r
Nosalty Logó

Rakott spenótos tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Sandrine
Rakott spenótos tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 689 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 4128 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 158 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    26.7 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1478.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    515 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    405 mg
  • Nátrium
    334 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    178.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    705 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    524 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    419 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6105 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13203 micro
Összesen 689 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    160.5 g

Zsír

  • Összesen
    180.2 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    512 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8869.4 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    373 mg
  • Kálcium
    3091 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    906 mg
  • Foszfor
    2430 mg
  • Nátrium
    2001 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    463 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1068.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4227 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    188 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    3143 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2514 micro
  • Kolin:
    328 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36629 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79218 micro
Összesen 4128 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    121 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1408 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3045 micro
Összesen 158 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztának 4-5 l vizet melegítünk, megsózzuk. Ha forr, atésztát al dentére főzzük benne.
  2. A spenótot kiengedjük, főzzük. Hozzáadjuk a tejet, ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, fokhagymával és szerecsendióval. A lisztből és az olajból világos rántást készítünk, és berántjuk vele a spenótot.
  3. A kifőtt tészta harmadát egy tűzálló tálba tesszük. Egyenletesen elosztjuk rajta a spenót harmadát, és a tejfölből is arányos mennyiséget pöttyözünk rá. Folytatjuk a rétegezést: tészta, spenót, tejföl, míg minden hozzávaló elfogy.
  4. A rakott spenót tetejét megszórjuk a reszelt sajttal, és előmelegített sütőben (vagy a mikró sütő-grillező fokozatán) összesütjük, míg a sajt szép aranybarna lesz.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 170
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 28261
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Sandrine 57 recept

Kedvenc családi étel. Kiadós és finom. A spenótban sok az ásványi anyag és a vitamin.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...