!! :-)))  

Hozzávalók

A lecsóhoz

A nokedlihez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...