Rakott tarja fóliában
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
koszider
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 17% Zsír
Tarja
-
150g sertéstarja279 kcal
-
50g bacon197 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
35 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelék
-
100g darált sertéshús182 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
25g vöröshagyma9 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
-
8g sertészsír68 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
849
kcal
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 17% Zsír
Tarja
-
300g sertéstarja558 kcal
-
100g bacon393 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
71 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelék
-
200g darált sertéshús364 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
20g zsemlemorzsa79 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1695
kcal
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 17% Zsír
Tarja
-
39.8g sertéstarja74 kcal
-
13.3g bacon52 kcal
-
0.8g fokhagyma1 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
1.1g napraforgó olaj9 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelék
-
26.5g darált sertéshús48 kcal
-
7.3g tojás9 kcal
-
6.6g vöröshagyma2 kcal
-
2.7g zsemlemorzsa10 kcal
-
2g sertészsír18 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
223
kcal
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 58 g
Zsír
-
Összesen 62.1 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 286 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1546.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 80 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 659 mg
-
Nátrium 649 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 236.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 98 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 282 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 123 micro
Összesen
849
kcal
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 116.1 g
Zsír
-
Összesen 124.2 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 572 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3093.3 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 159 mg
-
Kálcium 162 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 133 mg
-
Foszfor 1318 mg
-
Nátrium 1298 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 473.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 104 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 197 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 29 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 564 mg
-
Retinol - A vitamin: 104 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 246 micro
Összesen
1695
kcal
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.4 g
Zsír
-
Összesen 16.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 410.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 175 mg
-
Nátrium 172 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 62.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
223
kcal
Hozzávalók
Tarja
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 kávéskanál mustár
-
2 teáskanál napraforgó olaj
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
Töltelék
-
20 dkg darált sertéshús
-
1 db tojás
-
1 kis db vöröshagyma
-
2 ek zsemlemorzsa
-
1 ek sertészsír
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
Elkészítés
Tarja
- A méretes, legalább ujjnyi szeletre (vagyis vastagra) vágott tarját egy kicsit megütögetjük, a szélén a zsírosabb részeket bevágjuk (pl. ollóval megcsípjük), hogy ne pöndörödjön fel. Mindkét oldalát sózzuk-borsozzuk, majd az egyik felüket megkenjük a pépesre vágott fokhagymával és a mustárral. Félretesszük, míg elkészítjük a tölteléket.
- Akkora alufólia-darabot tépünk, mint egy szelet hús hosszabbik oldalának a háromszorosa. A fóliát megkenjük egy kevés olajjal, és a közepére sorban, egymás mellé lefektetünk 5-6 szelet bacont. Ráteszünk egy szelet húst, a fokhagymás-mustáros felével fölfelé, ráhalmozzuk a töltelék felét, kicsit rányomkodjuk, és a baconszeleteket szépen, sorban ráhajtogatjuk – nem kell feltekerni, csak becsomagolni. A fóliát behajtjuk, előbb a két végét, majd az oldala felől is, és középen a széleket összecsípjük, összesodorjuk, hogy zárt csomagot kapjunk. Nem kell szorosra hajtogatni! A másik húst ugyanígy megtöltjük, becsomagoljuk.
- Egy tepsit kibélelünk alufóliával vagy sütőpapírral – biztosan kicsorog egy kis lé sütés közben, az se égjen rá a tepsire. A csomagokat belerakjuk, és 70-80 percig sütjük.
- Ezután kibontjuk a csomagokat – vigyázzunk, mert felcsap a gőz, a fóliában pedig elég sok és nagyon forró lé gyűlik össze! Le ne forrázzuk a kezünket! A megpuhult, de még nem pirult húsbatyukat átemeljük egy sütőtálra – amiben tálalni is lehet –, és kb. 15 perc alatt pirosra pirítjuk.
- A finom, fűszeres hússzeleteket krumplival, salátával vagy akár rizzsel tálaljuk. Én most párolt rizst és zöldborsós gombamártást csináltam hozzá – nyerő volt!
Töltelék
- Elkészítjük a tölteléket: a hagymát finomra vágjuk, megsózva kevés zsíron üvegesre pároljuk, kicsit hűlni hagyjuk. Belekeverjük a darált húst, az egész tojást, a zsemlemorzsát, ízlés szerint sót-borsot, és jól összedolgozzuk. (Csípős paprikát is tehetünk bele, ha szeretjük.)
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 80 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 107
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 6892
- Feltöltés dátuma: 2017. május 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
koszider
90 recept
Kedvelem a szeletelt baconbe tekert húsokat, mert egyszerű, gusztusos a végeredmény, és nincs olyan húsféle, amit ne dobna fel egy kis extra füstös íz. Ez a tarja is így született, a megpakolt szeleteket még alufóliába is betekertem, hogy csinos kis dundi csomagok legyenek – mit mondjak, szó szerint jól sült el az ötlet. Hidegen szépen szeletelhető, vagyis akár hidegtálra is ajánlom!